KREATIV UTSKRIFT

Vær kunstnerisk i vår med et sommerfuglprosjekt

Papirkunstner Aimee Graham demonstrerer hvordan man kombinerer utskrift og maling for å lage vakker sommerfuglkunst.
En skriver i Canon PIXMA TS5350-serien ved siden av fargerike sommerfugler.

Sommerfuglenes ankomst er et sikkert tegn på at våren kommer. Finnes det noen bedre måte å ønske forandringen velkommen på enn ved å lage dine egne sommerfuglinspirerte hjemmedekorasjoner?

Kunstner og papirkunstner Aimee Graham begynte å lage origamismykker, men i løpet av det siste året har hun utviklet nye ideer, eksperimentert med nye materialer og lagt ut kreasjonene sine på Instagram-profilen sin (@aimee__designs).

«Jeg har alltid vært kreativ, og det er blitt en del av min selvpleierutine å lage papirkunst. Da jeg innså at folk setter pris på arbeidet mitt, fikk jeg selvtillit til å begynne å bygge en egen merkevare», forklarer Aimee. «Jeg ønsker å lage morsomme, individuelle og bærekraftige verk som kundene kan pynte seg selv eller hjemmet sitt med. Jeg vil også hjelpe andre mennesker med å komme i kontakt med kreativiteten sin».

Her forklarer Aimee hvordan hun brukte en skriver i Canon PIXMA TS5350-serien, maler fra Canons innholdstjeneste, Creative Park, som er full av kostnadsfri inspirasjon, og noen få ferdigheter i papirkunst for å lage forbløffende og fantasifull sommerfuglkunst.

1. Velge og skrive ut maler for sommerfuglkunst

En kvinne som skriver ut sommerfuglmaler på en skriver i Canon PIXMA TS5350-serien.

Du finner en rekke ferdige sommerfuglmaler i Creative Park, så du kommer i gang. «Du trenger ikke kompliserte verktøy og utstyr for å være kreativ», sier Aimee.

Du finner noen vakre maler i Creative Park som kan fungere som grunnlag for designen din, for eksempel som sommerfugluroer og 3D-veggdekorasjoner. Du kan også finne inspirasjon til et papirprosjekt i Creative Park-appen, som er tilgjengelig både for iOS og Android. For å skrive ut fra appen må du koble til en kompatibel Canon PIXMA-blekkskriver – se denne listen over støttede skrivermodeller*.

«Utskrift er et flott utgangspunkt for kreasjonene dine», sier Aimee. «Hvis du synes det er for utfordrende, kan du alltid begynne med å skrive ut maler og skisser. Du kan bruke disse til å tegne og klippe ut dine egne design for decoupage, collage eller bare til inspirasjon».

Aimee brukte en skriver i Canon PIXMA TS5350-serien og både Plus Glossy og Matte Photo Paper til å skrive ut malene sine. Hun synes det gikk raskt å konfigurere skriveren, og at den var enkel å bruke. «Den var svært brukervennlig når det gjaldt å mate papir og å endre innstillingene for papirstørrelse. Den er litt mer kompakt enn andre skrivere jeg har brukt, så den ser bra ut også.

«Også papirkvaliteten var perfekt», legger hun til. «Noen ganger faller papir litt fra hverandre når du fortsetter å jobbe med det, så det var virkelig bra å bruke noe som holdt gjennom hele prosessen, og som fortsatt var stabilt som et ferdig produkt etter at jeg var ferdig med å manipulere det ved å lage hull og presse ståltråd gjennom det!»

2. Dekorere sommerfuglene dine

En kvinne med store øreringer som skjærer ut et bilde av en sommerfugl med en hobbykniv.

For Aimee er papirkunst også en form for selvpleie. «Bortsett fra den tilfredsstillelsen du får fra prosessen og det ferdige kunstverket, er det en aktivitet som kan brukes som en form for meditasjon», sier hun.

En kvinne bretter fargerike papirsommerfugler ved siden av en skriver i Canon PIXMA TS5350-serien.

Når du har skrevet ut malen, kan du bruke den kreative siden av deg til å dekorere sommerfuglene slik du vil.

Aimee brukte 3D-veggdekorasjonene i Creative Park som utgangspunkt for designene sine. «Malene ga meg et bestemt sted å starte. Jeg visste hvilke former jeg likte best. Det gjorde det enkelt for meg, og jeg slapp å overtenke det», forklarer hun. «Sommerfuglene var hovedfokuset i arbeidet, og alt annet ble skapt for å skape riktig stemning». Aimee lastet ned malen og instruksjonene for å lage en gruppe med sommerfugler, som hun planla å arrangere i en glasskuppel sammen med blomster og løv i kreppapir samt noen av sine egne malte kreasjoner.

Hun rettet deretter oppmerksomheten mot design for boksen som skulle være rammen. Hun tok også i bruk tomme sommerfuglmaler som hun hadde skaffet seg på nettet, og malte de delikate vingemønstrene med vannfarger og penner, ved å bruke sine favorittsommerfugler fra Creative Park som veiledning.

«Hovedfokuset mitt var på å gjøre skissene om til sommerfugler i farger som jeg deretter ville gjøre om til 3D. Nå gjaldt det stort sett bare å fargelegge. Det var forfriskende å legge den kreative prosessen på hylla og bare ha det gøy», sier Aimee.

Hvis du ikke har vannfarger og penner, fungerer fargeblyanter like bra. Eller hvis du ønsker et enklere papirprosjekt, kan du prøve å skrive ut de ferdigfargede 3D-veggdekorasjoneneCanons Magnetic Photo Paper eller Canon Restickable Photo Paper og skape en fargerik utstilling på kjøleskapet, veggen på soverommet, nettbrettet eller tegneblokken.

«Kvaliteten på utskriftene var flott», sier Aimee. «Ingen blekkflekker i det hele tatt, og linjene i utskriftene var virkelig fine».

3. Vise frem sommerfuglkunstverket ditt

En kvinne som viser frem tre papirsommerfugler i en treramme.

Å bruke en treramme til å vise frem sommerfuglkunst er en flott måte å vise frem arbeidet ditt på.

En kvinne som setter sammen et kunstverk med sommerfugler i en liten glasskuppel.

Papirkunst kan være en utrolig allsidig hobby. «Det er et 2D-medium som kan brukes som det, eller gjøres om til 3D. Bare litt fantasi skal til, så kan mange ideer komme til liv», sier Aimee.

Blomsterbuketter i kreppapir, veggdekorasjoner og boksrammer er noen av Aimees spesialiteter, så hun så umiddelbart hvor enkelt det ville være å innlemme sommerfugler i sin design.

«Alt arbeidet mitt er inspirert av naturen, så jeg kunne se for meg hvor godt sommerfuglene ville fungere», sier hun. «Jeg kunne se glasskuppelen i hodet mitt med én gang, så jeg var veldig spent på å sette ideen ut i livet».

For å vise frem tre av hennes malte papirsommerfugler som veggkunst, valgte Aimee boksrammer i tre og festet en håndskrevet etikett med artsnavn ved siden av hver av dem.

«Jeg liker å bruke glasskupler og boksrammer på denne måten», forklarer hun. «Det minner meg om krukker som du ser på steder som naturhistorisk museum. Å bevare skjønnhet, natur og historie på denne måten forvandler et objekt til et kunstverk».

4. Ikke vær redd for å prøve

En kvinne som henger opp en treramme med tre papirsommerfugler på en murvegg.

Ved å vise det frem på ulike måter kan du legge til et nytt element i papirkunsten din, for eksempel denne elegante boksrammen.

En kvinne plasserer en glasskuppel fylt med fargerike papirsommerfugler på en treoverflate.

Når det gjelder papirkunst, er det best å begynne i det små. «Du kan gjøre prosjektene mer utfordrende etter hvert som ferdighetene dine blir bedre – det er ikke nødvendig å hoppe rett inn i noe som er skikkelig vanskelig», sier Aimee.

Aimee var virkelig fornøyd med de ferdige produktene sine, og selv om hun har vært kreativ hele livet, tror hun det er mulig for alle å oppnå lignende resultater.

«Jeg tror alle har et kreativ fiber i seg», forteller hun. «Kunst kan være overveldende, spesielt det å lage noe av ingenting. Men hvis du begynner i det små og bare setter i gang prosessen med å legge energien i noe og se hvor du kommer, vil du sannsynligvis miste deg selv i det – og det er selve magien.

«Det blir mye mer om den kreative reisen enn det ferdige arbeidet. Bare hold det enkelt, ha det morsomt, og fortsett å prøve.»


Hvis du vil ha mer inspirasjon til papirkunst, kan du følge oss på Pinterest. Og ikke glem å dele kreasjonene dine i sosiale medier med emneknaggen #MadeWithPIXMA.Skrevet av Andrea Ball*Hvis skriveren ikke er kompatibel, kan du se Creative Park-nettsiden.

Relaterte produkter

Relaterte artikler