BÆRBARE KAMERAER

Den ideelle følgesvennen på ditt neste eventyr: Canon IVY REC

Lite, lett og bærbart – oppdag hvordan Canon IVY REC-aktivitetskameraet tok utfordringen med fotografering på en krevende klatretur.
Klatreren Molly Thompson-Smith står på et berg og kikker gjennom søkeren på et Canon IVY REC-aktivitetskamera.

Eventyr gir deg en pause fra hverdagen, en mulighet til å utforske naturen og leve i nuet. Enten du klatrer opp et fjell, løper i skogen eller padler kajakk nedover en elv, får du alt du trenger med det bærbare og robuste Canon IVY REC-kameraet. Det støtsikre1 og vanntette2Canon IVY REC-kameraet kan festes på en ryggsekk, et belte eller en sele, slik at syklister, turgåere, klatrere og raftere kan legge igjen store kameraer og dyre smarttelefoner hjemme, og enkelt fotografere på farten.

Vi plasserte Canon IVY REC i de sterke og smidige hendene til Molly Thompson-Smith, en 22 år gammel profesjonell fjellklatrer, og ba henne om å teste det mens hun besteg noen av de mest beryktede steinblokkene i Storbritannias Peak District. Slik gikk det.

Klips fast, og legg i vei

Klatreren Molly Thompson-Smith gnir hendene inn med kalk før hun begynner på klatreturen.

Klatreren Molly Thompson-Smith tar med seg minimalt med utstyr på turene sine, og trenger utstyr som veier lite.

Klatresko, tau og en karabinkrok på bakken ved siden av et Canon IVY REC-aktivitetskamera som er festet til en beltehempe.

Klipsen på det lette Canon IVY REC-kameraet gjør at du kan feste det til et belte eller en sekk, slik at du ikke engang trenger lommer.

«Jeg tror at noe lite og bærbart blir mer og mer viktig for personer som vil tilbringe lange dager utendørs», sier Molly. «Når jeg klatrer, har jeg på meg sko, skinner, seler … det er så mye jeg trenger.»

«På en klatretur i Frankrike måtte jeg gå en time i oppoverbakke for å nå fjellknausen. Jeg tok med meg speilreflekskameraet mitt den første dagen, men på dag to tenkte jeg «det er ikke verdt den ekstra vekten og plassen i sekken min». Det var imidlertid veldig synd, for utsikten var fantastisk.»

Canon IVY REC er konstruert for eventyr og utformet med tanke på at det skal være lett å ta med seg. Kameraet er 110,5 mm bredt og veier 90 gram, og utgjorde en ubetydelig vektforskjell på utstyret til Molly. Takket være klipsen, som også fungerer som en søker, kunne hun feste det til beltet. «Jeg klatrer med quickdraws [klatreutstyr] i en holder på siden», sier hun, «så et lite kamera på ryggen var ikke i veien i det hele tatt.»

Lite, men robust

Klatreren Molly Thompson-Smith henger fra et berg med et Canon IVY REC-aktivitetskamera festet i beltet.

Molly unngikk å ta med seg smarttelefon på klatreturene sine fordi hun var redd for å miste den, men ville likevel ha mulighet til å ta bilder av eventyrene sine.

Klatreren Molly Thompson-Smith klatrer opp en bergvegg.

Molly ville ha et aktivitetskamera for utendørsbruk for å forevige de imponerende prestasjonene sine – og Canon IVY REC bestod testen med glans.

Molly ønsker ofte å fange inn det øyeblikket hun når toppen – spesielt hvis det er en viktig prestasjon – men hun var alltid redd for å ha med seg smarttelefonen sin. «Det er for stressende», sier hun. «Jeg var bekymret for å miste den eller knuse den mot et berg.»

Med Canon IVY REC kan Molly slappe helt av. Kameraet har ingen skjerm som kan knuse, og det er også konstruert for å tåle et fall fra to meters1 høyde og å bli nedsenket i to meter dypt ferskvann i 30 minutter2, noe som gjør det ideelt for eventyr på vannet, for eksempel i kano og på padlebrett.

«Det var veldig betryggende å feste Canon IVY REC til selen eller kalkposen og vite at det var robust nok til å tåle noen støt», sier Molly. «Det var fantastisk å kunne ta det siste bildet på toppen.»

Enkel å bruke

Molly Thompson-Smith holder et grått Canon IVY REC-aktivitetskamera.

Klipsen på Canon IVY REC-kameraet fungerer også som en søker, og hjelper deg med å ramme inn bildene dine. Hvis det blir skittent, kan du skylle det i friskt vann og tørke av det.

En kvinne holder et grått Canon IVY REC-aktivitetskamera og en smarttelefon.

Med Canon IVY REC-kameraets Wi-Fi- og Bluetooth-funksjoner kan du bruke en smarttelefon som fjernkontroll, og dele bildene dine umiddelbart på sosiale medier.

Molly beskriver seg selv som en «amatør» når det gjelder fotografering, men ble fort vant med 13MP Canon IVY REC som kan ta opp 1080p-video i full HD med 60 bilder/sekund, samt ta stillbilder. «Det er et lett forståelig kamera som er kjempeenkelt å bruke», sier hun. «Du kan enkelt feste det og bruke programhjulet med én hånd. Det er enkelt å velge symbolene, det er ingen komplisert berøringsskjerm og kameraet kan tørkes av, så det gjør ingenting at jeg bruker det mens jeg har kalk eller gjørme på hendene.

«Folk gjenskaper utendørs klatreturer på treningssenteret for å trene», forteller Molly videre. «Før jeg fikk dette kameraet, hendte det ofte at jeg så på et klatregrep utendørs og tenkte «skulle ønske jeg kunne tatt et bilde av dette sånn at jeg kunne ha gjenskapt det». Det er fantastisk å kunne ta bilder av grepene 40 meter oppe og høyere, spesielt hvis det er det vanskeligste punktet på klatreturen. Det er virkelig et praktisk kamera.»

Hvis du vil ta mer kreative bilder, inkludert slående selfier, har Canon IVY REC Wi-Fi og Bluetooth. Dermed kan du koble kameraet til en smarttelefon og bruke den kostnadsfrie Canon Mini Cam-appen3 som ekstern utløser. Appen sørget også for at Molly kunne holde følgerne sine oppdaterte – rett etter klatreturen kunne hun overføre bilder og videoer til smarttelefonen sin og dele dem på sosiale medier.

Det rimelige Canon IVY REC-kameraet er tilgjengelig i fire flotte farger – grått, rosa, grønt og blått – slik at du kan velge en farge som er godt synlig i ditt foretrukne terreng, enten det er berg, gjørme, sand eller vann. «Jeg føler at jeg kan ta det med meg overalt», sier Molly.


Skrevet av Natalie Denton

 1. Støtsikkert fra opptil to meter. Metodene for testing av støtsikkerhet er unike for dette produktet og er ingen garanti mot skader eller feil på produktet.
 2. Vanntett i opptil 30 minutter på to meters dyp. Kameraet er bare testet i ferskvann. Hvis det utsettes for væske som ikke er ferskvann, anbefaler vi å skylle kameraet umiddelbart med ferskvann.
 3. Bruk av Canon Mini Cam-appen (tilleggsutstyr) krever at en kompatibel enhet er koblet til Canon IVY REC via Bluetooth® og Wi-Fi®. Canon Mini Cam-appen er tilgjengelig som gratis nedlasting fra App Store og Google Play. Datakostnader kan påløpe. Kompatibel med mobilenheter som kjører iOS 11 eller nyere, og Android-enheter som kjører Android 5.1 eller nyere.

Relaterte artikler

 • En surfer holder opp IVY REC og ser gjennom søkeren.

  BÆRBARE KAMERAER

  Hils på Canon IVY REC

  Fotografer motiver i bevegelse på farten med det rimelige, bærbare kameraet som du kan feste til klærne

 • En ung jente i en ullue sitter med foreldrene sine i skogen. Alle tre ser på noen utenfor bildet mens faren bruker et Canon PowerShot ZOOM.

  BÆRBARE KAMERAER

  Se mer: PowerShot ZOOM

  Finn ut hvorfor dette kompakte kameraet i lommeformat med teleobjektiv er ideelt for familieeventyr.

 • To menn med ryggsekk krysser en frossen innsjø på skøyter.

  EVENTYRFOTOGRAFERING

  Tips til eventyrfotografering

  Fem tips når du skal fotografere utendørseventyrene dine med EOS M6 Mark II.

 • 5 tips for å ta bilder av motiver i bevegelse

  FOTOGRAFERING UTENDØRS

  Fem gode tips for å ta bilder av utendørsaktiviteter

  Finn ut hvordan du tar mer kreative actionbilder på hverdagslige eventyr med tips fra den profesjonelle fotografen Tom Bing.