A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

UTSKRIFTSTIPS

Forvandle telefonen din, og mye annet, med utskrifter

Vi er alle glad i smarttelefonene, nettbrettene og datamaskinene våre, men de ser veldig anonyme ut der de kommer rett ut av eskene sine. Utstyrt med bildene, designene og mønstrene du liker best, Canon RP-101 selvklebende fotopapir og en Canon PIXMA-skriver, kan du heldigvis snart endre på dette. Det selvklebende fotopapiret lever opp til navnet sitt. På grunn av dette kan du variere utseendet på enhetene dine så ofte du vil – du kan til og med matche klærne dine!

Når du har pyntet opp telefonen din, nettbrettet ditt og datamaskinen din, vil du uten tvil legge merke til andre ting i hjemmet ditt som også kunne trengt et mer personlig preg. Med favorittbildene dine skrevet ut på selvklebende fotopapir, eller på MG-101 magnetisk fotopapir, som passer perfekt på gjenstander av metall, kan for eksempel kjøleskapet ditt forvandles.

Alt du trenger

Lage utskriftene

Canons magnetiske fotopapir og selvklebende fotopapir måler 4 x 6 tommer (10,16 x 15,24 cm), og passer perfekt til utskrift av bilder. For å lage klistremerker som er mindre enn dette eller magneter med en spesiell form, kan du klippe til bildene. Du kan lage mer enn ett klistremerke eller én magnet per ark hvis du har et lurt oppsett.

Dette må du gjøre:

1. Velg ut designet ditt

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Du kan skrive ut dine egne bilder eller illustrasjoner fra Creative Park. Mulighetene er uendelige.

Familiebilder gjør seg godt som klistremerker, men du kan også ta bilder av for eksempel barnet ditt sine tegninger, en håndskrevet lapp eller ting som blader og blomster. Om du ikke vil at bildene dine skal se for realistiske ut, kan du legge på et filter på telefonen eller datamaskinen din.

Du kan også laste ned mange flotte design fra Creative Park. Det finnes et stort utvalg av vakre motiver og mønstre og noen generiske maler for smarttelefondeksler. Om du er nøyaktig i utskjæringen din, kan disse malene tilpasses så de dekker baksiden på telefonen din, eller et deksel du allerede har.

2. Legg papiret i skriveren

Relaterte artikler
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

UTSKRIFTSTIPS

Easy-PhotoPrint Editor-app

Lær hvordan du kan mestre den gøyale og intuitive Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen.

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

KREATIV UTSKRIFT

Oppdater garderoben

T-skjorter med trykk og personlige totevesker… en enkel veiledning til utskrift på tekstiler.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

KREATIV UTSKRIFT

Slipp kreativiteten løs gjennom utskrift

Finn ut hvordan du kan bruke Canons papir, apper og skrivere til å forvandle hjemmet ditt og gi alt fra telefonen din til kjøleskapet ditt et personlig preg.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
Uansett om du vil vise fram bildene dine som magneter på kjøleskapet eller klistremerker på datamaskinen, må du huske å velge papirtype før du legger papiret i skriveren.

Så må du bestemme deg for hvilket papir du vil bruke, og du må legge papiret inn i PIXMA-skriveren din. Selvklebende fotopapir fungerer godt på mange forskjellige overflater, inkludert smått, elektrisk utstyr, mens Canon magnetiske fotopapir fungerer godt på gjenstander av metall. Før du skriver designet ditt ut på det magnetiske fotopapiret, bør du sjekke at gjenstanden du vil dekorere er magnetisk.

3. Skriv ut designet

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
Med Wi-Fi-tilkoblingen på skriverne i Canon PIXMA-serien, kan du skrive ut designet ditt direkte fra smarttelefonen din.

Takket være Canon PRINT-appen kan du skrive ut designene dine direkte fra smarttelefonen din på en kompatibel PIXMA-skriver – eller fra en datamaskin om du heller vil det. Om skriveren din er kompatibel med Canons PIXMA Cloud Link, kan du skrive ut direkte fra kontoene dine på sosiale medier, for eksempel på Instagram og Facebook, via Canon PRINT-appen.

4. Klipp ut designet

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Husk å klippe til utskriften din så den passer til størrelsen på smarttelefonen din. Om du dekorerer en større gjenstand, som en datamaskin eller et nettbrett, kan det være at du ikke trenger å klippe til noe som helst. Da kan du gå rett til dekoreringen.

Om du har brukt hele arket når du har skrevet ut bildet ditt, kan du gå videre til det neste trinnet, men om designet ditt er mindre enn et ark, må du klippe klistremerket ditt til riktig størrelse. En god og skarp saks er det beste du kan bruke for å klippe til det selvklebende fotopapiret, men ta den tiden du trenger og klipp sakte rundt designet, så du får en så nøyaktig kant som mulig. Om du klipper til et smarttelefondeksel, må du huske å sjekke posisjoneringen av kameraet og klippe etter det. Det kan være en god ide å lage en mal av vanlig papir eller kartong først. Da kan du tegne rundt kanten av malen med en blyant, før du klipper til utskriften.

En hobbykniv kan være et bedre alternativ for å skjære til det magnetiske fotopapiret fra Canon, men da er det viktig å bruke en skjærematte, et rent skjærebrett eller en tykk bunke aviser for å beskytte arbeidsbordet du jobber på. En linjal av metall eller noe lignende fungerer som en god veileder når du skal skjære til rette linjer. Prøv å skjære med jevne, stødige bevegelser.

5. RIV AV OG KLISTRE PÅ

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Riv baksiden av klistremerket forsiktig av, og klistre merket på utstyret ditt. Om du bruker det magnetiske papiret, trenger du ikke en gang rive av baksiden – alt du trenger å gjøre er å feste magneten din på en passende overflate.

Nå er det på tide å rive baksiden av det selvklebende fotopapiret og påføre det på smarttelefonen eller utstyret ditt. Begynn i et hjørne eller på kanten av klistremerket, riv baksiden forsiktig av og klistre klistremerket på det du skal dekorere i en langsom bevegelse. En linjal kan være kjekk å ha her, for å hjelpe deg med å rive av og klistre klistremerket på del for del i en rett linje.

Det magnetiske fotopapiret har ingen bakside, så magnetene dine er klare til å festes på så fort du har skjært til bildet ditt.

6. Flytt på klistremerket ditt

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
Begge papirtypene er selvklebende og etterlater ingen rester, så magnetene kan flyttes fra kjøleskapet til radiatoren, og klistremerkene på smarttelefonen din kan skiftes ut når enn du føler for det.

Noe av det beste med å bruke Canon RP-101 selvklebende fotopapir og MG-101 magnetisk fotopapir er at du kan flytte rundt på utskriftene dine, slik at utstyret ditt hele tiden ser nytt og spennende ut, uten at utskriftene etterlater seg noen klebrige rester. Du kan gjøre noe helt nytt hver eneste dag!

Av Angela Nicholson

*Kompatibilitet for selvklebende fotopapir RP-101: TS/TR/G-serien, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400-serien, MX530, MX490, MX470-serien, iP2800-serien, iP110
Kompatibilitet for magnetisk fotopapir MG-101: TS/TR/G-serien, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400-serien, MX530, MX490, MX470-serien, iP8700-serien, iP2800, iP110, iX6800-serien

Relaterte produkter

Relaterte produkter

Relaterte produkter

Anbefalte apper

Relaterte artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker