Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

DESIGNER HATTIE NEWMAN

Slik bruker jeg Canon 4000D til å sette ideene mine ut i livet

Hattie Newman
Hattie Newman

Modellmaker og designer


Hattie skaper morsomme, vågale og fargerike modeller og samlinger. Og alle er laget av samme materiale – papir.

Det er en lidenskap hun fikk på kunstskolen, da hun valgte papir som medium fordi «det var billig og lett tilgjengelig.» Hun har ikke sett seg tilbake siden det, og i dag kan man se kreasjonene hennes i gallerier, ukeblader, bøker, annonser og på nettsider verden over.

Hattie forklarer at inspirasjonen bak disse prosjektene kan komme fra overalt – «gallerier, hageområder, bygninger eller noe så enkelt som en farge, et mønster eller en tekstur.» Det er derfor fotografering har blitt en viktig del av prosessen hennes.

"Jeg er alltid på jakt etter nye ideer, så hvis jeg ser noe som inspirerer meg, stopper jeg opp og tar et bilde. På den måten har jeg et bilde jeg kan komme tilbake til senere."

Beslektede artikler
canon-get-inspired-christmas-craft-related-article-1-185

SKRIVERE

Hvilken skriver passer for deg?

Uansett om du er en forelder, selvstendig næringsdrivende eller en kunstfotograf, finnes det en skriver som er laget for deg. Finn ut hvilken

A table filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

UTSKRIFTSHÅNDVERK

Nå er det tid for kreative prosjekter igjen. Her er seks ting du kan lage til jul med skriveren din.

Vær kreativ – lag dine egne julegaver, dekorasjoner og spill. Du kan laste ned og skrive ut alle malene helt kostnadsfritt.

Two people skateboard down a city street at night, colourful lights from buildings reflecting in the wet road surface.

REISE

11 tips til byfotografering

Hvordan du kan få mest mulig ut av kameraet på en storbyferie og fange inn stemningen og atmosfæren i den urbane jungelen med noen enkle tips og triks.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

For Hattie er bilder også en viktig måte for henne å dele ideer og ting hun jobber med, med kunder, studioassistenter og følgere. Det er ikke bare ferdigstilte prosjekter hun liker å dokumentere. «Jeg liker å dokumentere det som skjer bak kulissene, så jeg har alltid et kamera med meg. Jeg deler gjerne bildene på bloggen eller i sosiale medier, og i blant skriver jeg dem ut til porteføljen min.»

«Det er veldig viktig at jeg kan ta nøyaktige bilder av modellen jeg skaper, slik at kunden kan se hvordan den kommer til å se ut,» sier Hattie. Bildekvaliteten er like viktig for henne når det gjelder å ta bilder av ferdigstilte prosjekter. «Jeg trenger bilder av høy kvalitet av mine tidligere prosjekter, slik at jeg kan se på bildene og huske hvordan jeg skapte modellen, hvis jeg skal lage noe liknende.»

In the studio sharing images of the creative process

Tidligere tok Hattie bilder med telefonen, men hun ble stadig mer oppmerksom på begrensningene.

"Selv om telefonkameraer er praktiske, fikk jeg aldri flotte bilder under dårlige lysforhold, og bildene ble ikke skarpe nok til min bruk."

Hattie merket store forbedringer straks hun begynte å bruke EOS 4000D. «Den mest påtagelige forskjellen var at bildene var mye mer detaljrike. Fargen var mer nøyaktig, og kameraet fungerte mye bedre under dårlige lysforhold.» Det å kunne ta bilder med høyere oppløsning av prosjektene hadde også andre fordeler. «Nå kan jeg skrive ut bildene mine og være sikker på at de blir bra. Og siden de er av høy kvalitet, kan jeg knipse i vei og redigere dem senere – beskjære rundt en detalj, for eksempel.»

Shooting with background blur

Hattie, som ikke var kjent med speilreflekskameraer fra før, er imponert over hvor enkelt det er å bruke EOS 4000D. «Da jeg først fikk kameraet, begynte jeg å ta mange flere bilder av modellene mine, fordi det var så enkelt å ta flotte bilder av dem.» Hun syntes at kameraets Wi-Fi-tilkobling var like intuitiv. «Det er veldig enkelt å overføre bildene fra kameraet til telefonen, så når jeg er ute på vift, kan jeg enkelt dele dem med kunder eller det kreative teamet i studioet.»

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

Utstyrt med EOS 4000D tar Hattie nå bilder av høy kvalitet, som hun er stolt over å dele – ikke bare fordi de ser profesjonelle ut, men fordi de virkelig fanger inn den kunstneriske visjonen hennes. Dette er mye takket være de kreative mulighetene kameraet gir, forklarer hun. «Jeg kan bruke ulike objektiver, for eksempel et makroobjektiv, hvis jeg vil få et nærbilde av en modell jeg jobber med. Jeg liker også den grunne dybdeskarpheten – bakgrunnsuskarpheten gjør at prosjektene mine virkelig skiller seg ut.»

Hattie konkluderer med at «fordelen med EOS 4000D er at jeg har mye mer kontroll over bildene jeg tar. Selv om jeg har det travelt, kan jeg få flotte bilder som yter prosjektene mine rettferdighet.»

Beslektede artiklerLa deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker

Er du interessert i EOS 4000D?

Fang inn og del særegne historier med farger, detaljer og flott uskarp bakgrunn, enkelt og intuitivt.

Finn ut mer

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle