See the difference with a specialist action lens

Se forskjellen med et spesialistobjektiv for actionfotografering

Actionfotografer liker å dra seerne inn i bildene sine for å gi dem følelsen av at de sitter på tribunen, i safaribilen eller flyr ved siden av en rovfugl.

En populær måte å oppnå dette på, er å fylle rammen med handlingen og gå nærmere inn på motivet. Du vil tidvis få mulighet til å plassere deg selv få meter fra handlingen. Som oftest blir du imidlertid dyttet bak sperringer eller et gjerde og må fotografere på avstand. I slike tilfeller er det best å bruke et objektiv med en lang brennvidde, slik at du kan ta bilder fra handlingens midtpunkt.

Brennvidde måles i millimeter, og jo høyere tallet er, desto høyere er forstørrelsen i kamerasensoren. Generelt sett er objektiver med en brennvidde som er større enn 85 mm, kjent som teleobjektiver. For å fotografere handling på nært hold trenger du imidlertid en brennvidde på 200 mm eller mer, for eksempel EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM eller EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM. Disse telezoomobjektivene har flere brennvidder og brukes ofte til fotografering av handling som varierer i avstand fra der du fotograferer fra.

La oss se på noen eksempler:

Disse bildene er tatt med et vanlig EOS-kamera fra samme posisjon fra vannkanten. I det første bildet ble et 18–55 mm objektiv brukt – en standardlengde for generell fotografering. Bildet viser mye av havet rundt, og du føler ikke at du er en del av handlingen. Motivet er for lite i selve bildet. I det andre bildet ble et 55–22 mm objektiv brukt, og der er fokuset på personen som surfer. Bildet fokuserer på mindre detaljer, for eksempel dråpene i bølgen surferen skaper, og ansiktet hans. I dette nærbildet fyller handlingen hele bildet. Dermed blir distraheringer i bakgrunnen eliminert, og seeren blir dratt inn i handlingen.

Beslektede artikler
Taking your camera to the match: 7 tips for improving your sports photos

SPORTSFOTOGRAFERING

Ta med kameraet på kampen: 7 tips for å ta bedre sportsbilder

Sportsfotografering byr på en lang rekke kreative muligheter, og det er en flott mulighet til å prøve noen av kameraets innstillinger og funksjoner som du kanskje ikke har brukt før.

Zoom in and capture fast action

FOTOGRAFERE MOTIVER I BEVEGELSE

Zoom inn for å fange raske bevegelser

Når du fotograferer bevegelser, handler det om å fange øyeblikk som skjer i brøkdelen av et sekund. Men du behøver ikke bevege deg like raskt hvis du er forberedt.

Relaterte produkter

Beslektede artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker