Sepia-Station-Nelson- Lourenço

Fange smilende sjeler og stillhetens kraft

Amatørfotografen Nelson Lourenço er født i Lisboa i Portugal. Han er ingeniør med mastergrad og har også gjennomført videre utdanning innen markedsføring. Han har alltid vært interessert i fotografering, og ble lidenskapelig opptatt av det en helg en venninne lånte ham Canon-kameraet sitt. Det sa bare klikk. Det første klønete forsøket fikk ham til å forstå at en hel ny verden ventet på å bli oppdaget.

Rushtid, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/60s, f/5.6, ISO 100

Hvorfor elsker du å ta bilder?

"Når jeg tar bilder, kan jeg vise frem verden slik jeg ser den. Med kameraet i hånden leter jeg etter sjelen i tingene … men sjeler er sky, og du må få dem til å smile. Alt går lettere med et smil. I det øyeblikket vet jeg at jeg har et bra bilde. Det at jeg kan uttrykke meg på den måten, gjør at jeg føler meg fri."


Skyggene vil alltid følge oss, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1,6 sek, f/4.0, ISO 100

Hva inspirerer deg til å ta bildene du velger?

"Det er faktisk én ting alle bildene mine har felles, og det er ventingen. Jeg pleier å gå rundt på jakt etter en eller annen stemning som slår meg. Når jeg finner det rette stedet, blir jeg der en stund og ser på folk lenge nok til at jeg føler meg som en av dem. Så venter jeg. Når alt klaffer, tar jeg bildene."


Surferen, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/125s, f/16, ISO 100

Hvordan skaper du en stemning med bildene dine?

"For meg er en stemning noe som fremkaller bestemte følelser eller vibber i dem som ser på et bilde jeg har laget. For at det skal skje, må du ha noen elementer som viser vei gjennom en fortelling i selve bildet. En av måtene jeg prøver å få til det på, er ved å inkorporere det menneskelige elementet der jeg kan, selv om det er i bakgrunnen. Jeg legger også spesielt merke til lyset og bruker det til å få fokus på hovedpersonene."


Et gledesplask, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/2000s, f/5.6, ISO 100

Hvis du kunne fange et øyeblikk, hva ville det være, og hvorfor?

"Stillheten. Det øyeblikket når noen er isolert fra verden, selv midt i en folkemengde. Inne i den stillheten finner du kanskje frykt, glede, tårer, håp eller rett og slett en meningsløs tomhet. Det er den stillheten jeg har forsøkt å fange. Det å forstå hverandres stillhet gjør oss rikere som mennesker."


Klar til å ta bilde, © Nelson Lourenço
Canon EOS 600D, EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS
1/15s, f/6.3, ISO 100

Hvis du vil vite mer om Nelson og bildene hans, kan du følge ham her