Mirror Photography Tips Header

Tips til speilfotografering

Bruk av speil er en rask og enkel måte å gi portrettbildene dine en ny dimensjon på. Tipsene våre om speilfotografering gjør det enklere å ta oppsiktsvekkende bilder samtidig som du koser deg.

Prøv en rekke ulike speil og effekter. Speil egner seg godt til fotografering, både hjemme og i et studio. De er billige, finnes i en rekke størrelser og former og kan brukes på mange måter for å gjøre portrettene dine bedre.

Hold komposisjonen enkel, og bruk farge. Dette surrealistiske portrettet viser resultatene det kan gi ved bruk av et enkelt speil.

Prøv å få så mye lys inn i portrettene dine som mulig. Dette gjør det mulig å bruke en lav ISO for å holde støynivået lavt og en høy lukkerhastighet for å forhindre kameraristing.

Uendelighetseffekt: I dette eksempelet har fotografen brukt to speil for å skape en uendelighetseffekt. Sett opp speilene slik at du ikke fanger opp ditt eget eller lysets speilbilde.

Dybdefelt. Kontroller ufokuserte områder ved å lukke blenderåpningen til f/5.6 eller mindre. Dette gjør det mulig å ha en større del av bildet i fokus. Det vil si at nesen og ørene også er i fokus når du fokuserer på øynene.

Plasser speilet på gulvet, og fotografer nedover. Du kan deretter snu bildet opp-ned for å skape en veldig interessant effekt.

Kommuniser med motivet. Når du jobber med mennesker, er det viktig å gi god veiledning gjennom hele fotograferingsøkten. Gi klare beskjeder om hva du ønsker, slik at det er enkelt for personen å følge instruksjonene. Husk at personen kanskje ikke har noen anelse om hvordan det endelige resultatet vil bli når du bruker denne teknikken. Du bør derfor ta et par testbilder og vise dem til personen du tar bilde av, slik at han eller hun forstår konseptet. Det handler om kreativitet, så du bør også lytte til meningene til personene du fotograferer. De har sikkert også noen gode ideer.

Eksperimenter i vei. Denne typen fotografering følger sjelden et bestemt mønster og styres i stedet av hva som fungerer eller ikke fungerer. Du bør være forberedt på å måtte prøve en rekke ulike vinkler og kombinasjoner av posisjoner og speil før du finner noe du liker. Når du har funnet en vinkel som fungerer, er det bare å ta bilder helt til du føler at du har et best mulig bilde.