burano-italia-estelle-moreau.jpg

Dine bilder, våre favoritter: Min by

Denne måneden har dere sendt oss bilder fra hele verden, fra Stockholm til Seoul og Portland til Palau, der vi fikk et glimt av byene deres gjennom et bilde. Her er favorittene vi har valgt ut blant bildene i galleriet vårt.

Burano, Italia av Estelle Moreau

Burano, Italia av Estelle Moreau

"Burano er en øy i den venetianske lagunen nord i Italia. Mentaliteten i Burano gjenspeiles perfekt i husene i flere farger: varm og åpen. Når du går gjennom de små bakgatene på øya, føler du deg mye mer avslappet enn i Venezia. Burano har en mangfoldig og pittoresk arkitektur, en rolig stemning og overlappende kanaler, og det virker som at man er i en annen verden enn i den større, mer berømte søsterbyen. Øya er også kjent for blondene som lages der. Det intrikate håndverket passer utmerket i en så pen by.

Jeg tok dette bildet etter en lang dag med fotturer i Venezia og Murano. Turisthordene gjorde at jeg mistet motet, men da jeg oppdaget Burano, fikk jeg en ny giv. Dette stedet har en veldig positiv påvirkning på menneskene som setter sin fot på brosteinene. Det ser ut som at både lokale og besøkende går rundt og smiler hele tiden.

Hvis man tilbringer en ettermiddag her, vil man garantert føle de gode vibbene. Da jeg dro, følte jeg glede og en fornyet glød. Jeg var glad for at jeg fikk oppleve denne fargesprakende byen før jeg dro tilbake til min gråere, mer industrielle verden."

Pécs in Fog, Ungarn av Robert Jakab

Pecs in fog, Ungarn av Robert Jakab

"Været overrasker alltid i Pécs, som er den lille hjembyen min i sørlige Ungarn. Jeg tok dette bildet på en tidlig januarmorgen. Skyene var i ferd med å trekke seg bort fra arkitekturen i sentrum av byen. Du kan se de sterke lysene fra rådhuset gjennom tåken. Du kan også se kobberkuppelen på Pasha Qasim-moskéen.

Jeg forberedte meg til å ta bildet ved å følge med på værmeldingen i flere dager. Deretter dro jeg opp på fjellet for å finne den perfekte utsikten. Kameraet tålte kulden godt, og jeg tok nesten bare forbløffende bilder den morgenen.

Mange etniske grupper bor sammen i Pécs. Da jeg var barn, bodde jeg nær kapellet du kan se i bildet. Nå bor jeg rett ved moskéen. Dette bildet oppsummerer i mine øyne byens nydelige kulturelle mangfold."

Genova gabbiani affamati av Renzo Oroboncoidi

Genova gabbiani affamati av Renzo Oroboncoidi

"Jeg tok dette bildet da jeg besøkte kystbyen Genoa. Der ligger Italias travleste havn. Jeg håpet på å fange byens ulike egenskaper. Jeg ville vise kontrasten mellom de gamle bygningene, de urbane gatene og alle bakgatene. Så fikk jeg øye på disse måkene. De stupte langs muren for å plukke opp brødbitene en dame hadde lagt fra seg. Dette skumringsbildet er veldig dramatisk. Hvis du ser bakerst i bildet, kan du se solnedgangens glød og hvordan den reflekteres i vannet i Genoa."

Prøv deg på denne månedens utfordring

Alle disse fotografene viste oss et lite øyeblikk i livene deres, og vi er glade for at vi fikk se dem. Hvorfor ikke ta bilder som viser ditt unike perspektiv på livet? Få inspirasjon fra denne månedens tema i galleriet, og del bildene dine. Du blir kanskje med i den neste utgaven.

Send inn bildene dine