VLOGGING

Fire kunstnere, fire talent – ett kreativt samarbeid

Finn ut hva som skjedde når innholdsskapere som bruker Canon-utstyr til å vise frem arbeidet sitt på Internett, gikk sammen om å lage en kortfilm.
En musiker, en danser og en fotballspiller som står foran en vegg dekorert med en graffitiugle i neon.

Sosiale medier har gjort oss alle om til innholdsskapere, så hvordan hever du kvaliteten på videoklippene og innleggene dine for å sikre at de skiller seg ut fra mengden? Canons Crew Create-kampanje samlet fire britiske kunstnere som alle bruker en rekke Canon-kameraer og -objektiver til å lage sine sosiale innlegg og videoer, for å demonstrere hva som er mulig – uansett budsjett eller ferdigheter.

Fotballfreestyleren Ewan Baggott, også kjent som EABskills, har vært en ivrig fotograf siden barndommen og bruker flaggskipet Canon EOS R6 til å filme sine ferdigheter og triks for sine 107 000 Instagram-følgere. «Jeg var besatt av fotografering da jeg var yngre», sier han. «Det å ha den beste bildekvaliteten er kritisk for det jeg driver med.»

Den Brit Award-vinnende musikeren og produsenten Jack Garratt bruker et Canon EOS RP til å dokumentere den kreative prosessen sin og dele bilder av livet sitt på reise med sine 90 900 Instagram-følgere. «Jeg elsker å ta bilder», sier han. «Når jeg er ute på reise, har jeg alltid et kamera med meg.»

Danseren Nifè har mer enn 1,5 millioner følgere på TikTok. Hun bruker et Canon EOS M50 Mark II-kamera til å filme danseutfordringene og opplæringsvideoene sine. «Kameraet er lett å holde, enkelt å bruke, og det får plass i vesken min», sier hun.

Gatekunstneren Fat Cap Sprays liker å holde en lav profil, så han filmer kortfilmene sine, som har tjent ham mer enn 72 millioner TikTok-liker, med et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera. «Kameraet er svært kompakt og svært lett, noe som er perfekt i og med jeg holder en sprayflaske i den andre hånden», sier han.

Her møter vi de fire kunstnerne, finner ut litt mer om den kreative prosessen deres og hva de lærte fra å samarbeide om en kortfilm som viser frem ferdighetene deres.

Les mer:

Fotballfreestyleren

En ung mann som sparker en fotball mot et mål, med et Canon-kamera montert på et stativ bak ham.

«Jeg samarbeider med andre influensere hele tiden», sier fotballfreestyleren Ewan Baggott, også kjent som EABskills. «Det er et fint lite samfunn i freestyleverdenen innenfor fotball, vi hjelper liksom hverandre. Samarbeid fører til livslange vennskap.»

En mann i en hvit hettegenser som holder en fotball under venstre arm med et Canon-kamera i høyre hånd.

Ewan Baggott

Fotballfreestyler, foredragsholder og produsent.

Sosiale medier:@eabskills

Favorittkamera:Canon EOS R6

«Da jeg var yngre, var jeg besatt av fotball, og jeg var også besatt av fotografering», sier Ewan. «Jeg tenkte: Hvordan kan jeg kombinere fotball og kameraer?»

Ewan begynte å filme triks og ferdigheter og dele dem på Internett, og legger nå ut montasjer med fotballtema på TikTok, Instagram og YouTube. «Jeg elsker muligheten til å være fri og gjøre det jeg vil», sier han.

«Samarbeidet var en skikkelig kul mulighet for ulike skapere å møtes og ta til seg ulike aspekter ved hverandres arbeid», legger han til. «Vi hadde en samtale i forkant for å ha litt idémyldring. Jeg lyttet til [musikken] Jack hadde laget, og tenkte: Jeg må gjøre et freestyletriks på denne drop'en eller til denne rytmen.

«Det var absolutt et par ting jeg bekymret meg for når dagen kom. Jeg var bekymret for å miste ballen og for den romlige bevisstheten min. Jeg måtte finne ut av området mitt, de fire veggene jeg hadde, og jeg måtte sørge for at jeg ikke kom til å treffe kameraet når ballen kom mot meg!»

«Det er viktig å samarbeide med andre fordi alle er forskjellige. Du kan ta litt herfra og litt derfra. Det viktigste er alltid å lære. Hvis du arbeider med noen andre, lærer du av dem, og de lærer av deg.»

Musikeren og produsenten

En mann iført bukser med et gullfarget blomstermønster, som sitter i et hjemmestudio med et Canon-kamera som hviler på kneet.

«Ideene mine kan komme fra hvor som helst,» sier den prisbelønte musikeren og produsenten Jack Garratt. «Noen ganger dukker melodien opp ferdig formet i hodet mitt. Andre ganger kan det ta meg flere år.»

En mann sett bakfra med brunt, krøllete hår vendt mot venstre som ser gjennom søkeren til et Canon EOS RP-kamera.

Jack Garratt

Brit Award-vinnende musiker og produsent.

Sosiale medier:@jackgarratt

Favorittkamera:Canon EOS RP

Jack har alltid vært lidenskapelig opptatt av musikk. «Det jeg alltid ønsket å vie livet mitt til, var å skrive og fremføre», sier han. «Den første sangen min skrev jeg da jeg var 13 eller 14 – å skrive musikk kom naturlig for meg.»

Han mener at sosiale medier har oppmuntret ham til å være både en bedre fotograf og en bedre artist, men han er selektiv om hva han legger ut på Internett. «Jeg velger og vraker hvilke øyeblikk jeg vil at folk skal se. Noen ganger legger jeg kanskje en loop på sangen jeg jobber med, og jeg spiller noen akkorder eller en basslinje over den. Noen ganger setter jeg meg bare ned med en gitar og mumler meg gjennom en sang jeg har begynt å skrive.»

Han var ivrig etter å se hvordan musikken hans ville bli tolket av de andre artistene på dagen, og å sikre seg at den passet til energien i fremføringene deres. «Jeg ville forsikre meg om at det jeg spilte, gjenspeilte det de andre gjorde. Jeg elsket muligheten til å speile og matche andres energi.

«Det var en utrolig opplevelse å se musikken min bli representert i noen andres kunst. En virkelig fascinerende del av det å skape noe, er å se hvordan andre tolker det.»

Danseren

En kvinne med et kameraoppsett som filmer seg selv hoppe i luften og utføre en danserutine på betong foran en toglinje.

«Det å skape innhold gir meg frihet», sier danseren Nifè. «Jeg har friheten til å være den jeg vil være, gjøre det jeg vil gjøre, og skape det jeg vil skape.»

En kvinne med blå fletter og en rosa genser som holder et Canon-kamera etter stativet.

Nifè

London-basert danser som viser frem ferdighetene sine på TikTok og Instagram.

Sosiale medier:@itsjustnifee

Favorittkamera:Canon EOS M50 Mark II

Nifè har danset hele livet. «Min mor pleide å si at jeg danset da jeg kom ut av min mors liv», sier hun. «Jeg var skikkelig sjenert da jeg var yngre. Dans var den ene tingen som ga meg selvtillit. Selv nå tror jeg at jeg bare er selvsikker på grunn av det jeg har lært gjennom dansen. Jeg har lært hvordan jeg skal presentere meg selv, hvordan jeg skal bevege meg, og hvordan jeg skal være komfortabel i kroppen min og med hvem jeg er.»

Nifè fikk i oppgave å lage en danserutine til videoen, men hun var ivrig etter å la det være rom til fristyling i koreografien sin på dagen.

«Jeg visste at da jeg kom til stedet, kom det til å være noe der jeg kunne jobbe med», sier hun.

«Musikken [for samarbeidet] var ikke det jeg vanligvis ville valgt, men jeg fikk se en del av meg som ville gjøre noe annerledes. Jeg fikk se hvordan andre jobber med noe. Du må samhandle med andre skapere for å lære mer, for å ha idémyldringer, og for å gi hverandre råd. Jeg var bekymret for å være nervøs. Nerver kan være veldig irriterende, men de er jo der uansett. Jeg var også bekymret for alt som kunne gå galt, med hensyn til området vi hadde. Jeg måtte jobbe litt hardere med denne. Jeg måtte være litt smartere.»

Gatekunstneren

En graffitikunstner som sprayer et bilde av et neonfarget, glødende jordbær på en svart vegg, mens et Canon-kamera tar opp prosessen.

«Det er mange kreative folk der jeg kommer fra i London, så vi spiller på hverandre», sier gatekunstneren Fat Cap Sprayer. «Jeg liker virkelig å gi liv til forsømte, uelskede vegger.»

Et Canon-kamera på et stativ som peker mot et sett spraymalingsbokser, og en gatekunstner i mørke klær som sitter på huk foran en vegg dekorert med graffiti.

Fat Cap Sprays

Gatekunstner fra Øst-London kjent for sine glødende neondesign i tegnefilmstil.

Sosiale medier:@fatcapsprays

Favorittkamera:Canon PowerShot G7 X Mark III

«Når folk ser et kunstverk, ser de bare sluttresultatet, men ved å filme det viser jeg prosessen – hvordan det hele blir til, lag for lag», sier gatekunstneren Fat Cap Sprays. «Jeg kan også vise alle gleden jeg får av å male. Det å dele kreativitet er en mektig ting. Det gjør mennesker lykkelige.»

Fat Cap Sprays fikk i oppgave å lage bakgrunnskunsten til videoen. Han designet en ugle i neonrødt, som skilte seg ut fra den svarte bakgrunnen. «Ugler har det beste synet, og de er nattens skapninger, så jeg ville at øynene skulle være som objektiver på et kamera – øynene til skaperne av innholdet», sier han.

«Min del var svært forskjellig fra de andre artistene. Hvis jeg gjorde feil, kunne jeg male på nytt og fortsette å finpusse og justere helt til jeg var fornøyd. Det var mye mer press på de andre innholdsskaperne, de måtte tross alt opptre med kameraet på seg og gjøre det om og om igjen til de fikk det riktig.

«Det å samarbeide med hverandre lot oss skape noe nytt som ingen hadde sett før. Det handler om å idémyldre med hverandre for å skape noe spesielt. Vi har alle forskjellige talent, men vi kan lage innhold sammen på en underholdende måte.»

Se hva som skjedde da disse ledende skaperne samlet sine kreative talent i dette flotte samarbeidsstykket:

En mann i en rød skjorte som spiller på en elektrisk gitar.

Skrevet av Andrea Ball

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • En kvinne holder et kamera på et stativ på en armlengdes avstand, rettet mot seg selv, med en husrekke med flerfargede bygninger på elvebredden ute av fokus bak henne.

  VLOGGING

  Slik blir du en vlogger

  Kom i gang med å produsere kvalitetsvlogger med våre vloggetips for nybegynnere.

 • En person som vlogger med et Canon EOS R10. I bakgrunnen er det et appelsintre som bugner av frukt.

  VLOGGING

  De beste Canon-kameraene til vlogging

  Disse flotte vloggekameraene fra Canon gjør det enkelt å gi liv til vloggen din, med god kontroll og fantastisk videokvalitet.

 • En kvinne rigger opp Canon PowerShot G7 X Mark III ved siden av en bærbar PC for å filme en yogatime i stuen sin.

  KOMPAKTKAMERAER

  Det beste kompaktkameraet for innhold

  Finn ut hvordan PowerShot G7 X Mark III kan hjelpe deg med å slippe kreativiteten løs i hverdagen.

 • Kjendisbaker Matt Adlard tar et bilde av en sjokoladedessert med Canon EOS M50 Mark II.

  FOTOGRAFERING AV MAT

  En oppskrift for suksess: Vi introduserer Canon EOS M50 Mark II

  Matt Adlard, selvlært baker og sosial mediestjerne, får en smakebit av EOS M50 Mark II.