Official Canon Norway Photographer - Marcel Leliënhof

Marcel Leliënhof (f. 1966 i Rotterdam, Nederland) er utdannet fotograf ved The London College of Printing, med mastergrad i Fotografi og Reklameteori. Han har siden endt utdanning i 1993 jobbet som profesjonell fotograf, først i London, så i Norge etter at han flyttet tilbake til Oslo i 2001.

Marcel er kjent for sitt samfunnsengasjement, et skarpt - dog røft - fotografisk uttrykk og sin evne til utvikle sitt virke i takt med tiden og teknologien.
Hans karriere kan oppleves gjennom utallige publikasjoner, utstillinger og prosjekter, både kommersielle og kunstneriske. I boken ”Unto Dust Shalt Thou Return” skildrer fotografen sin cowboy-barndomsdrøm gjennom utsøkte portretter av både mennesker, steder og situasjoner - spekket med patina, sjarm og følelse. I ”Rom 13” har Leliënhof portrettert både kjente og ukjente til støtte for Røde Kors-initiativet Nettverk Etter Soning, i samarbeid med blant annet The Thief og tekstforfatter Jonas Forsang.

Marcel startet sitt samarbeid med Canon i 2006 og forteller at utelukkende gode erfaringer med optikk, kamerahus og printere har gjort både bok- og utstillingsprosjekter langt lettere. Han sier videre:
- Jeg startet som fotograf med Canons EOS 650, og hadde noen år hvor jeg testet andre merker. Men da det digitale markedet eksploderte, var jeg ikke i tvil om hvilket merke som utmerket seg! Samarbeidet med Canon har definitivt styrket min posisjon som fotograf samtidig som det har gitt meg mulighet til å tilegne meg mer teknisk viten både om kameraer, film og print. Jeg nyter godt av muligheten til å bruke Canons produkter og det er en fryd å kunne eksponere i mitt virke som offisiell Canonfotograf, smiler Marcel.

Fra Canon Norges side uttaler Ole Bjørn Johnsen, Key Account Manager for Pro Video:
- Marcels brede bakgrunn fra reklamefoto, portrett- og fashionfoto, samt hans lange fartstid som videofotograf, gjør ham til en god testpilot for Canon - både med hensyn til eksisterende og fremtidige produkter. Samarbeidet er spennende og gir begge parter mulighet til å videreutvikle seg. Marcels omgjengelige personlighet, fotofaglige innsikt og brede kompetanse innen alle sjangere av foto og video, gjør ham til en viktig støttespiller både teknisk og fotofaglig for oss i Canon.

Marcel kan du følge på facebook: https://www.facebook.com/pages/Marcel-Leliënhof-Photography/523862334376983
og http://www.tinagent.no/the%20photographers/Marcel%20Leli%C3%ABnhof


spacer
					image
Fotograf Marcel Leliënhof
Fotograf Marcel Leliënhof
Fotograf Marcel Leliënhof
  • Canon
  • ...
  • You Connect Fotograf Marcel Leliënhof