ARBEID MED KREATIV UTSKRIFT OG UTKLIPPSBØKER

Lag et personlig familiealbum

Følg den trinnvise veiledningen vår, og lag et familiealbum fylt med dyrebare minner.
En Canon PIXMA-skriver på et bord omringet av en saks, sølvfarget gavebånd og bilder.

Det har aldri vært viktigere å ivareta relasjoner. Vi er i økende grad borte fra familie og venner. Da er det ekstra viktig å sette pris på tiden man er sammen med dem. Det klassiske familiealbumet var før i tiden standard i alle husholdninger, og det fortjener å bli vekket til live igjen. I stedet for å kjøpe et album kan du lage din egen personlige samling med minner som virkelig gjenspeiler dere som familie.

Det å lage en utklippsbok er en fin måte å få utløp for kreativiteten sin på. Med en rekke ulike maler i Creative Park-appen og på -nettstedet, og takket være smartteknologien som er innebygd i trådløse PIXMA-skrivere og de brukervennlige funksjonene i SELPHY Photo Layout-appen, som fungerer med SELPHY-serien, kan du lage ditt eget kreative studio.

Ta en titt på denne trinnvise veiledningen for hvordan du lager ditt eget personlige fotoalbum.

En Canon PIXMA-skriver og en SELPHY QX10 på et bord med utskrevne bilder og håndverksmaterialer.

Forbered alt du trenger til denne oppgaven, og gjør det til en morsom familieaktivitet.

1. Velg de dekorative elementene

Et bilde av en jente og en gutt på stranden sammen med besteforeldrene sine. Under og ved siden av bildet er ulike mønstrede papirvarianter og en håndlaget blomst, alt i nyanser av rosa.

Velg blant titalls utklippsbokdekorasjoner på Creative Park-nettstedet eller i appen for å gjøre albumet spesielt.

Creative Park-nettstedet har et bredt utvalg av designelementer du kan bruke til utklippsboken, inkludert papirutskjæringsmønstre, utklippsboksett, originale bilderammer og mer.

Du kan også laste ned den brukervennlige Creative Park-appen fra App Store eller Google Play. Du trenger bare en Canon ID og en støttet Canon-skriver. Malene som er tilgjengelige i appen, er organisert i ulike kategorier. Takket være appens brukervennlige design kan du raskt finne delen du leter etter.

Vi brukte fire mønstrede papirvarianter på innsiden av albumet vårt, men det er mange flere å velge blant i Creative Park. Legg til en 3D-effekt med blomster, eller finn et klistremerke som passer til temaet på siden, og skriv det ut ved hjelp av PIXMA-skriveren. Vi anbefaler Matte Photo Paper til alle de dekorative delene i albumet.

2. Lag sidene inni boken

SELPHY Square QX10 som skriver ut et bilde av en familie på sykkeltur. På bordet er det flere fargerike, mønstrede papirark og bilder i ulike størrelser av samme familie.

Slipp fantasien løs med Creative Park og SELPHY Photo Layout-appen, og velg bilder og designelementer for å lage ditt eget personlige album.

Skriv ut bilder i ulike størrelser for å tilføre litt variasjon i albumet. Canon-fotopapir for PIXMA-skrivere leveres i en rekke størrelser og utførelser. Hvis du velger å skrive ut på SELPHY-skriveren, kan du lage bildemontasjer med bilder med ulikt sideforhold, ved hjelp av SELPHY Photo Layout-appen.

Bildene våre er skrevet ut ved hjelp av Canon SELPHY Square QX10- og SELPHY CP1300-skriveren. Du kan legge til kreative elementer i bildene dine, for eksempel stempler, filtre, rammer, tekst og overlegg, med SELPHY Photo Layout-appen. Siden utskriftene fra SELPHY Square QX10 har en selvklebende bakside, er det enkelt å klistre bildene fast i en utklippsbok uten søl.

Når du har skrevet ut alt, kan du enkelt klippe ut og klistre fast de ulike elementene. Legg dem lagvis i henhold til instruksjonene i malen eller slik du selv vil.

3. Lag albumomslaget

Rosa albumside i utklippsbok og grønt omslag med bilder og dekorasjoner på.

Legg til rammer og stempler i SELPHY Photo Layout-appen, og skriv ut bildene dine på Canon SELPHY CP1300- eller SELPHY Square QX10-skriveren.

Nå har vi kommet til gjør det selv-delen av veiledningen, der du skal lage omslaget til albumet ditt.

Vi har valgt malen Beginner's Kit (Family) på Creative Park-nettstedet og skrevet den ut ved hjelp av en skriver i Canon PIXMA TS5350a-serien. Vi brukte både bøyelig papp (for eksempel en frokostblandingeske) og stiv papp (for eksempel en skoeske) til å bygge selve basen for albumomslaget ved hjelp av en hobbykniv og lim/tape.

Du kan lage dekorative elementer av mange ting som finnes i huset, for eksempel ståltråd og gavebånd eller noe som passer til temaet i albumet. Legg dem lagvis, og lim dem på det mønstrede papiret.

4. Sett sammen det personlige fotoalbumet

Albumsider i rosa med en limtube oppå.

Du kan lage mange mindre album med ulike temaer.

Alt som gjenstår, er å sette sammen alle sidene med omslaget for å fullføre albumet ditt. Det kunne ikke vært enklere! Bare brett en klaff langs hver side, og fest den til innsiden av omslaget så langt fra venstre som mulig.

Nå kan du se gjennom dyrebare minner eller gi albumet ditt til familie eller venner i forbindelse med spesielle anledninger. Det er den perfekte gaven til morsdag, besteforeldre eller bursdager.

Hvis du vil forbedre ferdighetene dine innenfor familiefotografering, kan du ta en titt på disse tipsene fra Canon Ambassador Helen Bartlett.

Hvis du vil ha mer inspirasjon, kan du ta en titt på Pinterest-siden vår og dele kreasjonene dine med oss ved hjelp av emneknaggen #MadeWithPixma.


Skrevet av Claire Kaleta og Agi Wojcik

Relaterte produkter

 • Skrivere til hjemmet

  PIXMA TS5350a-serien

  Vis frem designferdighetene dine med PIXMA TS5350a-seriens allsidige mediehåndtering, kule kreative apper og sømløse smarttelefontilkoblinger
 • Skrivere til hjemmet

  SELPHY SQUARE QX10

  Ta vare på de dyrebare minnene dine i form av flotte utskrifter som du kan skrive ut overalt, trådløst.
 • Skrivere til hjemmet

  SELPHY CP1500

  Skriv ut svært holdbare utskrifter i mange farger på få sekunder med denne brukervennlige, kompakte fotoskriveren.
 • Skrivere til hjemmet

  SELPHY CP1300

  Denne bærbare og stilige skriveren gir vakre trådløse utskrifter og ID-bilder fra kompatible smartenheter og kameraer.
 • Blekkskrivere

  Matte Photo Paper MP-101

  Matt fotopapir gir høy kvalitet og en matt finish på fotografier, grafikk og tekst. Passer også til mer kreative bruksområder, for eksempel gratulasjonskort og papirkunst.
 • Relaterte artikler

 • UTSKRIFT

  De beste skriverne for håndarbeid

  Canon har den perfekte skriveren for deg, enten det gjelder familieprosjekter eller profesjonelle dokumenter.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Mitt første år på trykk

  Portrettfotograf Jemella Ukaegbu deler sine beste tips for å fotografere og forevige barnets første år.

 • GRUNNLEGGENDE

  Fotografering for utskrift

  Sju gode tips for å ta vare på minner som utskrifter.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag din egen eventyrbok

  La fantasien løpe løpsk i en håndlaget eventyrbok ved hjelp av Canon SELPHY CP1500.