designing a gallery danielle de lange

Fem tips til bildemontasjer i hjemmet

Det har aldri vært enklere å bevare livets minner i et bilde. Men de aller fleste flytter bildene til skylagring på Internett eller lar dem ligge på kameraet eller telefonen uten å gjøre noe mer med dem. Bilder av familie og venner, viktige øyeblikk i livet og feriebilder fortjener jo å bli sett. Slike bilder passer perfekt til å sette et personlig preg på hjemmet.

Vi har samarbeidet med interiørekspert og blogger Danielle de Lange fra The Style Files for å gi deg fem tips til hvordan du selv kan gi favorittbildene dine den plassen de fortjener, og få mer glede av dem:

© Danielle de Lange

Tips 1: Organisere og velge ut bilder

Du kan bruke bildene dine på mange enkle og kreative måter, men først må du organisere dem. En enkel måte å gjøre dette på er å laste opp bildene dine med jevne mellomrom til en skytjeneste og slette de mislykkede bildene i prosessen. Bildene blir ikke bare trygt lagret, men du kan gruppere de vellykkede bildene hver gang du laster opp en ny serie med bilder. Dermed blir det lettere å finne tilbake til favorittbildene senere.

Velg rørende, levende og kreative bilder som bryter med det tradisjonelle. Tenk etter hvilken historie du vil fortelle, og fortell den med de rette bildene. Dermed blir veggmontasjen eller fotoboken mer spennende, og de gode minnene fra ferien strømmer tilbake med en gang.

© Danielle de Lange

Tips 2: Velge bilderammer

Typen bilderammer er en annen måte å gi montasjen din sjel på. Veggmontasjene ser bedre ut når rammene passer godt sammen, og den letteste måte å få til dette på, er å velge seg én farge eller tekstur. Du kan for eksempel bruke bare svarte rammer eller bare trerammer. Hvis du virkelig vil gjøre inntrykk, kan du tenke nytt og eksperimentere med metall, keramikk eller komplementærfarger.

Fordelen ved å skrive ut bildene dine hjemme er selvsagt at du lett kan endre størrelse på dem. Du kan derfor velge en sammensetning av små, mellomstore og store bilder som virkelig understreker den unike stilen din. Canon PIXMA MG7750 skriver ut i en rekke formater (A4, A5, 20 x 25 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm) som samsvarer med forskjellige standardstørrelser på bilderammer. Prøv å kombinere en matt utskrift av et fotografi med en ramme uten glass hvis du vil ha noe litt utenom det vanlige.

© Danielle de Lange

Tips 3: Lage en bildemontasje

Bildemontasjer er en super måte å vise frem øyeblikk i familiens liv samtidig som det gir interiøret et løft. Når du har skrevet ut bildene og valgt rammene, kommer den morsomme delen: sette dem sammen til en bildemontasje.

Legg først alle rammene på gulvet, og flytt dem rundt til har funnet den perfekte oppstillingen. Velg deg deretter et midtpunkt (som henges på veggen i hodehøyde), og bygg utover fra dette midtpunktet. Du får lett et symmetrisk oppsett hvis du har samme avstand mellom alle rammene. Når du er fornøyd med resultatet, kan du henge opp rammene på veggen, én etter én.

© Danielle de Lange


Tips 4: Slippe kreativiteten løs

Det å henge opp bilder handler ikke bare om rammer. En annen kreativ måte å vise frem minnene på er å lage dine egne bildemagneter. Det er ikke vanskeligere enn å skrive ut bildene og bruke selvklebende magnetstriper på baksiden.

Deretter står du helt fritt. Du kan for eksempel henge opp bildene på kjøleskapsdøren, slik at man kan glede seg over dem døgnet rundt. Du kan også bruke magnetisk tavlemaling til å lage en stor, magnetisk tavle. Prikken over i-en er tusjtavlefigurer du kan skrive på.

© Danielle de Lange

Tips 5: Barnas kunstverk

Enhver forelder fryder seg over barnas små kunststykker, men de fleste av oss har for lengst gått tom for plass hvor vi kan henge dem opp. Og bunken med tegninger bare vokser og vokser. Hvis du tar bilder av barnas verk, kan du beholde en digital versjon lett tilgjengelig og rydde vekk haugen med papir. Det betyr også at du kan endre størrelsen på dem og vise frem mindre versjoner av store tegninger. Dermed kan du for eksempel lage en montasje av barnas kunststykker ved å feste mange små bilder på et underlag og henge opp underlaget i en stor ramme. Du kan selvsagt også lage en montasje med mange rammer (se tips nummer 2).

Lykke til! Det viktigste å huske på er at utstilte bilder er en fin måte å gi veggen sjel på, og en god måte å minnes alle gode stunder med venner og familie.

Les flere av Danielles interiørtips på bloggen hennes.