A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

NATURFOTOGRAFERING

Reis med lett oppakning: Fotografer naturen med det kompakte PowerShot SX740 HS-kameraet

Et ekorn i fullt firsprang på en gren, en hjort som nervøst kikker fram bak trærne, en rødstrupe som henger ned fra en mater – dyrelivfotografering krever raske reflekser og evnen til å komme seg nærme uten å skremme motivene. Enten du er på spasertur i nærmiljøet, sitter i hagen eller er lengre unna på safari, kan du med Canon PowerShot SX740 HS-kameraet i lommeformat, som har en 40x optisk zoom og 4K-oppløsning, komme nærmere handlingen og ta det perfekte bildet.

Her er fem grunner til at denne lette, kompakte zoomen er ideell når du er på reise med lett oppakning.

1. Fotografér handlingen på avstand med 40x zoom

En gnu på en slette i Nairobi nasjonalpark i Kenya. © Georgina Goodwin
Takket være den kraftfulle 40x optiske zoomen og ZoomPlus-teknologien er dette bildet av en gnu i Kenya både skarpt og fokusert til tross for at det er zoomet inn. © Georgina Goodwin

Med den kraftfulle 40x optiske zoomen på Canon PowerShot SX740 HS trenger du ikke å komme for nærme dyrene og risikere å skremme dem bort, noe som er en av de største utfordringene innen dyreliv- og avstandsfotografering. ZoomFraming Assist hjelper deg med å få motivet inn i bildet, og med kameraets ZoomPlus-teknologi dobles den optiske zoomen digitalt for å oppnå 80x zoom.

2. Bærbart kamera i lommeformat

Med et kompaktkamera trenger du ikke å gå glipp av et eneste øyeblikk fordi du kan ta det med deg overalt – i skogen, i åkeren, på safari og til sjøs. Det lette Canon PowerShot SX740 HS-kameraet som bare er 4 cm tykt, passer godt i lommen, så det alltid er lett tilgjengelig når du trenger det, enten du skal fotografere en rovfugl som stuper inn i bildet eller en rev som lusker i skyggene i en by. Mulighetene er uendelige med denne kompakte følgesvennen. Du kan ta HD-bilder av dyr når som helst, og hvor som helst.

3. Flere vinkler

Takket være den vippbare LCD-skjermen på Canon PowerShot SX740 HS kan du ta den perfekte «ute i naturen»-selfien når du bruker kameraet i selvportrettmodus. Den 180-graders vippbare skjermen er utrolig allsidig. Du kan for eksempel ta bilde fra hoftehøyde uten å måtte bøye deg, men samtidig se bildet du tar.

4. Del bildene dine

Et nærbilde av en av de 60 neshornene i Nairobi nasjonalpark, med to oksehakkere sittende på ryggen. Slike bilder er perfekte for å deles med venner i sosiale medier. © Georgina Goodwin

Ved å bruke Bluetooth- eller Wi-Fi-tilkobling til smarttelefonen din er det mye enklere å dele bildene dine fra Canon PowerShot SX740 HS-kameraet ditt med venner og familie. Ved å bruke automatisk overføring i Canon Camera Connect-appen kan du overføre bilder til en telefon eller et nettbrett, som du kan dele via sosiale medier eller sende til venner og familie. Uansett om du kun fotograferer på hobbybasis er denne funksjonen en gudegave – det er enkelt å sikkerhetskopiere de nyeste bildene på en PC.

Du trenger ikke å inngå kompromisser for videokvalitet når du velger et kompaktkamera. Det lille, men mektige Canon PowerShot SX740 HS-kameraet tar opp imponerende 4K-videoer og fanger til og med opp grove hår i dyrepels eller intrikate merker på fuglefjær. Denne høye oppløsningen, kombinert med en optisk bildestabilisator, gjør det mulig å ta bilder i god kvalitet selv når du er på farten. Kameraet har også alternativer for å hente stillbilder fra kamerarullen senere, eller for å filme i modus for intervallopptak, noe som er ideelt for å ta bilder av en dramatisk solnedgang.

Skrevet av Tamzin Wilks

Beslektede artikler
A man standing among the trees using the PowerShot ZOOM.

NATURFOTOGRAFERING

Fordyp deg i naturen

Naturfotograf Tolga Aktas forteller hvordan PowerShot ZOOM-kameraet kan hjelpe deg med å være til stede i øyeblikket.

A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

NATURFOTOGRAFERING

Tips til naturfotografering

Tips og teknikker for å ta naturfotograferingen din til nye høyder og for å få mest mulig ut av Canon-kameraet og -objektivene dine.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

NATURFOTOGRAFERING

Sterke og raske dyrelivsbilder med Canon EOS

Fotografen Markus Varesvuo elsket det raske Canon EOS 90D-kameraet fordi han kunne ta bilder av flyktige, utrolige øyeblikk i naturen. Se de bemerkelsesverdige resultatene av fotograferingen.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker