Meet food photographer Mike Tsang who’s capturing mouth-watering motion

Matfotograf

Hils på matfotograf Mike Tsang som fotograferer mat i bevegelse

Mike Tsang
Mike Tsang

Matfotograf @freshmikeeats


Å fange motiver i bevegelse har alltid vært en lidenskap for Mike Tsang, men det var forholdet hans til mat som ga han et unikt perspektiv på gourmetfotografering.

Vi tok en prat med Instagram-vidunderet om de lekre og dynamiske historiene hans.

Fortell oss litt mer om deg selv, Mike. Hvordan ble du interessert i fotografering?

Jeg er oppvokst med bruk av engangskameraer. Familien min pleide å ta bilder av eventyrene våre, som vi senere la inn i fotoalbumer. Jeg husker at jeg hadde mitt eget kamera, og at jeg var veldig nervøs når jeg tok bilder, siden det bare var 25 bilder på en film. Derfor tok jeg bare bilder når jeg trodde jeg hadde det perfekte bildet.

Jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera da jeg var 25. Jeg brukte det til å dokumentere hverdagslivet mitt, skape minner og vise verden synspunktet mitt. Jeg og vennene mine dro på fotograferingseventyr. Vi fant forlatte bygninger og brukte mange timer på å fange inn de små detaljene og strukturene i det urbane landskapet.

Jeg elsker å finne skjønnhet på uventede steder for så å dele det med resten av verden.

"Alt i livet skjer så raskt. Det å kunne fryse det ene øyeblikket og se alt i hver minste detalj, ga meg inspirasjon til å jobbe videre."

Fotograferingen din dreier seg om å fange inn mat i bevegelse. Hvor kommer denne interessen fra?

Jeg var ikke matfotograf til å begynne med. Jeg foretrakk å ta bilder av gater og livsstil. Jeg ville fotografere den urbane siden av London. Jeg var spesielt interessert i å fange inn mørket i en bygning.

Det var ikke før jeg møtte kjæresten min at jeg begynte å ta bilder av mat – hun er en ekte matentusiast. Hun har lært meg alt jeg vet om mat. Det var da jeg begynte å blande gatefotografering med matfotografering.

I oppveksten likte jeg å få ting til å bevege seg. Jeg pleide å lage flippbøker. De ga ikke mye mening, men de fortalte en liten historie – om noen som fløy med drage eller lignende. For meg handlet det om å skape bevegelser. Videre ville jeg leve av å skape bevegelser, så nå jobber jeg med bevegelsesdesign. Det er denne bakgrunnen som vises i fotograferingen min. Jeg liker å ta bilde av ting som er utfordrende å fotografere. Jeg liker å fryse tiden for eksempel.

canon-get-inspired-food-2-1920x1080

Det virker som at historiene dine er ganske spontane. Hvor mye planlegging kreves?

Jeg og kjæresten min begynner med å velge oss et sted å spise. Så drar vi dit. Jeg fotograferer gjerne turen til restauranten eller spisestedet for å kjenne på atmosfæren.

Jeg filmer også med jevne mellomrom. Jeg blir inspirert av å filme. Jeg legger ofte merke til bevegelser som jeg kan prøve å fange inn som et statisk bilde. Derfra er jeg ganske spontan. Det handler mye om følelser. Du må følge instinktene dine og kjenne på når det er på tide å fotografere.

Hvilke moduser og innstillinger bruker du på Canon EOS M5 når du fanger inn disse flyktige øyeblikkene?

Jeg bruker manuell modus fordi da får jeg maksimal kontroll over historiene mine. Jeg kan kontrollere belysningen, lukkerhastigheten og blenderåpningen. Jeg liker å fotografere i RAW-format, fordi da kan jeg redigere bildene mine i Lightroom hvis jeg vil. Historiene mine har en tendens til å bli dramatiske, noe jeg tror er noe som henger igjen fra da jeg fotograferte gater og forlatte bygninger.

Når jeg skal fryse bevegelser, fotograferer jeg i manuell modus, og jeg bruker f/1.0 når jeg skal fokusere på et bestemt motiv. Jeg pleier også å prøve meg frem med lukkerhastigheten og blenderåpningen til jeg får det resultatet jeg vil ha.

Relaterte artikler
Becoming a food influencer

FOTOGRAFERING AV MAT

Bli en matinfluenser

Tips til matfotografering fra Instagram-influenser og Canon Ambassador Yasmin AlBatoul.

A hollow chocolate ball filled with ice cream and garnished with petals and chocolate sprinkles.

FOTOGRAFERING AV MAT

De beste objektivene for matfotografering

Ta delikate matbilder med utvalget vårt av Canon-objektiver du bare må ha.

Master the art of food photography

FOTOGRAFERING AV MAT

Mestre kunsten å fotografere mat

Fotograf og matblogger Lina Lomelino avslører sine beste tips til å få mest mulig ut av matfotograferingen.

canon-get-inspired-food-3-1920x1080

Hvilken historie, eller hvilke historier, er du aller mest stolt av?

Det er én historie som skiller seg ut for meg. Det var da jeg fikk til en ny teknikk for første gang. Jeg var på Finks Salt & Sweet nord i London rundt lunsjtider, og belysningen var perfekt. Jeg tenkte at «hadde det ikke vært kult om jeg fanget inn det øyeblikket når sukkerbiten plasker oppi kaffekoppen?». Jeg fikk bildet på første forsøk, og det føltes ut som å vinne i Lotto. Alt i livet skjer så raskt. Det å kunne fryse det ene øyeblikket og se alt i hver minste detalj, ga meg inspirasjon til å jobbe videre.

Du har fått oss til å tenke på hvilke matfestivaler vi skal dra på. Hvordan ser kalenderen din ut?

Jeg var innom Market Hall nylig. Det er et nytt marked i Fulham Broadway – det første av tre som skal åpne. Det er et marked som er inspirert av Østen, og som hovedsakelig selger asiatisk gatemat og har mange sitteplasser. Det er et perfekt sted å kjøpe mat som jeg kan fotografere mens jeg sitter.

Jeg dro på Meatopia i fjor, som består av berømte kokker som tilbereder kjøtt over åpen ild. Jeg vil ta turen dit i år også, siden det er mye som skjer der. De fleste av kokkene tilbereder og steker kjøttet rett foran deg, så her er det masse bevegelser å fange inn.

Cheese Street er en annen matfestival jeg har planer om å dra på i sommer. Jeg synes at ost egner seg veldig godt for fotografering. Vi har vel alle sett bilder av pizzastykker med tråder av ost og kremete ostesmørbrød.

Hvilke andre plattformer – i tillegg til Canon EOS M5 – bruker du til å dele historiene dine?

Jeg bruker Instagram mest av alt. Der deler jeg historiene mine fordi jeg kan bruke relevante emneknagger for å komme i kontakt med andre fotografer og matentusiaster. Det er også et flott verktøy for å se hva andre driver med, og for å finne nye matsteder.

Når det gjelder utstyr, bruker jeg et Canon EOS 2000D-kamera, som er flott for bilder på farten. Jeg bruker av og til et stativ for å få stødige bilder, et ekstra lys for å få ønsket belysning (jeg gir som regel beskjed til de restaurantansatte på forhånd) og ekstra batterier. Du må alltid ta med deg ekstra batterier.

canon-get-inspired-food-4-1920x1080

Du må ha tatt mange bilder av mat opp gjennom årene. Hva liker du best å spise?

Det er et vanskelig spørsmål. Jeg liker asiatisk mat. Alt som kommer med ris eller nudler. Jeg var nylig i Japan hvor jeg forelsket meg i mat som sushi og ramen. De har mye kultur rundt maten deres, og de bruker mye tid på å tilberede den. Du kan virkelig smake kjærligheten som er lagt i den.

Hva vil du gjøre i fremtiden, og hvordan tror du matfotograferingen din kommer til å utvikle seg?

Jeg vil være mer eventyrlysten i bildene mine. Kanskje kaste mat i luften og prøve å fange det inn.

Jeg lærer fremdeles, og det er alltid rom for forbedring. Bildene mine er ikke så bra som jeg vil de skal være, og det er mye å lære innenfor matfotografering. Øvelse gjør mester! Det aller første bildet mitt er i en helt annen klasse enn de nyeste bildene mine. Jeg ser for meg at fotograferingen min utvikler seg i takt med nye teknikker og tips som jeg plukker opp.

Skrevet av Sasha Newbury

Relaterte produkter

Relaterte artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle historiene