A table is filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

Utskrift av papirprosjekter

Tiden er inne for kreative prosjekter – her er seks ting du kan lage til jul med skriveren din.

Mange av oss forbinder julen med papirprosjekter. Det å lage hjemmelagede julegaver og pyntegjenstander er en morsom og avslappende måte å tilbringe tid sammen med venner og familie på, uavhengig av alder. Du kan lage personlige gaver til alle. Det kan også være avslappende å bruke litt tid på kreative prosjekter når juleforberedelsene blir for stressende.

Enten du samler familien eller setter av litt egentid – Canons kostnadsfrie Internett-tjeneste Creative Park har en rekke maler som du enkelt kan skrive ut og sette sammen for å lage alt fra gaveesker til adventskalendere og leker. Du trenger bare en skriver, litt papir og noen grunnleggende ting (se nedenfor). Finn frem de nybakte julekakene, og sett resten av verden på pause. Tiden er inne for å være kreativ!

Du trenger:

  • En skriver – les videre for å finne ut hvilken skriver som passer for deg.
  • Papir 
  • Saks, tapetkniv
  • Limstift og trelim
  • Linjal eller vinkelhake
  • Blyant
  • Objekt med spiss tupp
  • Tannpirker
  • Pinsett

1. Lag dine egne julekuler

Two homemade cardboard snowman decorations, one with a blue scarf and one with red.

Stjerner, bjeller, sokker eller julenisser – Creative Parks Home and Living-seksjon har et stort utvalg DYI-julekuler som er enkle å skrive ut, klippe ut og sette sammen. Disse søte snømennene tar seg godt ut både på juletreet og på peishyllen. Bare skriv ut malen, og følg de illustrerte instruksjonene.

Tips: Før du limer, er det lurt å brette langs brettelinjene og legge til krumninger der det trengs.

2. Tell ned dagene med en hjemmelaget adventskalender

A homemade advent calendar shaped like a Christmas house.

Det bugner av adventskalendere i butikkene, men det blir ikke mer personlig enn en hjemmelaget kalender. Enten du skal skjemme bort venner og familie eller ta «Secret Santa» til nye høyder på jobb – mottakeren kommer til å bli imponert over å få en hjemmelaget kalender med søtsaker.

Tips: Hold styr på de ulike delene ved å skrive nummeret til hver del med blyant på baksiden.

3. Gi personlige gaver ved å lage gaveesker

Beslektede artikler
How to shoot festive pet portraits

KJÆLEDYRPORTRETTER

Slik tar du festlige kjæledyrportretter

Lær hvordan du får mest mulig ut av kjæledyrfotograferingen og hvordan du tar festlige juleportretter med disse nyttige tipsene.

Lena Petrova's top 10 Christmas photography tips

FAMILIEFOTOGRAFERING

Lena Petrovas 10 beste julebildetips

Fang inn julestemningen med denne familiefotografens 10 tips til å få morsomme og naturlige portretter.

Three homemade decorative gift boxes in different shapes.

Hjemmelagede gaveesker er ikke bare morsomme å lage, de gjør også gavene dine ekstra spesielle. Du kan også spare mye penger på å lage dem selv. I Creative Park finner du gaveesker formet som juletrær og stjerner eller elegante gaveesker med julefarger, i tillegg til et vell av morsomme og dekorative esker som kan brukes året rundt. Du kan til og med skrive ut dine egne gavelapper eller lage et oppsiktsvekkende hjemmelaget sprett-opp-julekort.

Tips: Pass på at du limer sammen delene i riktig rekkefølge. Følg numrene.

4. Lag litt moro med hjemmelagede spill

A homemade block puzzle depicting Santa on his sleigh being drawn by two reindeer in a winter scene.

I julen er det godt å ha en aktivitet som kan samle familien. I Creative Park finner du maler for en rekke spill som du kan sette sammen for hånd og spille med familien etterpå. I tillegg til dette puslespillet med juletema finner du klossepuslespill til de minste, geometripuslespill til større barn og spill som bingo og rulett som hele familien kan spille sammen.

Tips: Bruk pinsett når du løfter opp og fester små deler.

5. Pynt barnerommet med en hjemmelagd juleuro

A variety of homemade Christmas decorations including Santa, a reindeer, and a mobile with a twirling Christmas tree and snowflakes.

Babyleker må ikke kjøpes i butikk. Denne søte uroen med juletre og snøkrystaller er en kreativ og personlig måte å pynte barnerommet til jul på – enten det er hjemme hos deg selv eller en venn. I Creative Park finner du også uroer med andre temaer, inkludert elefanter, fugler, varmluftsballonger og verdensrommet.

Tips: Følg brettelinjene med en linjal og et spisst objekt, for eksempel en gammel kulepenn uten blekk, for å få en skarpere brettekant.

6. Lag hjemmelagede leker til små utforskere

A papercraft model stegosaurus.

Enten barnet er interessert i dinosaurer, store pattedyr, fugler, fly eller tog – Creative Park har massevis av leketøysfigurer for nysgjerrige barn. Du kan skrive ut og sette sammen lekene på egen hånd eller sammen med barna i julen, eller du kan skrive ut et sett med maler som du kan gi i gave til et kreativt barn, sammen med utstyr som lim og saks.

Tips: Bruk en tannpirker til å påføre lim. Et tynt lag med lim gir et bedre resultat.

Skrevet av Kathrine Anker

Relaterte produkter

Relaterte artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker