Long exposure lights

Et lyst perspektiv på fotografering i lite lys.

Vi tok en prat med Nige Levanterman, en spesialist på fotografering av fargerike bylandskap i lite lys. Ved å mestre lang eksponering og kontrasterende lys skaper Nige dynamiske belyste historier.

La oss bli litt kjent med deg, Nige. Hvor kommer lidenskapen din for fotografering fra?

Da jeg startet i ny jobb i London, ville jeg utforske og bli kjent med byen. Jeg brukte derfor fotografering til å bli kjent med området. Det var da jeg begynte å ta bilder med mobilen. Jeg ville imidlertid prøve meg på fotografering i lite lys med lang eksponering, og med en mobil var ikke det mulig. Derfor oppgraderte jeg til et speilreflekskamera.

Jeg fikk ingen formell opplæring. Jeg lærte det mest grunnleggende gjennom YouTube-veiledninger og fulgte ellers magefølelsen. Jeg øvde, lærte ting på egenhånd og utviklet meg til der jeg er i dag.

Hva er det som er så fascinerende med fotografering i lite lys?

Jeg elsker å fange inn bevegelser og kontrasten mellom skarpe lys på nattestid. Jeg prøver å skape liv i bildene mine ved hjelp av trafikken, mennesker og farger.

Nige, du liker å bruke lang eksponering. Kan du forklare oss hvordan du gjør dette?

Det er svært viktig å finne et godt sted å stå. Du bør plassere deg i en god vinkel og med avstand til trafikk. Du bør også stå stødig da den minste bevegelse kan føre til et uklart bilde. Hvis du fotograferer berømte eller ikoniske steder, må du også vurdere folkemengder som kan forstyrre deg.

Når du skal ta bildet, bør du montere kameraet på et stativ, bruke et objektiv med minst mulig blender og fokusere på et midtpunkt i bildet. Deretter kan du bytte til manuell modus og bruke en lav lukkerhastighet (5–30 sekunder) for å få en lang eksponering.

For fotografer som ikke har brukt lang eksponering før, anbefaler jeg å bruke innstillingen Blenderprioritet, fordi da gjør kameraet halve jobben. Start i dette tilfellet med en blenderåpning på F14 og ISO angitt til 100, og bruk lukkerprioritet. Kameraet bestemmer lengden på eksponeringen. Du får et brukbart resultat så lenge eksponeringen er på mindre enn 30 sekunder.

@Nige Levanterman

Hvilket Canon-utstyr bruker du til å fange inn bildene dine i lite lys?

Jeg har for tiden tre kameraer. Jeg har Canon EOS 5DS R, som jeg bruker til intervallopptak fordi bilder med 50 MP kan konverteres til video i 8K. Jeg har også Canon EOS 5D Mark IV og det nye Canon EOS R-kameraet. Når det gjelder objektiver, anbefaler jeg å bruke et F2.8-objektiv. De fanger inn mye skarpere bilder om natten fordi de fungerer godt i lite lys. Med et F2.8-objektiv eller et F1.4-objektiv kan du ta flotte håndholdte bilder med lang eksponering.

Du legger på mange effekter i etterkant. Hvilke råd har du til dem som ikke er så godt kjent med bilderedigering?

Den første feilen alle gjør, inkludert meg selv, er å mette fargene for mye. Unngå dette når du etterredigerer, så blir bildene dine flotte.

Dessverre finnes det ingen enkel og rask måte å mestre bilderedigering på. Hvis du ikke har brukt redigeringspakker før, bør du bruke litt tid på å prøve deg frem. YouTube har et vell av gratis veiledninger som passer bra for alle nivåer.

Nøkkelen er å finne din egen stil. Hent inspirasjon fra andre, men ikke kopier dem.

Hvor liker du best å fotografere om natten, og hvorfor?

Jeg trekkes mot steder som er fulle av mennesker, trafikk og lys. Derfor elsker jeg julen. Denne årstiden med de dekorative lysene og de travle markedene er perfekt for fotografering i lite lys.

@Nige Levanterman

Har du tre tips til å mestre fotografering i lite lys?

Invester i et bra stativ. Kameraet må være helt stille for at du skal få til et klart bilde. Utilsiktede bevegelser kan føre til uskarphet i bildet.

Bytt til manuell fokusering når du har valgt motivet ditt. Dette hindrer kameraet i å fokusere på andre motiver som er i bevegelse i rammen, for eksempel personer som går, eller biler som kjører, forbi. Du gjør dette ved å velge et fokuspunkt, trykke utløseren halvveis ned og sette objektivet i manuell modus.

Prøv deg frem med fotografering i lite lys, og invester i objektiver. Et nytt objektiv gir deg en fullstendig ny stil og hjelper deg med å utvikle deg. Jeg hadde rundt fire objektiver før jeg oppgraderte fra det første speilreflekskameraet mitt.

Hva er planene dine videre når det gjelder fotografering, Nige?

Jeg utforsker alltid nye ideer. Jeg hadde som mål å skille meg ut. Det er derfor jeg har tatt bilder av mange ikoniske bygninger på min egen måte. Jeg antar at jeg har som mål å stadig bevege meg fremover, og å holde tritt med tiden og kravene sosiale medier stiller til meg.

@Nige Levanterman


Anbefalt sett

Canon EOS 2000D

Canon EOS M50Skrevet av Sasha Newbury