Official Canon Norway Photographer - Jørn Areklett Omre

Jørn Areklett Omre, født 1955, har jobbet med foto i ca. 30 år. Han fotograferer hovedsakelig natur og landskap, men har etter hvert også fått en forkjærlighet for fugler og dyr - ettersom han for tiden er bosatt i de dype skoger, øst for Oslo. Han beskriver seg selv som en «skogsromantiker», en som nyter naturen og følelsene som vekkes til live når gammelskogen åpenbarer seg med myk mose og vakre ”døde” trær…

Naturfotografen har hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke andre utstillinger. I 2006 fikk han gull i kategorien Landskap og sølv i Åpen klasse for sitt bilde fra Rondane i den prestisjefylte konkurransen Utsnitt (nå Gullsnitt). Jørn har også deltatt i flere fotokonkurranser, både i inn- og utland, og blitt premiert i flere som blant annet Wildlife Photographer of the Year, i regi av BBC Wildlife.

Jørn har hatt presentasjoner og fotorelaterte artikler i de fleste norske og nordiske fotoblader, pluss noen europeiske. I tillegg har han gitt ut flere egne bøker, noen i samarbeid med fotograf Bård Løken samt bidratt med bilder til et titalls.
Han er medlem av den eksklusive foreningen Norske Naturfotografer, hvor han både har vært i styret og sittet som leder i en periode. Han sitter som fast jurymedlem i fotokonkurransen NM i Naturfoto og er tilknyttet bildebyråene NTB, Scanpix og Samfoto.

Om samarbeidet med Canon sier han:
- Jeg startet samarbeidet med Canon Norge allerede noen år tilbake. Jeg stiller opp når Canon trenger min kompetanse på foredrag, bidrar på messer, med bilder i forskjellige sammenhenger og så videre. Jeg valgte Canon fordi jeg er veldig fornøyd med utstyret og de mulighetene det gir meg. Utstyret er brukervennlig, optimalt ergometrisk utformet og det er den beste kvalitet på både kamera og optikk. I tillegg har Canon et solid og godt utviklet serviceapparat med godt kvalifiserte reparatører, hvis man skulle trenge det.
Jeg setter derfor pris på å ha tilgang til Canons kameraer, optikk og eventuelt projektorer når jeg tar bilder av natur, dyr og landskap – og når jeg skal dele bildene med andre.

- Vi er stolte over å ha en av Norges beste naturfotografer med på laget, sier Kjell Arntzen, Professional Imaging Manager i Canon Norge, og utdyper: Jørn har i løpet av de 30 årene han har fotografert samlet enorm erfaring i tillegg til en gigantisk database med bilder av landskap, dyr og fugler som stadig fornyes med fantastiske bilder fra nærområdet hans. Han er både en nestor og inspirator for andre som liker å fotografere i naturen, og fyller med dette en viktig rolle som Official Canon Norway Photographer.

Hjemmeside: www.jaofoto.no

spacer
					image
Fotograf Jørn Areklett Omre
Fotograf Jørn Areklett Omre
Fotograf Jørn Areklett Omre
Fotograf Jørn Areklett Omre
  • Canon
  • ...
  • You Connect Fotograf Jørn Areklett Omre