UTSKRIFT

De beste skriverne for designere

Enten du jobber hjemme eller i et studio, kan du velge den perfekte skriveren for grafisk design som vil dekke dine behov.
En Canon PIXMA TR150 skriver ut et bilde av en liten blå vase, inspirasjonen til bildet er plassert ved siden av skriveren.

Etter hvert som måten vi jobber på, blir mer fleksibel, blir det også stadig viktigere at hjemmekontoret eller studioet er utstyrt med de grafiske designverktøyene du trenger for å gjøre jobben din effektivt. For de som arbeider innen kreative bransjer, spesielt designere, er en skriver et viktig verktøy. En skriver av høy kvalitet kan spare deg for tid og hjelpe deg med å vinne kundeoppdrag, den er et nyttig verktøy for alt fra korrekturlesing av oppsett til papirkopier for kundegodkjenning og daglig administrasjon. Men hvilke funksjoner bør du være på utkikk etter?

Skarpe tekst- og designdetaljer, jevne graderinger, naturtro fargegjengivelse og konsistente utskrifter er viktige krav for kundekopier. Allsidighet er et annet viktig skriverattributt. Som designer kan du få i oppgave å produsere alt fra visittkort og flygeblad til utskrifter i plakatstørrelse, det betyr at en skriver som støtter en rekke medietyper og størrelser, gir deg flere kreative muligheter og færre turer til ditt lokale trykkeri. Pålitelighet og brukervennlighet er også viktige egenskaper i tillegg til praktiske funksjoner som trådløs tilkobling, automatisk papirmating og rask utskriftshastighet.

Vi har laget denne veiledningen til Canons kreative utskriftsteknologi for å hjelpe deg med å finne ut hvilke profesjonelle utskriftsalternativer som best dekker behovene dine. Den inneholder en oversikt over de beste PIXMA-skriverne og de kostnadsbesparende MAXIFY-modellene, som alle leverer utskrift av høy kvalitet, slik at du kan finne den som passer deg best.

De beste skrivere for grafiske designere

En firmabrosjyre som kommer ut av en Canon PIXMA-skriver.

Canon PIXMA TS7650i har en berøringsskjerm i farger med et nyskapende Switch UI-brukergrensesnitt som gjør at du kan tilpasse funksjoner til behovene dine, slik at arbeidsflyten går raskere.

Noen av Canons nyeste PIXMA- og MAXIFY-skrivere er laget med tanke på hybridarbeid. Kompakt, enkelt oppsett, nyttige funksjoner og intuitive kontroller er viktige faktorer – i tillegg til kostnadseffektivitet. Canon PIXMA TS7650i er en budsjettvennlig skriver som er liten nok til å få plass på trange steder, men som har større, neste generasjons skrivehoder for høye utskriftshastigheter på ca. 15 utskrifter/min1 og 10 utskrifter/minutt for henholdsvis svart-hvitt- og fargedokumenter – komplett med forbedret bildebehandling for best mulig utskriftskvalitet.

Den gjør det enkelt og benytter bare to blekkpatroner, begge med integrerte skrivehoder: En kassett med tre farger med fargestoffbasert blekk for supre fotoutskrifter og en kassett med pigmentbasert svart blekk. Det er Canons første «hjemmeskriver» med flekkbestandig pigmentsvart blekk som tåler markeringstusj godt. Med Wi-Fi får man fordeler som direkte utskrift og skanning til og fra smartenheter. PIXMA TS7750i har en 35-arks automatisk dokumentmater for enkel skanning og kopiering av flere sider.

Begge modellene er også kompatible med Canons PIXMA Print Plan, en abonnementsbasert tjeneste som overvåker blekknivåene og leverer nye kassetter på døra så snart den oppdager at skriveren har lite blekk igjen. Det gjør at du kan spare opptil 50 % på standard blekkostnader.2

I likhet med mange andre Canon-skrivere finnes det støtteapper som Easy-PhotoPrint Editor for redigering av bilder og til å lage kollasjer, plakater og enda mer ved hjelp av en rekke maler, og Canon Easy-Layout Editor til sammensetting, klargjøring og utskrift av flere bilder. Canon PRINT-appen gir deg oppdateringer i sanntid om skriverens status, blekknivåer og vedlikeholdsoppgaver samt alternativer for å skrive ut, skanne og kopiere direkte fra smartenheten din. I tillegg har vi Canon PosterArtist med en rekke maler som kan tilpasses, slik at du kan lage og skrive ut alt fra flygeblader til plakater og bannere.

Canon PIXMA TS8750-serien er en annen utrolig kompakt skriver som passer perfekt til hjemmekontoret, for eksempel PIXMA TS7750i. Denne modellen utmerker seg på utskriftskvalitet for både svart-hvitt-/fargedokumenter og fotografier. Det er en 3-i-1-multifunksjonsskriver med seks individuelle kassetter med pigmentbasert svart og fargestoffbasert CMYK samt grått, for forbedret svart-hvitt-fotoutskrift og utvidet fargespekter. Tekstdokumenter i svart-hvitt blir skarpe helt ned til den minste tekststørrelsen, mens fotoutskrifter blir fyldige og levende. Den har den samme høye utskriftshastigheten som PIXMA TS7650i, men har en større 4,3-tommers vippbar fargeberøringsskjerm med et grensesnitt som kan tilpasses, slik at du raskt og enkelt kan få tilgang til funksjoner og innstillinger du trenger ofte. Installasjonen blir ekstra enkel med en QR-kode på fargeberøringsskjermen for Wi-Fi Direct-tilkobling.

De beste skriverne for grafisk design og store prosjekter

En Canon PIXMA TS9550-skriver på et skrivebord ved siden av en bærbar datamaskin, notisblokk, bilder og blyanter.

Canon PIXMA TS9550-skriveren kan skrive ut kantløse utskrifter i A3-format og er likevel ikke mye større enn en vanlig A4-skriver. © Natasha Alipour

En kvinnes hånd blar et ark for å demonstrere de tosidige utskriftsfunksjonene til Canon PIXMA TS9550-serien.

Automatisk tosidig utskrift og en 20-arks automatisk dokumentmater er bare to av de mange funksjonene som finnes på Canon PIXMA TS9550-serien. © Natasha Alipour

Alt-i-ett-skriveren i Canon PIXMA TS9550-serien tar opp like mye plass som en A4-skriver, men den kan produsere kantløse A3-utskrifter og har en rekke funksjoner som gjør at designere kan være mer produktive og tidseffektive. Skriveren har en LCD-berøringsskjerm på 10,8 cm som gjør det enkelt å justere utskriftsinnstillingene, og automatisk tosidig utskrift og en 20-arks automatisk dokumentmater for A4-ark reduserer antallet ganger du må fylle på ark i skriveren. Modellen har også mange tilkoblingsmuligheter, inkludert Ethernet og trådløse alternativer, i tillegg til støtte for AirPrint (iOS), Mopria (Android) og Canon PRINT-appen, slik at du kan skrive ut, skanne og kopiere over ideer og inspirasjon direkte fra smartenheten.

Den ultimate testen for en skriver er selvfølgelig selve utskriftskvaliteten, og Canon PIXMA TS9550-serien bruker fem individuelle ChromaLife100-blekkpatroner, inkludert et pigmentbasert svart blekk for skarp tekst og fire individuelle CMYK-fargestoffbaserte blekk, noe som gir detaljerte utskrifter med en levetid på opptil 100 år i album.3 Den støtter en rekke kreative medier, inkludert glanset, blankt og matt papir samt kunstpapir og skrivbare plater. For å redusere brukskostnadene er XL-kassetter med høy kapasitet tilgjengelige i tillegg til alternativer med standard kapasitet. Den er også kompatibel med Auto-Ink Delivery, Canons tjeneste for automatisk levering av blekk. Registrer deg for dette, så får du nye blekkpatroner på døra når de er i ferd med å gå tomme. Dermed slipper du å bekymre deg for å gå tom for blekk midt i en viktig jobb.

Hvis du ikke trenger en skriver med innebygd skanner, bør du vurdere Canon PIXMA iX6850. Denne tilsvarende kompakte A3+-skriveren bruker også samme kombinasjon av fem pigmentbaserte og fargestoffbaserte blekk, mens A3+ PIXMA iP8750-skriveren med seks blekk i tillegg har et grått fargestoffbasert blekk, noe som øker fargespekteret og gir enda bedre svart-hvitt-utskrifter.

For grafiske designere som ikke trenger å skrive ut i større størrelser enn A4, er alt-i-ett-skriveren i Canon PIXMA TS8750-serien like vakker som utskriftene den produserer. Det elegante designet passer godt inn på kontoret, og skriveren tar utskriftsytelsen til et nytt nivå, med et system med seks separate blekkassetter, deriblant grått blekk, som reduserer kornethet.

De beste skriverne for lave driftskostnader

En Canon PIXMA G6050-skriver som skriver ut et bilde av en logo

Canon PIXMA G6050 kan skrive ut opptil 18 0004 sider fra bare tre flasker med sort blekk, noe som gjør den til et smart og rimelig valg. © Jake Baggaley

En person som sitter ved et lite skrivebord og jobber på en bærbar PC. På skrivebordet bak den bærbare PC-en står det en Canon PIXMA-skriver.

Den strømlinjeformede Canon PIXMA GX1050 er laget for å passe inn på hjemmekontoret, og er svært kompakt til å være en MegaTank-skriver. I likhet med andre påfyllbare Canon-skrivere er blekkassettene individuelt kodet, slik at hver farge bare kan helles i riktig tank. En innebygd ventil hindrer overfylling og potensielt søl.

For designere som trenger kreative utskriftsløsninger for å produsere store mengder prøvetrykk, er MegaTank-skriverne i Canon PIXMA G-serien et svært praktisk alternativ. Canon PIXMA G6050 har fire påfyllbare blekkassetter med høy kapasitet, som kan skrive ut opptil 18 0004 sider fra tre svarte blekkflasker eller 7700 sider fra et sett med fargeblekk. Den har også en 350-arks kapasitet for vanlig papir og automatisk tosidig utskrift, slik at du kan bruke mindre tid på å fylle PIXMA G6050 med papir og blekk og mer tid på å tenke på det kreative arbeidet.

Skrivehodeteknologien i PIXMA G6050 sørger for skarpe og detaljerte utskrifter og gir også kantløse utskrifter fra kvadratisk 89 x 89 mm opptil A4. Den er også et allsidig tre-i-ett-alternativ med både kopimaskin og A4-skanner, som gjør det mulig å importere illustrasjoner og annet kildemateriale til et designprosjekt uten behov for ekstra maskinvare. PIXMA G6050 er også nettskyklar, slik at du kan skrive ut designen uansett hvor du befinner deg, ved hjelp av kompatible tjenester, for eksempel Google Drive og Dropbox.

For at du skal kunne redusere driftskostnadene enda mer, leverer MAXIFY GX3050 MegaTank 3-i-1-multifunksjonsskriver klassens laveste kostnad per side og den laveste totale eierkostnaden. Den kan skrive ut 60004 sider i svart-hvitt eller opptil 14 000 sider i farger fra ett enkelt sett med pigmentbaserte blekkflasker, noe som øker til henholdsvis ca. 9000 og 21 000 sider i økonomimodus. MAXIFY GX4050 har også en 35-arks automatisk dokumentmater og et grensesnitt på en fargeberøringsskjerm, og begge kan skrive ut med høy hastighet på 18 utskrifter/minutt i svart-hvitt og 13 utskrifter/minutt i farger. En annen bonus med disse to skriverne er at de har en ekstra tredje papirmater på baksiden. Den manuelle skuffens flatliggende utforming gjør det mulig å skrive ut på kort med en tykkelse på opptil 0,7 mm og lage bannere med en lengde på opptil 1,2 meter.

MAXIFY GX1050 er en ekstra kompakt 3-i-1 MegaTank-skriver som er utviklet for hybridarbeidere og har et grensesnitt på en fargeberøringsskjerm som kan tilpasses, noe som gir sømløs integrering for designere som jobber hjemmefra. Den har nok kapasitet til 30004 svart-hvitt-sider eller opptil 3000 fargesider fra ett sett med blekkflasker, og i likhet med PIXMA G6050 er alle de pigmentbaserte blekkene svært bestandige mot å smitte av og tåler godt bruk av merkepenner – både for svart-hvitt- og fargedokumenter. Canon MAXIFY GX2050 har også en 35-arks automatisk dokumentmater.

De beste skriverne for designere på farten

En mann sitter ved et bord og ser på bildet han nettopp har skrevet ut med Canon PIXMA TR150-skriveren.

Canon PIXMA TR150 gir raske, fargesterke utskrifter takket være et hybrid blekksystem og utskriftshastighet på opptil 5,5 bilder per minutt. © Jake Baggaley

En person som holder et Canon SELPHY Square QX10 som skriver ut en logo for et prosjekt.

Canon SELPHY Square QX10 drives av et oppladbart batteri og er liten nok til å tas med overalt. Den er ideell hvis du jobber på avsidesliggende steder uten tilgang til strømnettet.

Den elegante og nette Canon PIXMA TR150-skriveren et godt valg uansett om du er en grafisk designer som vil lage et imponerende prøvetrykk til en kunde mens du er på reise, eller jobber hjemmefra, eller om du bare ønsker å frigjøre litt plass på hjemmekontoret. Denne bærbare skriveren kan produsere dokumenter og bilder uten kantlinjer i opptil A4-størrelse. Den kan tilføres strøm fra strømnettet eller via et valgfritt batteri for en helt bærbar løsning.

PIXMA TR150 bruker et hybridblekksystem med pigmentbasert svart blekk med fargestoffbaserte farger som gir klare arkivutskrifter. Den er også rask – med utskriftshastighet på opptil 5,5 bilder/min1 i farger og 9 bilder/min i svart-hvitt. Og den er kompatibel med konvolutter og spesialpapir, inkludert Canon High Resolution Paper, Matte Photo Paper og Double-sided Matte Paper.

Alle tilkoblingene og kablene er festet til den ene siden av skriveren, så det er enkelt å plassere den selv der det er dårlig plass, og den leveres med støtte for 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi5 i tillegg til Wi-Fi Direct, slik at du kan skrive ut trådløst uten tilgang til en internettruter. Skriveren har også en 1,44-tommers OLED-skjerm, slik at du kan kontrollere tilkoblingsstatus, tilgangsinnstillinger og blekknivå.

Hvis du ikke har så krevende utskriftsbehov når du er på farten, produserer den oppdladbare og batteridrevne Canon SELPHY Square QX10 bilder i et format på 68 x 68 mm med en ramme der du kan legge til merknader eller kommentarer – ideelt hvis du skal lage en stemningstavle.


Skrevet av Marcus Hawkins og Matthew Richards

 1. Utskriftshastigheten for dokumenter er gjennomsnittet av ESAT i testen for kontorkategorien i ISO/IEC 24734-standard for enkeltsidig utskrift – ISO/IEC 24734. Utskriftshastigheten for bilder er basert på standardinnstillingen som bruker ISO/JIS-SCID N2-standarden på Photo Paper Plus Glossy II, og tar ikke databehandlingstiden på vertsdatamaskinen med i beregningen.
 2. PIXMA Print Plan er bare tilgjengelig for personer bosatt i Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Nederland, Norge, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tyskland og Østerrike.
 3. ChromaLife 100-kompatibelt fotopapir omfatter Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss og Photo Paper Glossy. Basert på akselerert testing utført av Canon, ved lagring i mørket under kontrollerte temperatur-, fuktighets- og gassforhold, der det simuleres lagring i album med plastlommer. Canon kan ikke garantere for levetiden til utskriftene. Resultatene kan variere avhengig av bildet som er skrevet ut, tørketid, utstillings-/lagringsforhold samt miljøfaktorer.
 4. Sidekapasiteten er oppgitt som en anslått verdi basert på Canons egen testmetode, som bruker ISO/IEC 24712-diagrammet og simulering av kontinuerlig utskrift med nye blekkassetter etter det innledende oppsettet.
 5. Støtte for 5 GHz er kanskje ikke tilgjengelig i området ditt.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • UTSKRIFT

  Den rette Canon-utskriftsappen for deg

  Vær kreativ og organisert med Canons utskriftsapper – det finnes en som passer til ethvert prosjekt.

 • UTSKRIFT

  De beste skriverne for hjemmekontor

  Jobb effektivt hjemmefra med Canon PIXMA- og MAXIFY-skriverne.

 • UTSKRIFT

  Slik bruker du en trådløs skriver

  Smarte måter du kan få mest mulig ut av den trådløse skriveren din på.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Forklaring av papirtyper

  Finn ut mer om de ulike typene Canon-papir med denne praktiske kjøpsveiledningen.