UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

Papirkunstutfordring 3: Bursdag om høsten

I tredje runde av serien med papirkunstutfordringer får du vite hvordan designeren Pippa Hiscock laget morsom bursdagsdekor.
En stor kake og mindre muffinser er utsmykket med papirdekorasjoner og plassert på et salongbord ved siden av fotorekvisitter, med et papirbanner hengende i bakgrunnen.

Som en del av PIXMAs papirkunstutfordring har vi gitt dem i oppgave å lage vakker papirkunst til hendelser gjennom hele året.

Denne gangen var utfordringen for designeren Pippa Hiscock å lage dekorasjoner til bursdagen sin – som er på høsten – for å lyse opp mørke og regntunge dager ved hjelp av maler fra Canon Creative Park, en Canon PIXMA-skriver og favorittbildene sine.

Et utvalg av bursdagsdekorasjoner i papir, blant annet et banner og mange fotorekvisitter, er spredt ut over et bord ved siden av en saks, en skjærefjøl og en pakke med Canon-papir.

Pippa lastet ned mange maler som en del av papirkunstutfordringen, både bannere og fotorekvisitter. Hun liker bedre å lage gjenvinnbare papirdekorasjoner enn å kjøpe engangsplast.

En bursdagsfest er alltid morsom, uansett alder. Årstidene spiller en rolle i festplanleggingen – om sommeren kan det være best å ha bursdagen i en hage eller park, men hvis bursdagen skal feires om høsten, kan det være lurt å ha festen hjemme, siden været er litt kaldere. Voksenbursdager trenger ikke å være kjedelige. Selv om det regner ute, kan du skape mye moro selv sammen med de du er glad i. Få frem barnet i deg og lek deg med kunsten i Canon Creative Park.

Med hundrevis av maler å velge mellom, inkludert kakepynt, flaggdekorasjoner og morsomme spill, kan temaet være hva du vil, så lenge det gir deg den barnlige gleden. Å lage egne festdekorasjoner er en rimelig måte å dekorere på og en unik måte å gjøre festen personlig på. Etterpå kan du resirkulere papirmalene dine eller ta vare på dem for fremtidige arrangementer.

Canon Creative Park er full av morsomme maler å velge mellom for alle milepæler – enten det er 5, 25 eller 60 år. «Det var veldig enkelt å finne papirkunst med bursdagstema», sier Pippa. «Det er fint at det står hvor vanskelig hver mal er, og hvor lang tid det kan ta, slik at du vet hva du kan forvente.

«Det er veldig viktig for meg å ikke bruke plast, spesielt når det er til en fest. Det gjør at du får med all moroa uten å få dårlig samvittighet. Jeg ga til og med bort noe av papirkunsten som ble igjen etter festen, til naboene etterpå, slik at de kunne bruke dem på nytt før de ble sendt til gjenvinning.»

Pippa er papirkollasjkunstner og har alltid elsket å lage ting med hendene. «Jeg laget alltid noe av papp som barn», sier hun. «Det er noe med det som virkelig får meg til å fokusere, og som beroliger meg. I tillegg er det veldig givende å sitte igjen med noe fysisk jeg kan bruke på slutten av prosessen.

«Jeg likte denne utfordringen fordi den kombinerte favorittingene mine – håndverk, gjester og spesielle øyeblikk, og kake – alt sammen uten plast.»

Se hvordan Pippa håndterte utfordringen, mens hun deler sine beste tips for å lage egen bursdagspynt.

Designeren Pippa Hiscock smiler når hun klipper ut en papirmal trykt på en Canon PIXMA-skriver via Canon Creative Park-appen.

Møt skaperen

Hvem: Pippa Hiscock

Hva: Designer og produsent av hjemmeartikler og gaver

Deltar også: Hunden Rothko

Velg maler

En hånd holder en smarttelefon der skjermen viser en mal fra Creative Park, mens en Canon PIXMA-skriver står på et bord.

Du kan få tilgang til Canon Creative Park via en smarttelefon, et nettbrett eller en bærbar datamaskin og velge blant hundrevis av maler, slik at festene dine alltid får et levende og morsomt uttrykk. Bla etter inspirasjon eller bruk søkeord for å finne nøyaktig det du leter etter.

Til bursdagsselskapet bestemte Pippa seg for å søke på Canon Creative Park med nøkkelordene «bursdag» og «fest», og hun fant mange forskjellige, flotte maler. «Jeg ville ha en stor dekorasjon på veggen, slik at vi fikk en fin bakgrunn til mange morsomme bilder. Derfor var 'gratulerer med dagen'-girlanderen og -fotorekvisittene opplagte valg», sier Pippa.

Når de største elementene var på plass, tok Pippa en titt på detaljene, og hva er vel en bursdag uten kake? «Selvfølgelig skulle det være kake, så de små flaggdekorasjonene til kaka var perfekte», sier hun videre. «Disse måtte bare klippes ut, brettes og limes over tråden, og deretter enten henges på veggen eller knytes fast på trepinner som skulle i kaka.»

Som råd til de som skal gjøre dette for første gang, sier Pippa at man bør velge noen pene, men enkle dekorasjoner, for eksempel en girlander eller et navnebanner, til å begynne med, og at man bør sjekke vanskelighetsgraden på hver mal. «Gratulerer med dagen-banneret, for eksempel, gjør stort inntrykk på festen og er veldig enkelt å lage», sier hun.

Skriv ut malene

En utskrift av en Canon Creative Park-mal kommer ut fra en Canon PIXMA-skriver.

Selv om Pippa brukte mange forskjellige maler til å dekorere rommet og lage fotorekvisitter til festen, var hun spesielt opptatt av å lage noe stort som ville ha en umiddelbar effekt. Dette «gratulerer med dagen»-banneret var enkelt å klippe ut og feste sammen med tråd.

To hender lager spor i en Canon Creative Park-mal før den brettes.

Noen maler er mer komplekse enn andre. Hvis du lager papirkunst sammen med familien, finnes det mange enkle maler som kan klippes ut av foreldrene og lett settes sammen av små barn, mens eldre barn og voksne kan prøve seg på mer utfordrende design.

«Noen av malene var raske og enkle å lage, mens andre var mer utfordrende og krevde mer tid og konsentrasjon, men jeg likte å lage dem alle sammen», sier Pippa. «Det var så fint å bruke tid på håndarbeid over en kopp te, og jeg endte opp med noen ordentlig fargerike dekorasjoner til festen.»

Pippa konfigurerte Canon PIXMA-skriveren på wifi-hjemmenettverket og koblet til ved hjelp av smarttelefonen og Canon Creative Park-appen. På denne måten kunne hun ganske enkelt søke etter malene hun ønsket å bruke, og deretter bare klikke for å skrive ut.

Da Pippa hadde skrevet ut de valgte malene, klippet hun ut alle modellene. Så var det på tide å lage spor før papirmalene ble brettet. Dette sikrer at sluttproduktet holder seg sterkt og robust. Når du har laget spor og brettet malene, må du lime sammen resten av delene ved å følge instruksjonene. Husk å la papirkreasjonene tørke helt før du bruker dem som dekor.

Sammensetting av dekorasjonen

Visning over skulderen av Pippa som klipper ut et bilde av ansiktet, trykt på glanset fotopapir fra Canon.

Pippa klippet ut bilder av seg selv og hunden Rothko og festet dem til tannpirkere. Du kan også bruke Creative Park-maler til å få et personlig preg på en morsom pikniktur eller bruke borddekoren til en middagsfest.

En hånd plasserer en matpinne med et bilde av hodet til Pippa på toppen av en muffins.

Pippa, som bor i Bristol i Storbritannia, jobber hovedsakelig hjemmefra med Rothko som kontorkamerat. Hun skrev ut et bilde av Rothko og ansiktet sitt på Canon Plus Glossy II-fotopapir og festet dem til tannpirkere ved hjelp av biologisk nedbrytbar teip før hun satte dem oppå muffinsene sine.

Pippa brukte fotografier til å lage morsomme, personlige flaggpinner til å stikke i muffinsene. Dette er en fin måte å gjøre festen unik på. Du kan også gjøre dette til en forlovelsesfest med bilder av det lykkelige paret, eller bruke favorittbilder fra ferier eller kjæledyrportretter. «Jeg har laget muffinspynt før, men aldri brukt bilder», sier hun. «Det var veldig morsomt å prøve å finne bilder av gjestene til å skrive ut.» Hun anbefaler også å lage dem sammen med vennene dine den samme kvelden, slik at de kan velge sitt eget bilde.

Pippa skrev ut favorittbildene sine på Canon Plus Glossy II-fotopapir med PIXMA-skriveren sin, og så klippet hun ut figurene og festet dem til tannpirkerne ved hjelp av biologisk nedbrytbar tape. Du kan lage tosidige utskrifter ved å skrive ut to kopier av bildene eller ved å skrive en morsom tekst eller navnet på baksiden.

Ikke glem at det er lett å gi de eksisterende malene på Canon Creative Park-appen et personlig preg ved å legge til tegninger eller til og med bånd, hva nå enn kunstneren i deg ønsker. «Bursdagsflaggene var enkle å gjøre personlige ved å velge en vakker lys neonsnor å henge dem på», sier Pippa.

Du kan også samle venner og lage hjemmelagde gaver, eller hvis du vil gjøre noe helst spesielt, kan du prøve å bygge intrikate papirkunstmodeller.

Få i gang festen!

Fire personer smiler mens de poserer med fotoautomat-rekvisitter i papir som er laget ved hjelp av Canon Creative Park og en PIXMA-skriver.

Pippa og vennene hennes lagde og brukte fotoautomat-rekvisitter under bursdagen, men du kan også velge Canon Creative Parks fotoautomat-rekvisitter med sports- eller festivaltema.

Pippa og vennene hennes hadde det gøy på bursdagsfesten. «Vi koste oss mye og tok noen morsomme bilder med alle papirrekvisittene og papirmaskene i fotoautomat-stil», sier hun.

Alle likte også de personlige flaggpinnene med bilder på. De ble til små, unike festgaver som kunne brukes om igjen ved andre feiringer. «Bildepinnene på muffinsene fikk alle til å le, og jeg kunne sende med dem kaker hjem etter festen», sier hun.

Pippa sier at hun vil lage Canon Creative Park-maler igjen. «Håndverksprosjektene var morsomme, og jeg endte opp med mer uvanlige og personlige dekorasjoner til en mye lavere pris enn om jeg hadde kjøpt ferdigprodukter», sier hun. «Og det at alt kan resirkuleres etterpå, gjør det enda bedre!»

Med Creative Park kan planlegging og organisering av en bursdag være en morsom og kreativ aktivitet som kan deles med familie og venner, uansett alder. Vi er tross alt bare så gamle som vi føler oss, så kom igjen – søk i Creative Park og slipp løs barnet i deg.

Hvis du liker ideen om å kombinere håndverk med dekor som ikke inneholder plast, bør du få med deg den siste papirkunstutfordringen vår, som fokuserer på vinterfeiringen, og se hva du kan gjøre i år med Creative Park-maler. Ta en titt på Pinterest-siden vår for å få inspirasjon, og ikke glem å dele det du har laget, med emneknaggen #MadeWithPixma!

Et bilde av et Canon-kamera sett ovenfra, oppå en Canon PIXMA-skriver og med en fotomontasje i bakgrunnen.

CANON CLUB

Et eksklusivt fellesskap for skapere som deg. Følg lidenskapen din med støtte, inspirasjon, fordeler med mer. Det er enkelt å bli medlem. Kjøp et produkt. Registrer deg. Bli med i Canon Club.
Tamzin Wilks

Relaterte produkter

Relaterte artikler