Canon cameras

Utforsk Canons fortellerreise.

@Cecilie Harris

Canon har hjulpet andre med å fortelle historier i over 80 år. Få mennesker har vært vitne til flere innovasjoner og evolusjoner enn Mike Burnhill – vår produktspesialist med over 11 års erfaring. Vi tok kontakt med Mike for å diskutere Canons fortid, nåtid og fremtid.

Mike, fortell oss litt mer om deg selv. Hva innebærer rollen din hos Canon, og hvor lenge har du hatt denne rollen?

Jeg har jobbet hos Canon i 11 år nå, og jeg er produktspesialist innenfor profesjonelle kameraer. Ansvarsområdet mitt omfatter EOS 1D-serien, EOS 5D-serien, objektiver i L-serien og nå det nye EOS-R-systemet.

Jeg startet som en generell produktspesialist og ble etter hvert forfremmet til å ha ansvar for profesjonelle produkter for hele Europa. Jeg får reise mye og delta på store arrangementer der CPS (Canon Professional Services) spiller en rolle – det vil si alle ledende sportsarrangementer over hele verden. Jeg var i Korea under vinter-OL, deltok på F1 i Monaco og tilbrakte flere uker i Russland i anledning VM. Vi tilbyr profesjonelle fotografer støtte og service, for eksempel rengjøring, kontroller og reparasjoner. Som produktspesialist er jeg der for å gi råd og lære andre om nye måter å bruke kameraene og funksjonene på. Dermed kan fotografene konsentrere seg om å fange inn utrolige historier uten bekymringer.

@Alessandro Trovati

Du må ha opplevd mye forandring i løpet av tiden din hos Canon. Hva vil du si er de viktigste utviklingene?

Det er to ting som stikker ut for meg. Den første er lanseringen av Canon EOS 5D Mark II i 2008. Vi introduserte for første gang videofunksjoner i et speilreflekskamera. Det banet vei for vlogging. Før Canon EOS 5D Mark II måtte man ha et svært dyrt videokamera for å fange inn den typen innhold. Det forandret virkelig videobransjen over natten. Det var en spennende tid der vi lærte underveis i prosessen. Nå er Canon PowerShot G7 X-serien det mest populære kameraet for vloggere i Europa.

Den andre tingen som skiller seg ut for meg, er introduksjonen av Dual Pixel AF i Canon EOS 70D i 2014. Denne teknologien er unik for Canon og gjør det mulig for sensoren å fokusere mens du tar bilder. Ideen stammer fra 1981, men vi kunne ikke introdusere den før teknologien var velutviklet nok til å støtte den.

Mike, du er en ivrig fotograf selv – hvilket kamera bruker du og hvorfor?

Hovedkameraet mitt nå for tiden er Canon EOS 5D Mark IV. Jeg har lekt meg litt med det nye EOS R-systemet som har ansiktssporing-AF, som betyr at du ikke trenger å tenke på hvor fokuspunktet er. Det er flott for meg siden jeg har en liten baby. I stedet for å se gjennom søkeren kan jeg ramme inn sånn omtrentlig mens jeg lager grimaser for å fange inn den følelsen jeg er ute etter.

@Mike Burnhill

Kan du anbefale et kamera til nybegynnere og et til viderekomne?

Til nybegynnere anbefaler jeg Canon EOS 200D. Kameraet er lite og lett og har et enkelt grensesnitt. I begynnelsen kan kameraer virke svært tekniske. Canon EOS 200D er imidlertid utformet med et enkelt og brukervennlig menysystem. Mange vet hva de ønsker å oppnå, men de vet ikke hvordan de skal få det til. Canon EOS 200D har et grensesnitt som forklarer hvordan du fanger inn ulike resultater, og når du forstår det, kan du bla gjennom menyen til en mer avansert struktur som likner resten av EOS-systemet.

Til viderekomne anbefaler jeg Canon EOS 6D Mark II – for mange er det et skritt mot en ny type fotografering. Den store sensoren kan fange inn historier med grunn dybdeskarphet, noe som er populært blant profesjonelle fotografer.

Hva er det neste for Canon?

Vi har nylig kunngjort det nye EOS R-systemet, som er kompatibelt med alle Canons EF-objektiver fra 1987 til i dag. Vi samarbeidet med våre Canon ambassadører i seks måneder for å ta bilder til lanseringen og testingen av kameraet i alle typer miljøer. Daniel Etter fikk for eksempel muligheten til å ferdigstille et tidligere uoppnåelig prosjekt i en kullgruve. Dette var et påbegynt prosjekt som aldri ble ferdig fordi det var for mørkt, og fordi kameraet ikke klarte å fokusere. Med det nye EOS R-systemet kunne kameraet fokusere bare med belysningen fra gruvearbeidernes hodelykter. Vi er derfor spente på å introdusere denne teknologien.

Jeg kan dessverre ikke si noe mer enn det. Men følg med – vi har spennende tider i vente.

@Daniel EtterSkrevet av Sasha Newbury