VLOGGING

Hva er det beste utstyret for å skape innhold?

Godt kamerautstyr er avgjørende for å skille seg ut som en skaper av nettinnhold – finn ut hva Crew Create-skaperne bruker, og hvordan det bidrar til å gjøre innholdet unikt.
Et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera med håndholdt bøyle festet på en vegg ved siden av noen spraymalingsbokser.

Hvis du er en etablert influenser eller bare bruker mer tid på innleggene dine på sosiale medier, har du sannsynligvis gått videre fra bare å bruke smarttelefonen. Det er avgjørende å velge kamerautstyr som holder tritt med kreativiteten din. Det har aldri vært viktigere å heve kvaliteten på innholdet med fantastisk utstyr, og siden plattformer på nett er fulle av skapere av alle slag, er det viktigere en noensinne å bli sett.

Canons Crew Create-kampanje har samlet fire nyskapende artister på nett, som alle bruker Canon-utstyr til å samarbeide og inspirere andre til å få utløp for kreativiteten sin. Her avdekker vi vlogge- og fotoutstyret som hver av kunstnerne bruker, hvorfor de elsker det, og hvordan det bidrar til å gjøre arbeidet deres så unikt.

I farta med EOS M50 Mark II

Et selvportrett av en kvinne med rosa genser og blått hår sett på berøringsskjermen til et Canon EOS M50 Mark II-kamera.

«Jeg trenger at kameraet er enkelt å forstå, at det er enkelt å arbeide med, men at det også har nok plass til å lære om det og lære nye triks», sier Nifè, som bruker Canon EOS M50 Mark II og elsker den vribare berøringsskjermen.

Nifè filmer ofte uten stativ eller vlogger på farten, og hun trenger et lett kamera som egner seg både hjemme og på gaten. Innholdet hennes må være nytt og unikt, så en smarttelefon er ikke nok – utstyret hennes må ha høy kvalitet og overlegen kreativ kontroll.

«Jeg bruker Canon EOS M50 Mark II-kameraet. Det er lett og hendig, og jeg kan bare legge det i vesken min», sier Nifè. «Kvalitet blir stadig viktigere. Alle elsker naturlige telefonvideoer, men å sette sammen bevegelseskvalitet og kvalitetsvideo får mer oppmerksomhet.»

«Hvis jeg vil ha bedre kvalitet, rene bilder, bruker jeg kameraet. Da har jeg muligheten til å prøve forskjellige objektiver for å endre utseendet. Hvis jeg for eksempel vil ha en uskarp bakgrunn, kan jeg bruke et bestemt objektiv. Hvis jeg vil ha flere personer i bildet – la oss si at jeg er ute og vlogger – da er et bredere objektiv perfekt.»

En kvinne med blå fletter og en rosa genser som holder et Canon-kamera etter stativet.

Nifè

London-basert Afrobeat-danser og vlogger.

Sosiale medier: 1,5M følgere på TikTok @itsjustnifee
Favorittutstyr:
Canon EOS M50 Mark II
Canon-stativgrep HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Mens kameraets sensor på 24,1 megapiksler gir utrolige resultater, er ikke klare opptak det eneste Nifè vil ha. Klare videoer skiller seg ikke ut hvis de rister. «Jeg har ikke den stødigste hånden», innrømmer hun. «Når jeg vlogger, danser eller filmer noen, er det flott at objektivene mine har intern stabilisering. Jeg trenger ikke å bekymre meg for å være perfekt.»

Nifè bruker Canon Tripod Grip HG-100TBR, som fungerer som et robust stativ eller vloggegrep, og som har en avtakbar Bluetooth-fjernkontroll. Når den er parkoblet med den vribare berøringsskjermen på kameraet, gir det henne utrolig fleksibilitet.

«Jeg kan sette opp kameraet, ta av fjernkontrollen og begynne å filme uansett hvor jeg står. Det er utrolig nyttig fordi jeg lager forskjellige typer innhold», sier hun. «Fordi jeg jobber mye med musikk og danser, er det fint å ha en selvutløser for å komme meg bort fra kameraet, å komme i posisjon, og for å vite hvordan jeg ser ut før jeg beveger meg.»

Vær kreativ med EOS RP

En mann i en mørk overdel som sitter foran et skrivebord i et hjemmestudio der han holder et Canon EOS RP-kamera for øyet.

«Jeg er ikke en profesjonell fotograf på noen måte. Jeg bruker Canon EOS RP, og jeg fant umiddelbart ut at det bare var et utrolig kamera å ta bilder med», sier Jack Garratt, som elsker at kameraet hans presser ham til å utfordre kreativiteten sin samtidig som det er intuitivt og enkelt å bruke.

Det å skille seg ut som skaper, krever at du tøyer grensene dine. Som en musiker som alltid streber etter å overgå sin egen kreativitet, har Jack Garratt behov for at utstyret hans – enten det er et instrument eller et kamera – møter alle kunstneriske utfordringer. Canon EOS RP oppfyller forventningene hans, samtidig som det er enkelt nok til å la kunsten blomstre takket være den intuitive utformingen og trådløse funksjonaliteten.

«Det er veldig instinktivt», sier Jack. «Jeg fant raskt ut at bildene mine blir akkurat slik jeg ser for meg, noe som er flott. Det gir bedre selvtillit og oppmuntrer meg til å bli bedre kjent med det.» Det intuitive kameraet gjør at Jack kan gå dypere inn i innstillingene og arbeide med kameraet som et kreativt instrument.

Hvis du vil vite mer om kameraet, kan du laste ned Canon Photo Companion-appen.

En mann sett bakfra med brunt, krøllete hår vendt mot venstre som ser gjennom søkeren til et Canon EOS RP-kamera.

Jack Garratt

Brit Award-vinnende musiker og produsent.

Sosiale medier: 90 900 følgere på Instagram @jackgarratt
Canon-utstyr:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

«Hastighet er veldig viktig fordi en idé bare er fersk så lenge den er med deg. Det å kunne ta et bilde, sende det til telefonen umiddelbart og dele det derfra – det holder alt i live, holder øyeblikket i gang litt lenger.»

Du kan dele bilder fra smarttelefonen ved hjelp av Canon Camera Connect-appen, og du kan lagre bildene dine ved hjelp av Canons mediaoverføring og nettskylagringssystem. image.canon, som tar bilder fra kameraet og gjør dem tilgjengelige på enheter og nettskydelingsplattformer.

Ved å velge det beste kameraet for vlogging og fotografering kombinert kan du heve standarden på alt innholdet du skaper. Når du bruker det funksjonsrike Canon EOS RP-kameraet og den store fullformatsensoren, vil du aldri føle deg begrenset. «Når jeg vet at det har muligheten til å filme i 4K, føler jeg meg ikke begrenset», sier Jack.

«Når jeg sender direkte, beveger jeg meg en del», sier han. «Med AF-sporing av ansikt og øyne kan jeg lage innholdet jeg vil lage.»

Høyhastighetssport med EOS R6

En person som plukker opp et Canon EOS R6-kamera ut av en utstyrsveske ved siden av en fotball.

Ewan Baggot elsker den utrolige kvaliteten som Canon EOS R6-kameraet gir innholdet hans. «Bildekvalitet er viktig for meg. Nettplattformer er så fulle i dag at du må skille deg ut.»

«Jeg elsker å bruke Canon EOS R6-kameraet fordi det er så allsidig», sier han. «Jeg har Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM-objektivet som zoomer opptil 240 mm. Det er bare vanvittig. Jeg kan plassere den på halvlinjen og fortsatt zoome inn i boksen. Jeg kan gå langt bort eller veldig nærme.

«Bildekvaliteten er fantastisk. 4K med 60 bilder/sek er flott: Det er sømløst, det er jevnt. Og 120 bilder/sek for å få supersakte film er også flott», fortsetter han. «Sporingen på autofokusen er strålende. Med fotball beveger jeg meg så raskt at jeg risikerer å komme ut av fokus ofte. Men autofokusen er så rask at den kan følge øynene, føttene, beina mine – hva enn jeg vil.»

En mann i en hvit hettegenser som holder en fotball under venstre arm med et Canon-kamera i høyre hånd.

Ewan Baggott

Fotballfreestyler, foredragsholder og produsent.

Sosiale medier: 107 000 følgere på Instagram @eabskills
Canon-utstyr:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Men det er ikke bare bildespesifikasjoner som gjør at Canon EOS R6-kameraet er perfekt for Ewan. Når du lager innhold, er brukervennlighet og håndtering også svært viktig – og kameraet scorer her også.

«Jeg kan snu skjermen og se hva jeg gjør», sier Ewan. «Når du prøver å øve på noe, vil du se det umiddelbart.

«Med Canon elsker jeg at du kan velge et hvilket som helst kamera, og at det alltid har en lignende meny. Det er noe jeg virkelig elsker – den allsidigheten ved å kunne plukke opp et annet kamera og kjenne igjen grensesnittet. Du vet hvor du er, og du kan bare ta bilder.»

Enkel kunst med PowerShot G7 X Mark III

En mann som bøyer seg bak et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera foran en graffitidekt vegg.

For gatekunstneren Fat Cap Sprays må kameraet gjøre det enklere å lage det fantastiske innholdet han deler på nett. «Jeg ønsker bare å fokusere på å lage kunsten min», sier han. «Med Canon PowerShot G7 X Mark III slipper jeg å bekymre meg som kunstner. Jeg vet at det kommer til å filme fint innhold, slik at jeg kan fokusere på å male.»

For skapere som Fat Cap Sprays, som hele tiden er på farten og produserer kunst og videoer, er en viktig egenskap ved ethvert utstyr den fysiske utformingen. Det kan være vanskelig å levere utrolig innhold på farten, uten noe bærbart og lett som Canon PowerShot G7X Mark III.

«Jeg har med meg mange ting for å produsere kunsten min, og jeg ønsker aldri å legge igjen en farge hjemme. Så det er viktig at kameraet er kompakt nok til å få plass i vesken sammen med alle tingene mine», sier han.

Et Canon-kamera på et stativ som peker mot et sett spraymalingsbokser, og en gatekunstner i mørke klær som sitter på huk foran en vegg dekorert med graffiti.

Fat Cap Sprays

Gatekunstner fra Øst-London kjent for sine glødende neondesign.

Sosiale medier: 5,3M følgere på TikTok @fatcapsprays
Canon-utstyr:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Canon-stativgrep HG-100TBR
Canon-stereomikrofon DM-E100

«Jeg har brukt Canon Tripod Grip HG-100TBR til å ta nærbilder med én hånd mens jeg maler med den andre. Jeg liker størrelsen og at den er veldig kompakt og lett. Fordi jeg holder en sprayboks i den andre hånden, kan jeg ikke ha noe som er for tungt, og som gjør at jeg kommer ut av balanse.»

Det finnes selvfølgelig mange svært bærbare enheter som tar opp video, men Fat Cap Sprays har også behov for at kameraet gjengir videoen på en jevn måte, og enda viktigere, med perfekte, naturtro farger.

«Den interne stabiliseringen i Canon PowerShot G7 X Mark III-kameraet er flott, fordi når jeg behandler videoer, må de være veldig jevne», sier han. «Jeg liker også bildekvaliteten veldig godt. Jeg jobber med mange sterke farger, og kameraet det fanger dem opp slik jeg vil at de skal bli sett. Det er viktig å gjenspeile en sann representasjon av kunsten min fordi det jeg gjør, er gatekunst – folk ser det i levende live.»


Skrevet av Peter Wolinski

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • LCD-skjermen på et Canon EOS R10-kamera kan sees over skulderen til fotografen og viser to flamencodansere som filmes.

  TEKNOLOGI

  Speilreflekskamera kontra speilløst systemkamera

  Vurderer du å gå over til et speilløst systemkamera? Vi ser på forskjellene for å gjøre valget enklere.

 • En ung kvinne med blå fletter som filmer seg selv med et kamera på et håndholdt grep foran en jernbanelinje.

  VLOGGING

  Forbedre nettinnholdet ditt

  Seks tips og teknikker fra ekspertene som hjelper deg med å få innholdet ditt i sosiale medier til å skille seg ut fra mengden.

 • En person som vlogger med et Canon EOS R10. I bakgrunnen er det et appelsintre som bugner av frukt.

  VLOGGING

  De beste Canon-kameraene til vlogging

  Disse flotte vloggekameraene fra Canon gjør det enkelt å gi liv til vloggen din, med god kontroll og fantastisk videokvalitet.

 • VLOGGING

  Reisevlogging med et ultravidvinkelobjektiv

  Reisevlogger Chloe Gunning tar en bytur med Canon RF 16mm F2.8 STM.