KREATIV SINNSRO

Uttrykk følelsene dine med utskrifter

Del tankene dine om psykisk helse og slipp kreativiteten løs med disse stilige og inspirerende designene.
En Canon-skriver skriver ut et ark med tre ulike hjertemønstre. Rundt den ligger det fargeblyanter, en pakke med overføringspapir og en hvit t-skjorte med et hjertetrykk.

Når du føler deg nedfor, kan det være veldig nyttig å snakke med venner og familie, men vi vet at det noen ganger er vanskelig å ta kontakt og be om hjelp. Det kreative prosjektet vårt med to ledende illustratører, Ricardo Cavolo og Agathe Sorlet, kan hjelpe med dette. Vis at du har behov for kjærlig omsorg, eller er villig til å hjelpe andre som trenger det, ved å ha på deg den vakre hjertedesignen deres som både ser stilig ut og fungerer som en diskret melding til verden om at du er åpen for å snakke om velvære.

Ricardo er bosatt i Barcelona, og hans komplekse, kaleidoskop-aktige fargedesign er inspirert av folkekunst og tatoveringskulturen. Kunstverkene hans pryder vegger over hele verden fra Frankrike til Hongkong i form av gigantiske veggmalerier, og de har også blitt brukt på boksider og til og med tarotkort.

Agathe, som bor i Bordeaux i Frankrike, har en enklere stilistisk tilnærming. Kunder av hennes hjertelige og vittige tegninger inkluderer The New Yorker, The New York Times, Yoplait og WWF.

Her forklarer Ricardo og Agathe oss om designene deres, og hvordan du kan bruke dem til å gi kreativiteten din et løft og skape tilknytning til andre rundt psykisk helse og velvære.

Velg designen som passer deg

En fargerik illustrasjon som viser en kvinne med tre hjertedesign over. Fugler med øyne i vingene flyr rundt hodet hennes.

«Hjertesymbolet passer perfekt, fordi det vises i mye av arbeidet mitt», sier den spanske kunstneren og illustratøren Ricardo Cavolo, som skapte en rekke sammenkoblede design som forteller en kronologisk historie for kampanjen. «Jeg fikk ideen om å skape en kronologi da jeg gikk gjennom depresjon for noen år siden, og jeg vet at dette er en svært viktig prosess.» © Ricardo Cavolo

En illustrasjon av et stort rosa hjerte som klemmer en liten kvinne.

«I dag skjer mye på en skjerm, i den virtuelle verden», sier den franske kunstneren Agathe Sorlet. «Det å kunne skrive ut disse designene i den virkelige verden kan virkelig føre til noe bra, fordi det lar oss få kontakt med virkeligheten og nuet igjen, og å få et nytt syn på disse tegningene.» © Agathe Sorlet

Både Ricardo og Agathe brukte hjertet som utgangspunkt.

«Hjertet er et symbol på å snakke om psykisk helse og behovet for å dele situasjonen du opplever med noen, enten det er venner eller familie», forklarer Ricardo. «Hver av illustrasjonene mine representerer et steg på den reisen. Den første, som viser en person, handler om å bestemme seg for at man må snakke med noen – dette er det vanskeligste og viktigste steget av alle. Den andre handler om når du snakker med noen, og den tredje viser sirkelen med hjelp som du kan få fra alle som er glad i deg.»

Agathe ønsket at designene hennes skulle føles «betryggende og fulle av kjærlighet for å håndtere temaene rundt psykisk helse og ensomhet på en positiv måte». Hvert bilde representerer «et gledens øyeblikk der tanker og kjærlighet deles», forklarer hun. «Jeg ønsket å representere en feminin karakter med et stort hjerte, fordi hjertet kan symbolisere alle forskjellige typer kjærlighet – fra familie, venner, elskere og dyr, men også kjærlighet til seg selv.»

Gi liv til designen

En Canon-skriver står på et bord, og et papirark med hjertedesign kommer ut av den. Ved siden av den kan man se en arm som stryker trykket på en hvit t-skjorte.

«Ved å vise disse hjertene på seg selv håper jeg at folk synes de er nyttige når det kommer til kommunikasjon, og at de kan føle seg sterkere og mer villig til å ta vare på sin psykiske helse», sier Ricardo.

Først velger du og laster ned hjertedesignen eller -designene du ønsker. Nå trenger du bare:Med den gratis Canon PRINT-appen kan du koble deg til skriveren fra Canon PIXMA TS7450-serien med Wi-Fi direkte fra telefonen. Overføringspapiret er i A4-format, slik at du kan skrive ut et større motiv eller flere mindre motiver, alt etter hva du foretrekker. Bruk Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen til å enkelt plassere flere motiver på én side.

Når du har skrevet ut designen på riktig overføringspapir, klipper du det nøyaktig ut (alt overflødig papir vises på trykket). Plasser tekstilen på strykebrettet, og bestem deg for hvor på t-skjorten eller den andre tekstilen du vil plassere designen, ta av papiret på baksiden og legg den på stoffet. Legg pergamentarket fra overføringspakken over designen, og stryk på trykket. Til slutt fjerner du pergamentarket, og så er du ferdig!

Les veiledningen vår om hvordan du bruker overføringspapir til å skrive ut for tekstiltrykk, eller ta det et steg videre ved å pynte trykket ditt med broderier.

Du kan dele disse designene med venner og familie og forklare at de signaliserer villighet til å diskutere alt som kan være opprørende, eller som får deg til å føle deg redd eller bekymret.

«Du kan bruke hjertene som et symbol for å vise hvilket sted i prosessen du er», foreslår Ricardo. «Å dele er den beste delen av prosjektet. Kunst handler om å knytte kontakt mellom mennesker. Og dette er en fantastisk måte å gjøre det på.»

Slipp kreativiteten løs

En illustrasjon av et stort hjerte som spiser en liten, smilende kvinne.

«Canon PIXMA TS7450-serien er svært nyttig til prosjekter som dette, fordi den virkelig kan gjøre dem levende», sier Agathe. «Jeg håper at folk kan føle glede og kjærlighet når de ser illustrasjonene mine, og at de kan føle seg mindre alene.»

En kvinne sitter avslappet i en stol og leser en bok om sinnsro. Hun har på seg en hvit t-skjorte med tre hjerteillustrasjoner.

«Jeg er veldig glad for at illustrasjonene mine kan brukes i virkeligheten», sier Agathe. «Jeg tror det gir prosjektet mer varme.» © Agathe Sorlet

Det er mange positive sider ved å være kreativ, enten det er å ta bilder eller skrive dagbok. For det første tvinger det deg til å senke farten og leve i nuet, og til å trekke deg tilbake fra bekymringer på jobb og i livet.

«Når jeg jobber med kunsten min, er jeg lykkelig. Det handler bare om hvor mye og på hvilken måte jeg legger energien min i det», sier Ricardo, som var deprimert i et år etter han opplevde utbrenthet på grunn av overarbeid. Men han har funnet en bedre balanse gjennom terapi.

«Tegning har spilt – og spiller fortsatt – en stor rolle i min daglige velvære og psykiske helse», sier Agathe. «Det hjelper meg egentlig med å uttrykke følelser som jeg ellers kanskje ikke hadde klart å uttrykke. Jeg deler de fleste av tegningene mine på sosiale medier, men jeg skriver også illustrerte personlige dagbøker som et utløp for visse følelser, bekymringer og frykter.»

Ikke la det være med dette

En illustrasjon av en kvinne som får en klem av mange små hjerter som fullstendig dekker kroppen hennes, mens hodet stikker opp fra toppen med et smil i ansiktet.

Hjertene i Agathes illustrasjoner representerer all slags kjærlighet, fra familie og venner til kjæledyr og kjærlighet til seg selv. © Agathe Sorlet

En illustrasjon av en hjerteform som inneholder en rekke ansikter med to sett øyne hver, samt en rekke smilende soler.

Ricardo har en tendens til å designe hovedsakelig digitalt, så «det er veldig tilfredsstillende å jobbe med dette og kunne skrive det ut hjemme og se det endelige resultatet og formatet», sier han. © Ricardo Cavolo

Håndverksreisen din trenger ikke å begynne og slutte med dette prosjektet. Hvorfor ikke la Ricardo og Agathes design inspirere deg til å utvikle og skrive ut dine egne motiver? Du kan til og med bruke den samme teknikken til å skrive ut mønstre som kan brukes til broderi. Som Agathe sier: «Du trenger ikke være profesjonell illustratør for å tegne. Alle kan skape, og det er virkelig bra for ditt velvære og psykiske helse.»

Med en Canon PIXMA-skriver kan du slippe fantasien løs. «Når du har denne teknologien hjemme, kan du få en idé, jobbe med den og deretter skrive den ut og se det endelige resultatet», sier Ricardo.

Og det å fullføre prosjektet trenger heller ikke bety slutten på samtalen. «psykisk helse er ikke noe negativt – det handler om at vi alle får det bedre», avslutter Ricardo. «Vi må slutte å se på dette temaet som et tabu og sørge for at det blir noe vi kan snakke fritt om.»


Ta en titt på Pinterest-siden vår for å få flere tips og råd for prosjekter.Skrevet av Rachel Segal Hamilton

*Kompatibilitet med påstrykbart overføringspapir for lyse tekstiler LF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (unntatt TS31xx- / TS20x-seriene), TR-serien (unntatt TR45xx-serien), MG77xx- / MG75xx- / MG68xx- / MG67xx- / MG57xx- / MG56xx- / MG36xx-seriene, iX68xx-serien

Kompatibilitet med påstrykbart overføringspapir for mørke tekstiler LF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (unntatt TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (unntatt TR45xx-serien), G-serien (unntatt GM40xx-serien/GM20xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG67xx-serien, iP87xx-serien/iX68xx-serien

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • Black Canon PIXMA printer with a colouring printout and print paper on a desk.

  KREATIV SINNSRO

  Stress ned fra skrivebordet

  Vi deler noen enkle måter å lette stresset på i hverdagen.

 • En hvit T-skjorte med brodert mønster av stueplanter ved siden av en pakke med påstrykbart overføringspapir fra Canon.

  KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut broderimønstre

  Det er enkelt å lage spennende klær eller veggkunst ved å skrive ut broderimønstre.

 • En person skriver i en utklippsbok. Sidene er fylt med fotografier og klistremerker.

  KREATIV UTSKRIFT

  Uttrykk deg selv med en kreativ dagbok

  Å skrive dagbok byr på muligheter til å uttrykke kreativitet og styrke mental helse.

 • Et veggteppe laget av farget papir klippet ut som tropiske blader, i rosa og grønt og tropisk mønster.

  KREATIV UTSKRIFT

  Enkle dekorasjoner for naturelskere

  Kombiner natur og design for å skape beroligende rom i hjemmet.