Canon lanserer ny imagePROGRAF PRO-serie med uovertruffen kvalitet og produktivitet

Oslo, 4. mars 2016 – Canon Europa, verdensledende leverandør av bildeløsninger, lanserer i dag en ny serie profesjonelle blekkskrivere for storformatutskrift, imagePROGRAF PRO. Nye imagePROGRAF PRO-2000 og imagePROGRAF PRO-4000 er utviklet for å gi førsteklasses bildekvalitet til profesjonelle fotografer og andre kreative miljøer. Nye imagePROGRAF PRO-4000S og imagePROGRAF PRO-6000S leverer rask og pålitelig utskrift i store volumer – perfekt for utskriftsleverandører som krever fotokvalitet, for eksempel til plakater, bannere og lerret.

Suveren bildekvalitet til profesjonelle brukere
PRO-2000 og PRO-4000 har 12 blekkfarger som sikrer perfekt gjengivelse av farger og tekstur i bilder tatt med et Canon EOS-kamera. Takket være Canons unike I/U-teknologi og «Crystal-fidelity»-funksjon, blir bildene like naturtro i utskriften som på opptakstidspunktet. PRO-2000 og PRO-4000 er tilgjengelig i to utgaver (24” og 44”), og har elegant sort design med en rød strek som indikerer forbindelsen til Canons digitale EOS-kameraer. De nye skriverne bruker nyutviklet pigmentbasert LUCIA PRO-blekk for å imøtekomme kravene til selv de mest kritiske fotografer og grafikere, samt transparent Chroma Optimiser-blekk som gir bedre utskriftsytelse på blankt papir.

– Canon vet at små detaljer og presise farger er viktig for profesjonelle brukere. Til og med bilder som er tatt med kameraer i mellomsjiktet, kan ha svært høy oppløsning, og med alle mulighetene som finnes i dagens bilderedigerings-programmer, stilles det høye krav til presis gjengivelse og fargestabilitet i utskriftene. De nye PRO-2000- og PRO-4000-modellene er utstyrt med avansert teknologi som gir suveren bildegjengivelse, samtidig som den kompakte størrelsen gjør at skriverne enkelt får plass på kontoret, i studio eller designavdelingen, sier Anton Strand, Channel Director, Wide Format Group i Canon Norge.

Overlegen effektivitet til utskriftsleverandører
PRO-4000S og PRO-6000S er også tilgjengelig i to utgaver (44” og 60”), og kan skilte med ergonomisk, kompakt design som passer utmerket for aktører i den grafiske bransjen, reklamebyråer og andre kreative miljøer som er opptatt av å spare tid og plass. Med en kraftig L-COA PRO-motor som enkelt prosesserer store mengder bilder og data med høy oppløsning, skriver de nye modellene ut i plakatkvalitet dobbelt så raskt om de nåværende fargeskriverne i imagePROGRAF 8-serien. Komplette tilkoblingsmuligheter og Wi-Fi sikrer optimal produktivitet i travle miljøer.

–Om det er profesjonelle utskriftsleverandører, interne trykk- og utskriftsavdelinger i detaljhandelen eller utdanningsinstitusjoner, går trenden definitivt i retning driftseffektivisering og «print on demand». Det er et økende behov for bilder i høy kvalitet, brukervennlighet og effektiv mediehåndtering, samt uavbrutt utskrift med høy hastighet til produksjon av store volumer. Alt dette krever en kraftig og pålitelig storformatskriver. PRO-4000S og PRO-6000S leverer hastighet, presisjon og fargeintensitet som gjør de velegnet til både kommersiell og intern utskriftsproduksjon, sier Strand videre.

De nye enhetene har Canons unike teknologi med dobbel valse som gir kontinuerlig utskrift og utmating, mens utskrift direkte fra USB-minnepinner gir rask og enkel utskrift. imagePROGRAF PRO-serien er i tillegg forbedret med et nytt, presist skrivehode på 1,28 tommer og blekkassetter med høy kapasitet som sikrer uavbrutt utskrift med høy hastighet.

Den nye imagePROGRAF-serien er tilgjengelig fra midten av 2016. Hvis du vil se den nye imagePROGRAF PRO i praksis, kan du besøke Canon på stand F100-F120 på FESPA Digital 2016, fra 8. til 11. mars.