balancing on tightrope with flare signal

Fem inspirerende ideer for fotograferingen din

Et nytt år gir spennende muligheter til å få det meste ut av kameraet ditt gjennom å ta bilder av øyeblikk som du aldri har tenkt å fotografere tidligere. La deg inspirere av familie og venner, av nye (eller gamle) steder du besøker, og nye opplevelser du får med deg. Her er fem inspirerende ideer for å stimulere kreativiteten din og tips for å hjelpe deg med å fange de magiske øyeblikkene.

1. Ute i naturen

Når du kommer deg ut, får du massevis av muligheter til å oppdage magiske øyeblikk. Ta turen ut og bruk det naturlige lyset til å fotografere dine nære og kjære i vakre omgivelser. Ta en dagstur til stranden, eller bruk noen timer på tur i skogen. Ta turen opp på fjellet eller bare gå til den lokale parken. Den friske luften og de naturlige omgivelsene vil få frem det beste av fotoferdighetene dine.

Hvorfor ikke velge et sted som betyr noe spesielt for deg og familien din, og dra tilbake en gang for hver årstid for å holde motivasjonen oppe gjennom hele året? Pakk en piknikkurv om sommeren, eller ta med dere en termos med varm sjokolade om vinteren, og husk på å ta med kameraet, slik at du kan forevige hvordan omgivelsene og familien din endrer seg gjennom året.

2- Alle idrettsaktivitetene

På denne tiden av året er det mange som er opptatt av helsen og å komme i bedre form. Konsentrer deg om å få frem følelsen av energi i bildene dine. Jo mer blod, svette og tårer, jo bedre! Uansett om det er nevøens håndballkamp, en lokal fotballkamp eller skøyting med ungene, er idrettsaktiviteter alltid fulle av spennende øyeblikk som gir bildene dine liv og intensitet.

Og hvorfor ikke bruke fotografier til å føre logg over din vei til en sunnere kropp? Kanskje du løper litt lengre, oppdager en ny sykkelrute eller endelig får bøyd deg opp ned i den yogastillingen du har øvd på. Forevige bedriftene dine med kameraet, så du kan se tilbake på dem neste år og sette deg nye mål.

3. Pulserende menneskemengder

Arrangementer med massevis av folk kan være en fargerik bakgrunn for fotografiene dine. Det kan være utfordrende å sammenfatte den gode stemningen i en stor menneskemengde i bare ett bilde, så hvorfor ikke fokusere på enkeltpersoner og fremheve dem i bildet. Dra til en av de store festivalene, eller en mindre lokal en å fange inn den helt spesielle atmosfæren.

Hvis det står høyt oppe på listen av nyttårsforsetter å bli en bedre fotograf og å reise mer, hvorfor ikke velge ut fem festivaler rundt omkring i landet (eller i utlandet) å gå på. Sammenlign kulturen, folkemassene og fargene, og fang inn opplevelsene dine med kameraet.

4. Gatemotiver

Byen din – eller en ny en – vrimler av interessante ting å fotografere, som virkelig får frem stemningen på stedet. Ta deg en rusletur omkring med kameraet, og se hva du får øye på. Se etter interessant arkitektur, både gammel og ny. Dra til lokale markeder for å ta bilder av de pulserende fargene og motivene. Gateartister og gatemusikanter tiltrekker seg alltid folk og gir flotte fotomuligheter.

Hvis du velger et tema, vil dette hjelpe deg med å fokusere på et område som kanskje trenger forbedring, som for eksempel å arbeide med lukkerhastighet eller ta bilder i svart-hvitt.

5. En ny måte å betrakte verden på

Året ditt kommer til å bli fullt av inspirerende øyeblikk, så pass på at du er klar til å fange dem. Tenk over ting du kan gjøre annerledes. Kanskje du kan få et nytt perspektiv, og plutselig oppdage en verden full av interessante, nye vinkler. Eller ta bilder på ulike tider av døgnet for å fange inn hvordan lyset endrer seg. Når du utfordrer deg selv på denne måten, hjelper det deg med å bygge opp repertoaret ditt som fotograf, slik at du får det beste ut av bildene dine.