Official Canon Norway Photographer - Johnny Haglund


Fotograf, skribent og eventyrer Johnny Haglund, født 1965, er utdannet elektroingeniør, men fant etter kort tid ut at dette ikke var det rette for ham. Han har derfor jobbet som frilans fotograf og skribent siden 1995, og dette har vært hans fulltids beskjeftigelse siden 1998. Ettersom han alltid har hatt stor interesse for isolerte, avsidesliggende og mystiske steder og kulturer er han på reise mellom fire og seks måneder i året. Johnny har publisert mer enn 500 artikler fra spennende steder, langt fra masseturismen. Han leverer først og fremst sine reportasjer til ukebladet Vi menn, men også til diverse utenlandske magasiner. Han har dessuten skrevet og fotografert fem bøker fra reiser i mange land, verden rundt.

Johnny har samarbeidet med Canon Norge siden 2009:
- Jeg byttet til Canon i 2003 og har ikke angret én dag på det. Slik jeg ser det, er Canon det beste alternativet for meg og den typen fotografering jeg driver med. Jeg får tilgang på diverse utstyr, samtidig som jeg prøver ut nye ting og kommer med tilbakemeldinger til Canon om hva jeg mener kan forbedre utstyret ytterligere. Det er fint å være med på å forme fremtidens Canon- kameraer. Jeg holder dessuten i ny og ne foredrag der jeg forteller om hvordan jeg jobber og om utstyret jeg bruker.

I 2012 fikk Johnny 2.plass I den prestisjefylte World Press Photo Contest i kategorien Daily life med et bilde av en jente som dykker i Kongoelvens stryk for å fange fisk. Samme år ble han også utnevnt av Canon Europa til Canon Explorer og hans reportasje fra kullgruvene i India ble under Mediedagene i Bergen i 2013 kåret til Norges beste featurereportasje i 2012. I 2013 vant han i tillegg førstepremie i Travel Photographer of the Year, i kategorien Wild Stories, med en serie bilder fra alligatorjakt i Louisiana.

Om Johnny sier Kjell Arntzen, Professional Imaging Manager i Canon Norge:
- Han har hele verden som sitt kontor. Hittil har han besøkt 81 land, mange av dem flere ganger, og får ofte testet fotoutstyret under svært ugunstige forhold. Johnny sier selv at EOS 1DX er det aller beste kameraet han noensinne har brukt, og dette begrunner han med filkvaliteten kameraet gir med hensyn til fargegjengivelse og dynamisk omfang, i tillegg til batterikapasiteten EOS 1DX har.

Johnny er vårt «tekniske alibi» i forhold til utstyrets holdbarhet og bestandighet i fuktige jungler, på iskalde stepper eller i tørre og varme ørkener. Vi er svært stolte og takknemlige for at Johnny Haglund ønsker Canon som sin samarbeidspartner og utstyrsleverandør.

Johnny kan du følge på hans egen blogg: www.johnnyhaglund.com og på Canon Europas hjemmeside: http://cpn.canon-europe.com/content/ambassadors/explorers/johnny_haglund.do

spacer
					image
Fotograf Johnny Haglund
Fotograf Johnny Haglund
Fotograf Johnny Haglund
  • Canon
  • ...
  • You Connect Fotograf Johnny Haglund