hero

Deres bilder, våre favoritter: Vinterens dunkle belysning

Denne månedens utfordring var å pakke seg inn i varme klær og utnytte vinterens dunkle belysning for å ta flotte bilder. Vi ba fotografene av tre av favorittbildene våre om å dele bakgrunnshistoriene for bildene sine.

Crepusculo av Javier Pavia Barajas

"Jeg tok dette bildet oppe på fjellet Fløyen, med utsikt over Bergen i Norge. Det er en av byens mest populære turistattraksjoner. Jeg liker å ta med Canon-kameraet mitt ut når det snør, men jeg hadde aldri dratt så langt før. Jeg visste ikke helt hvor jeg var mens jeg klatret mot solen med kameraet mitt.

Jeg liker å dra alene på disse turene, slik at jeg kan konsentrere meg og fokusere på bildet. Selv om det var kaldt, var det verdt å ta turen for å få tatt dette flotte bildet, der byen ser så vakker ut i vinterlyset.”

Wolf in de mist av Marga Straver

"Jeg tok dette bildet i Biotopwildpark i nærheten av den tyske landsbyen Vehlingen. Parken omkranser en innsjø, og det lever mange ville europeiske dyrearter der i sine naturlige habitater, som ulv, elg, bison og gaupe.

Dette var i januar, og det var dårlig vær. Det hadde regnet, og det var mye tåke. Det stod fem ulver inne blant trærne. Plutselig hoppet en av dem opp på et gammelt nedfalt tre. Jeg fikk heldigvis tatt bildet fra der jeg hadde ligget i skjul hele dagen, mens jeg ventet på det perfekte bildet.

På grunn av de dårlige lysforholdene måtte jeg bruke lavere lukkerhastighet og høyere ISO enn vanlig. Jeg håper jeg kan dra tilbake dit til våren, når våret og lysforholdene er bedre. En av ulvene var drektig, så kanskje de har fått valper når jeg ser dem igjen!”

Mountain Church av Guillermo Garcia

"Island er et paradis for alle som elsker nattfotografering. Jeg kommer aldri til å glemme hvilken utrolig opplevelse det var å få se og ta bilder av nordlyset i naturlige omgivelser. Jeg tok dette bildet i november, på en kveld da det ikke var meldt om nordlys. Jeg tok bildet ved foten av fjellet Kirkjufell, i nærheten av byen Grundarfjörður.

Det var nesten fullmåne og himmelen var klar. Jeg valgte en enkel komposisjon med sprekket is i forgrunnen og sentrert på fjellet. Rundt klokken 23 la jeg merke til en grønn flekk på himmelen, som gradvis kom til syne. Begeistringen økte etter hvert som daggry nærmet seg og nordlyset spredte seg og ble mer intenst, til det tegnet en bue over Kirkjufell.

For å ta dette nordlysbildet brukte jeg manuell innstilling med 2,5 sekunders eksponering, blenderåpning på f/2,8 og ISO 3200."

Prøv deg på denne månedens utfordring

Guillermo, Marga og Javier har tatt vakre bilder av dunkle lysforhold. Vi vil gjerne se verden gjennom objektivet ditt, og håper derfor at du vil delta i denne månedens fotoutfordring. Ta med deg kameraet ditt på oppdagelsesreise der du bor, og last opp bildene her.