UTSKRIFT

De beste skriverne for designere

Skrivere er viktige verktøy for frilansdesignere og de som nå jobber hjemmefra, men hvordan velger du riktig modell for dine behov?
En Canon PIXMA TR150 skriver ut et bilde av en liten blå vase, inspirasjonen til bildet er plassert ved siden av skriveren.

Etter hvert som måten vi jobber på blir mer fleksibel, blir det også stadig viktigere at hjemmekontoret eller studioet er utstyrt med verktøyene du trenger for å gjøre jobben din effektivt. For de som arbeider innen kreative bransjer, spesielt designere, er en skriver et viktig verktøy. En skriver av høy kvalitet kan spare deg for tid og hjelpe deg med å vinne kundeoppdrag, den er et nyttig verktøy for alt fra korrekturlesing av oppsett til papirkopier for kundegodkjenning og daglig administrasjon. Men hvilke funksjoner bør du være på utkikk etter?

Skarpe tekst- og designdetaljer, jevne graderinger, naturtro fargegjengivelse og konsistente utskrifter er viktige krav for kundekopier. Allsidighet er et annet viktig skriverattributt. Som designer kan du få i oppgave å produsere alt fra visittkort og flygeblad til utskrifter i plakatstørrelse, det betyr at en skriver som støtter en rekke medietyper og størrelser, gir deg flere kreative muligheter og færre turer til ditt lokale trykkeri. Pålitelighet og brukervennlighet er også viktige egenskaper i tillegg til praktiske funksjoner som trådløs tilkobling, automatisk papirmating og rask utskriftshastighet.

For å hjelpe deg med å finne ut hvilken skriver som passer best til dine designbehov, har vi laget en liste over Canon PIXMA-skrivere som egner seg for ulike formål.

Den beste skriveren for store designprosjekter: Canon PIXMA TS9550-serien

En Canon PIXMA TS9550-skriver på et skrivebord ved siden av en bærbar datamaskin, notisblokk, bilder og blyanter.

Canon PIXMA TS9550-skriveren kan skrive ut kantløse utskrifter i A3-format og er likevel ikke mye større enn en vanlig A4-skriver. © Natasha Alipour

En kvinnes hånd blar et ark for å demonstrere de tosidige utskriftsfunksjonene til Canon PIXMA TS9550-serien.

Automatisk tosidig utskrift og en 20-arks automatisk dokumentmater er bare to av de mange funksjonene som finnes på Canon PIXMA TS9550-serien. © Natasha Alipour

Alt-i-ett-skriveren i Canon PIXMA TS9550-serien tar opp like mye plass som en A4-skriver, men den kan produsere kantløse A3-utskrifter og har en rekke funksjoner som gjør at designere kan være mer produktive og tidseffektive. Skriveren har en LCD-berøringsskjerm på 10,8 cm som gjør det enkelt å justere utskriftsinnstillingene, og automatisk tosidig utskrift og en 20-arks automatisk dokumentmater for A4-ark reduserer antallet ganger du må fylle på ark i skriveren. Modellen har også mange tilkoblingsmuligheter, inkludert Ethernet og trådløse alternativer i tillegg til støtte for AirPrint (iOS), Mopria (Android) og Canon PRINT-appen, slik at du kan skrive ut, skanne og kopiere ideer og inspirasjon direkte fra smartenheten.

Den ultimate testen for en skriver er selvfølgelig selve utskriftskvaliteten, og PIXMA TS9550-serien bruker fem individuelle ChromaLife100-blekkassetter, inkludert et pigmentbasert svart blekk som gir skarp tekst, slik at du kan skrive ut detaljerte utskrifter med en albumlevetid på opptil 100 år1. PIXMA TS9550-serien støtter også en rekke kreative medier, inkludert Canon High Resolution Paper, Magnetic Photo Paper og 12 x 12-tommers kartong.

For grafiske designere som ikke trenger å skrive ut i større størrelser enn A4, er alt-i-ett-skriveren i Canon PIXMA TS8350-serien like vakker som utskriftene den produserer. Den elegante designen passer godt inn på kontoret, og skriveren tar utskriftsytelsen til et nytt nivå med et system med seks separate blekkassetter som reduserer kornethet.

Den beste skriveren for lave driftskostnader: Canon PIXMA G6050

En Canon PIXMA G6050-skriver som skriver ut et bilde av en logo

Canon PIXMA G6050 kan skrive ut opptil 18 0002 sider fra bare tre flasker med sort blekk, noe som gjør den til et smart og rimelig valg. © Jake Baggaley

Du kan se en hånd som fyller den svarte blekkassetten på Canon PIXMA G6050-skriveren.

Canons nye sølefrie blekkflasker gir rask og enkel påfylling av blekkassettene med høy kapasitet på Canon PIXMA G6050. Flaskene stopper påfyllingen automatisk når kassettene er fulle.

For designere som produserer store mengder prøvetrykk, er MegaTank-skriverne i Canon PIXMA G-serien et svært praktisk alternativ. Canon PIXMA G6050 har fire påfyllbare blekkassetter med høy kapasitet og kapasitet på opptil 18 0002 sider fra tre svarte blekkflasker eller 7 7002 sider fra et sett med fargeblekk. Den har også en 350-arks kapasitet for vanlig papir og automatisk tosidig utskrift, slik at du kan bruke mindre tid på å fylle PIXMA G6050 med papir og blekk og mer tid på å tenke på det kreative arbeidet.

Skrivehodeteknologien i PIXMA G6050 sørger for skarpe og detaljerte utskrifter og gir også kantløse utskrifter fra kvadratisk 89 x 89 mm opptil A4. Den er også et allsidig tre-i-ett-alternativ med både kopimaskin og A4-skanner, som gjør det mulig å importere illustrasjoner og annet kildemateriale til et designprosjekt uten behov for ekstra maskinvare. PIXMA G6050 er også nettskyklar, slik at du kan skrive ut designen uansett hvor du befinner deg, ved hjelp av kompatible tjenester, for eksempel Google Drive og Dropbox.

Beste skriver for designere på farten: Canon PIXMA TR150

En mann sitter ved et bord og ser på bildet han nettopp har skrevet ut med Canon PIXMA TR150-skriveren.

Canon PIXMA TR150 gir raske, fargesterke utskrifter takket være et hybrid blekksystem og utskriftshastigheter på opptil 5,5 bilder3 per minutt. © Jake Baggaley

En mann har en Canon PIXMA TR150-skriver i en svart ryggsekk.

Den lille og lette Canon PIXMA TR150 med trådløse funksjoner er en perfekt bærbar skriver som enkelt får plass i en ryggsekk. © Jake Baggaley

Den elegante og nette Canon PIXMA TR150-skriveren et godt valg uansett om du er en grafisk designer som vil lage prøvetrykk for kundeinnsalg mens du er på reise eller jobber hjemmefra, eller bare ønsker å frigjøre litt plass på hjemmekontoret. Denne bærbare skriveren kan produsere dokumenter og bilder uten kantlinjer i opptil A4-størrelse. Den kan tilføres strøm fra strømnettet eller via et valgfritt batteri for en helt bærbar løsning.

PIXMA TR150 bruker et hybridblekksystem med pigmentbasert svart blekk med fargestoffbaserte farger som gir klare arkivutskrifter. Den er også rask med utskriftshastigheter på opptil 5,5 bilder per minutt3 i farger og 9 bilder per minutt3 i svart/hvitt.

Alle tilkoblingene og kablene er festet til den ene siden av skriveren, så det er enkelt å plassere den selv der det er dårlig plass, og den leveres med støtte for 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi4 i tillegg til Wi-Fi Direct slik at du kan skrive ut trådløst uten tilgang til en Internett-ruter. Skriveren har også en 1,44-tommers OLED-skjerm, slik at du kan kontrollere tilkoblingsstatus, tilgangsinnstillinger og blekknivå.

Hvis du ikke har så krevende utskriftsbehov når du er på farten, produserer den kompakte og praktiske Canon SELPHY Square QX10 fargesterke bilder i et format på 68 x 68 mm med en ramme slik at du kan legge til merknader eller kommentarer, noe som er ideelt hvis du skal lage en stemningstavle. Nyttige funksjoner inkluderer USB-lading og Wi-Fi-tilkobling. SELPHY-blekk og papirrefill leveres i sett slik at du kan bytte ut begge deler i ett enkelt trinn.

Skrevet av Marcus Hawkins

 1. ChromaLife 100-kompatibelt fotopapir omfatter Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss og Photo Paper Glossy. Basert på akselerert testing utført av Canon, ved lagring i mørket under kontrollerte temperatur-, fuktighets- og gassforhold, der det simuleres lagring i album med plastlommer. Canon kan ikke garantere for levetiden til utskriftene. Resultatene kan variere avhengig av bildet som er skrevet ut, tørketid, utstillings-/lagringsforhold samt miljøfaktorer.
 2. Sidekapasiteten er oppgitt som en anslått verdi basert på Canons egen testmetode, som bruker ISO/IEC 24712-diagrammet og simulering av kontinuerlig utskrift med nye blekkassetter etter det innledende oppsettet.
 3. Utskriftshastigheten på A4-dokument er målt basert på gjennomsnittet av ESAT i testen for kontorkategorien i ISO/IEC 24734-standarden.
 4. Støtte for 5 GHz er kanskje ikke tilgjengelig i området ditt.

Relaterte artikler

 • En ung mann med ryggen mot kameraet lener seg over et skrivebord med en Canon PIXMA-skriver, planter og kontormateriell.

  UTSKRIFT

  De beste skriverne for studenter

  Enhver student trenger en skriver. Utforsk de beste rimelige alternativene som dekker behovene dine.

 • Utskrevne Canon PosterArtist-design på et skrivebord foran en Canon MAXIFY-skriver.

  UTSKRIFT

  Canon PosterArtist

  Lag profesjonelle plakatdesign raskt, enkelt og kostnadsfritt.

 • To bygningsarbeidere skriver ut dokumenter på en Canon PIXMA TR150. En oransje vernehjelm ligger på bordet ved siden av dem.

  UTSKRIFTSTIPS

  Skriv ut på farten med PIXMA TR150

  Finn ut hvordan en bærbar skriver kan bidra til å styrke mobile bedrifter.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivere og deres fordeler

  Oppdag seks grunner til at du trenger en MegaTank-skriver.