ruined-grandeur-decayed-industry-exploring-the-worlds-ruined-spectacles

Urbex-fotografering med Andy Kay

En lyst for eventyr og utfordring er sentral i fotografering, og dette ønsket om å utforske og forevige har resultert i økt interesse i urban utforskning og urbex-fotografering. Andy Kay har brukt de siste tre årene på å utforske. Han setter samme detaljerte fortellinger og engasjerende bilder av forlatte fornøyelsesparker, ruinerte herregårder og forfalne industribygg, og formidler deres unike historier.

Andy er en del av et mangfoldig utforskersamfunn som har felles interesser for arkitektur, fotografering og en altomsluttende eventyrlyst. Han beskriver sin tilnærming til urbex som noe mellom en kunsterisk og en dokumentarisk stil, siden han bygger en kontekst for dem som ser bildene hans, for å gi en mer omfattende opplevelse.

Her er hans forklaring:
“Når man besøker forlatte steder, som ser akkurat slik ut som de gjorde den dagen de ble stengt, får man et ekte innblikk i livene som ble tilbrakt der, eller arbeidet som ble gjort der. Alle kan besøke et museum og bli fortalt om fortiden, men å omslutte seg selv i den og se den ufiltrerte opplevelsen er noe ganske annet."

Les mer om Andy her