Christine Sonvilla looking through printed copies of photographs scattered on a table.

UTSKRIFT

Bilder som gjør inntrykk – hvorfor utskrift utgjør en forskjell

Hvis du vil bli en bedre fotograf, er det viktig at du kan identifisere hvilke elementer du liker eller misliker i et bilde, og hvilke kvaliteter i bildet som kan forbedres. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å skrive ut en fysisk kopi som gjengir fargene og bildekvaliteten på en nøyaktig måte – som du kan holde i hånden og kikke nærmere på.

I over ti år har Christine og ektemannen Marc Graf spesialisert seg på dyrelivsfotografering med fokus på dyrevern. Arbeidet deres er utgitt i bøker og magasiner over hele verden, inkludert National Geographic.

«Et utskrevet bilde ser annerledes ut enn på en skjerm», sier Christine. «Det er faktisk viktig å skrive ut bilder og se på dem med nye øyne. Finn ut hva du liker og ikke liker i et bilde, og bruk deretter denne informasjonen neste gang du fotograferer. Finn ut hvordan du kan rette opp eventuelle feil du har lagt merke til. Jo oftere du gjør dette, desto raskere blir ferdighetene dine bedre.»

«Man gjør alltid et sterkere inntrykk med et trykt bilde enn et digitalt på Internett eller i sosiale medier, der du har tusenvis av bilder som dukker opp hver dag», sier Marc. «Det er noe helt spesielt med et trykt bilde.»

Christine and Marc stand by a printed version of one of their shots displayed as part of an outdoor exhibition in a forest.
Christine og Marc eksperimenter med nyskapende måter å presentere arbeidet sitt på, inkludert utendørs utstillinger som skaper et bånd mellom menneskene og naturen rundt dem – ikke bare i bildene. Utskriftene må naturlig nok være store, robuste, livaktige og iøynefallende.

Den stilige 3-i-1-skriveren Canon PIXMA TS8350 Series passer perfekt til trådløs utskrift hjemme. Denne A4-flerfunksjonsskriveren har seks separate blekkassetter og Canon FINE-teknologi for utskrifter i fotolabkvalitet av både jobbprosjekter og familiemoro. Med Canons ChromaLife100-blekk kan du få utskrifter som varer i opptil 100 år. Skriveren har også et SD-kortspor, slik at du kan skrive ut rett fra minnekortet.

Hvordan kan utskrift av bildene dine forbedre fotograferingsferdighetene dine, uavhengig av hvilken skriver du har? Christine og Marc deler tipsene sine.

Se på bildene med nye øyne

A Canon   Colorado 1640 printing out a large-scale shot of a brown bear in a forest.
Når Christine og Marc har behov for å skrive ut bilder av motivene sine i naturtro størrelse, bruker de Colorado 1640.

Med utskrift kan du dele bildene dine på en annen måte enn via USB. Hva med å lage et album med de beste bildene dine som gaver til venner? De fleste setter mer pris på bilder i fysisk form, særlig når bildene er en gave.

«Du vil kunne se på et bilde og si 'Jeg ante ikke dette var i bildet'», sier Christine.

Christine og Marc er ivrige utstillere og bruker Canon imagePROGRAF Pro-1000 til å skrive ut og vurdere bildene sine. Skriveren kan skrive ut i opptil A2-format og har 12 separate blekkassetter som gir svært god fargenøyaktighet. Ekteparet bruker også Colorado 1640 for enda mer allsidighet, inkludert plakater i bannerstørrelse og naturtro utskrifter av motivene sine – som omfatter utallige truede dyrearter som bjørner og store kattedyr.

Trykte bilder skaper flere meninger

A close up shot of a red squirrel on the driveway to a stately manor in Vienna.
Gjennom prosessen med å velge bilder du skal skrive ut – til å henge på veggen eller vises frem på en utstilling – lærer du deg hvordan du skiller mellom gode og dårlig bilder.

Av og til må du se bakover for å se fremover. Hvis du skal forbedre fotograferingsferdighetene dine, må du være ærlig når du vurderer arbeidet ditt. Bruk av en skriver som Canon PIXMA TS8350 Series kan støtte deg i denne prosessen.

Ved å granske flere bilder for å velge et du skal skrive ut, blir du flinkere til å identifisere hva som utgjør et bra bilde. Hvis du fortsatt er usikker, kan du spørre andre, slik Marc anbefaler.

«Vi får alltid de mest nyttige tilbakemeldingene, både positive og negative, når vi stiller ut bildene våre», sier han. «Publikum fokuserer på kanskje ti bilder sammenlignet med flere hundre på Instagram. Med et mer snevert fokus føles det mer ekte, mer alvorlig. Vi får ærligere tilbakemeldinger, noe som er viktig i denne konteksten, nemlig dyrevernsfotografering.»

Vis dine sanne farger

Wildlife photos by Christine Sonvilla and Marc Graf on display in an outdoor exhibition in a forest.
Christine og Marcs utskrifter i store formater, som er produsert på Colorado 1640 med nyskapende UVgel-teknologi, er skarpe og klare selv utendørs.

Et av hovedproblemene når man deler bilder på Internett, er mangelen på kontroll – over hvordan andre ser på arbeidet ditt, og hvordan fargene vises. Med en Canon PIXMA TS8350 Series-skriver med ChromaLife100-blekk kan både fargene og kvaliteten vare i opptil 100 år i et album.

«En av grunnene til at vi valgte Canon-skrivere, er at fargene varer mye lengre», sier Christine. «Selv etter et helt år ute, der de er utsatt for UV-stråling, ser bildene våre ut som om de ble trykket for bare én dag siden. Dermed kan vi bruke bildene fra utstillingene våre år etter år.»

Skrevet av Natalie Denton


*Basert på akselerert testing utført av Canon, ved lagring i mørket under kontrollerte temperatur-, fuktighets- og gassforhold, der det simuleres lagring i album med plastlommer. Canon kan ikke garantere for levetiden til utskriftene. Resultatene kan variere avhengig av bildet som er skrevet ut, tørketid, utstillings-/lagringsforhold samt miljøfaktorer.

Relaterte artikler
The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

UTSKRIFTSTIPS

Vanlige spørsmål om skrivere, blekk og papir

Canon-eksperten Suhaib Hussain svarer på vanlige spørsmål om skriverteknikk, blekk og papir.

A squirrel looks up, paws in front of its body, surrounded by a field of white daisies and lush green grass up to its shoulders.

NATURFOTOGRAFERING

Fotografering med et formål – hvordan du fotograferer naturen for å utgjøre en forskjell

Christine Sonvilla og Marc Graf deler sine beste tips for fotografering av dyreliv og å øke bevisstheten om naturvern.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker