Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Skap dynamikk ved å ha med personer i bildet

Den norske fotografen, Johnny Haglund, har alltid likt ville, isolerte og mystiske steder. Etter han var ferdig med ingeniørstudiene, slo han raskt fast at han ikke egnet seg til en vanlig kontorjobb.

I 1994 tilbrakte han 42 dager i jungelen på Ny-Guinea, noe som resulterte i at han fikk sin første artikkel på trykk. Siden har karrieren hans gått slag i slag, og nå, 500 artikler og fem bøker senere, jobber han fulltid som frilansfotograf og forfatter.

Bildene hans fanger inn intime menneskelige følelsesspekter samt fantastiske panoramabilder som får frem detaljer og teksturer som ingen andre ser. Han inviterer betrakteren inn i en helt ny verden. Her forklarer han tanken bak noen av bildene hans, og hvordan du kan skape en ny dynamikk ved å ha med personer i bildet.

© Johnny Haglund – Canon Explorer. Tatt med et Canon EOS 5D Mark III med et EF 24-70mm f/2.8L II USM-objektiv, og eksponeringstiden var 1/250 sek med f/13, ISO 125.

"Klart vann og blå himmel – dette kunne vært i Middelhavet. Men dette er Lofoten i Norge, et sted som er kjent for sine kalde temperaturer. Dette bildet er av den yngste datteren min som leker i det iskalde vannet."

© Johnny Haglund – Canon Explorer. Tatt med et Canon EOS 5D Mark III med et EF 24-70mm f/2.8L II USM-objektiv, og eksponeringstiden var 1/200 sek med f/14, ISO 500.

"Jeg ville skape en dynamisme i dette bildet av skipet MS Polarlys. Så jeg hadde med de yngste barna for å skape litt liv til venstre i bildet. Jeg så også noen måker som fløy over dem, og ventet til én av fuglene fløy akkurat der jeg ville ha den før jeg knipset bildet. Skipet er et kjent syn ved havnen i Svolvær i Nordland."

© Johnny Haglund – Canon Explorer. Tatt med et Canon EOS 5D Mark III med et EF 24-70mm f/2.8L II USM-objektiv, og eksponeringstiden var 1/80 sek med f/13, ISO 800.

"Det kan være vanskelig å sove når solen skinner hele døgnet på en skyfri sommerhimmel over Tromsø. Så en kveld dro jeg for å fiske sammen med kona. I dette bildet går hun over steinene på jakt etter et egnet sted å kaste linen. Jeg ville ha med den lave midnattssolen for å vise hvor eksotisk og vakkert Norge kan være."