Wilder Story by Loraraine Poole

Deres bilder, våre favoritter: Personer og portretter

Denne måneden har dere sendt oss stemningsfulle portretter, der interessante mennesker fra fjern og nær er i fokus. I galleriet finner du alt fra tankefulle ansikter på baltiske strender til en håndverker ved kysten som er oppslukt av arbeidet sitt. Her er favorittene våre blant bildene dere har lastet opp til galleriet vårt.

Dreams of the Sea av Nikolai Pogodin

"Jeg tok dette bildet på Wisłaneset ved Østersjøkysten – den vestlige utposten i dagens Russland og Øst-Preussen. Du kan virkelig føle historiens sus her. Det er som om alt er uberørt av det moderne livet.

Mens jeg spaserte langs kysten forbi noen delvis ødelagte Luftwaffe-skur, fikk jeg øye på en gutt som satt på en murvegg ved vannkanten. Han kikket ut mot det turkise havet, som om han tenkte på områdets historie og samtidig grublet over sin egen fremtid. Jeg elsker denne kontrasten, jeg liker også at bildet er drømmeaktig og jordnært på samme tid. Det minnet meg om min egen barndom.

Jeg tok bildet med Canon EOS 6D-kameraet mitt og et EF 24-105 L IS USM-objektiv. Jeg fotograferer for det meste i RAW-format i blenderprioritetsmodus. Dette bildet ble tatt på f/9, ISO 100 med en brennvidde på 35 mm."


Mr Potter av Lorraine Poole

"I august reiste jeg til Lyme Regis i Dorset i England fordi et av bildene mine var med i en utstilling der. Da jeg kom frem, fikk jeg vite at det allerede hadde blitt solgt og at det ikke var utstilt likevel. Dette betydde at jeg hadde en del tid til overs, så jeg bestemte meg for å utforske denne vakre kystbyen og benytte muligheten til å ta bilder av både lokalbefolkningen og turister. Vi gikk forbi det som så ut som et lite, mørkt skur med døren på vidt gap. Siden jeg er ganske nysgjerrig av meg, gikk jeg inn for å se hva som fantes der inne. Der så jeg en lokal pottemaker som var i ferd med å gjøre ferdig noen krus. Han så ut akkurat slik du ser for deg at en gammel pottemaker fra kysten skal se ut, med et værbitt utseende, flott skjegg og et forkle dekket av leire. Han satt der alene i dyp konsentrasjon, omringet av leire, boller og bokser, med pottemakerutstyr hengende overalt på de gamle hvitkalkede veggene. Jeg stod der og studerte arbeidet hans mens jeg tok en bildeserie der jeg prøvde å fange opp det rolige vesenet og ferdighetene hans.

For å få et detaljrikt bilde med kontraster brukte jeg ISO 800. Jeg ønsket å få mest mulig ut av lyset der inne, da jeg liker ikke å bruke blits. Blenderåpningen var f/4.5. Det jeg liker med dette portrettet, er at pottemakeren er i sitt naturlige miljø. Vi ser dermed personligheten og arbeidet hans i den rette konteksten.

Bildet ble tatt med Canon EOS 6D-kameraet mitt og et Canon EF 24mm-105mm L-objektiv."

Del bildene dine

Har du lyst til å se ditt eget bilde her? Temaet for neste måned er lek med lys. Ta bilder av soloppgangen eller magiske skumringsstemninger, eller ta mot til deg og eksperimenter med bruk av blits. Vær kreativ med lys, og send inn bildet ditt til galleriet vårt.

Send inn bildene dine