Official Canon Norway Photographer - Håvar Karlsen

Håvar Karlsen, født 1984, avsluttet 3 års Film&TV -studier på Westerdals i 2008. Han har siden jobbet som fotograf på svært mange forskjellige prosjekter - alt fra Nobels Fredspriskonsert til TV2s humorserie "Dag". TV-serien med Atle Antonsen var for øvrig verdens første dramaserie som i sin helhet ble skutt på et speilreflekskamera (EOS 5D Mark II). Håvar arbeider med de fleste formater, både dokumentarer, reportasjer, reklamefilmer og dramaserier.

Han utdyper:
- Mitt samarbeide med Canon startet i 2009 da jeg ønsket å skyte på det allerede myteomspunnede EOS 1D Mark IV som hadde blitt lansert bare noen måneder før. Vi skulle lage Øyafestivalens første reklamefilm, og dette ble Norges første reklamefilm skutt på dette banebrytende kameraet. Det var før manuell firmware og 25p, så ved hjelp av lommelykter som ble lyst inn i objektivet, manipulerte vi automatikken til å lande der vi ville. Det ble veldig fint!

Om årsaken til at han valgte Canon som samarbeidspartner sier han videre:
- Canon har blitt premissleverandør for en ny serie kameraer. De har klart å forandre kamerautviklingen, og ikke minst prissettingen, for video- og filmkameraer, noe som gjør at mange flere får tilgang til et verktøy som kan produserer topp resultat. Dette er bra, og en utvikling jeg har lyst til å være med på.

Håvar holder endel foredrag for Canon på fotomesser og lignende både i Norge og Norden. Han har også fungert som en slags «go-to ekspert» når det gjelder video på speilrefleks og etter hvert også EOS C300. Han er veldig spent på Canons lanseringer i tiden fremover:
- Fra å være en uventet aktør som revolusjonerte bransjen med video på EOS 5D Mark II, er de nå godt etablerte med sin Cinema-serie. En fullframe EOS C300 hadde ikke vært dumt! Jeg håper å kunne få være med å sjekke ut nytt utstyr, samt også komme med tilbakemeldinger om produktene avslutter Håvar.

Ole Bjørn Johnsen, Key Account Manager for Pro Video hos Canon Norge setter stor pris på samarbeidet med Håvar:
- Den unge videofotografen og klipperen Håvar Karlsen var tidlig ute med å opparbeide seg stor kompetanse på bruk av Canon EOS speilreflekskamera til filmproduksjon. Hans sans for kvalitet og nyskapning har videre ført ham over til vår Cinema EOS serie. Han har laget både reklamefilmer, reportasjer for landets største TV- kanaler og jobber stadig med Canon på større dramaproduksjoner.

Håvar er et levende Wikipedia på bruk av Canon i filmproduksjon. Hans faglige kompetanse, sympatiske fremtoning og engasjerende foredragsholder er alle årsaker til at vi ønsker Håvar som Official Canon Norway Photographer.

Hjemmeside: www.hkarlsen.no


Foto: Bendik Stalheim Møller

spacer
					image
Fotograf Håvar Karlsen
Fotograf Håvar Karlsen
Fotograf Håvar Karlsen
  • Canon
  • ...
  • You Connect Fotograf Håvar Karlsen