hero header

Deres bilder, våre favoritter: høyhastighetsfotografering

Vi ble inspirert av historien om Franco Moro, verdensmester i snørekjøring, og utfordret dere til å vise hvordan dere tar bilder av motiver i høy hastighet for å gi en dramatisk effekt. Vi valgte ut to av favorittene våre og ba fotografene om å fortelle oss historiene bak dem. Begge brukte raske lukkerhastigheter for å fange inn motiver i bevegelse, én var i sitt naturlige habitat, og den andre var i menneskeskapte omgivelser.

Flight of the Blue Tit av Paul Phillips

"Jeg kjøpte nylig et Canon 5D Mark III og et 70–200mm f/4 USM-objektiv. Da jeg hadde lest håndboken, klødde jeg etter å teste den raske lukkerhastighetsfunksjonen, og jeg visste om et sted der en gammel mann mater fugler hver dag.

Motivet med fuglene som kom dit for å spise, var en perfekt mulighet til å bli kjent med kombinasjonen av kameraet og objektivet. Jeg ønsket først og fremst å teste mulighetene for bildestabilisering.

Den største utfordringen var å sette opp bildet, siden jeg ikke var sikker på hvilke innstillinger som ville fange inn motivet på best mulig måte. Jeg måtte stille inn riktig lukkerhastighet og autofokus for en så liten og uforutsigbar fugl, så jeg brukte forhåndsinnstillingene for motiver i bevegelse. Jeg måtte også komme nær motivet. Derfor satte jeg meg på bakken noen få meter unna dem som matet fuglene. Det tok ikke lang tid før fuglene ble vant til meg, men lyden fra lukkeren fikk dem til å fly bort. Så jeg smørte meg med tålmodighet, gjorde kameraet klart for bildet jeg ønsket, og fikk resultatet jeg var ute etter. Jeg endte opp med å bruke objektivet på 200 mm med en lukkerhastighet på 1/1000 og en ISO på 200.

Morgenfargene belyste motivet perfekt her. Jeg får sannsynligvis ikke en ny sjanse til å ta dette bildet, siden sannsynligheten for at alle variablene blir samstemte igjen, ville vært som å vinne i lotto – to ganger!"

Falling Lemon av Filippo Fania

"Det vil kanskje overraske noen at jeg tok dette bildet på kjøkkenet hjemme hos meg. Jeg forsøkte å vise hvordan høy hastighet, som med sitronen som falt ned i vannet, kan være vakkert hvis bildet blir tatt i rett øyeblikk. Jeg brukte et gammelt akvarium og satte opp bildet ved hjelp av et stativ og at blitsen ble utløst med et lys på hver side, for å lyse opp krusningene i vannet.

Jeg brukte blenderprioritet innstilling (Av) på et Canon EOS 550D og et 50mm f/1.8-objektiv."

Prøv deg på denne månedens utfordring

Vi vil se hvordan du ser på verden, så vi vil gjerne at du deltar i de månedlige fotoutfordringene våre. Du finner denne månedens tema i galleriet vårt. Finn frem kameraet, uansett hvilket du har, og finn en historie og del perspektivet ditt der alle kan se det.