Canon styrker sin posisjon i 3D-markedet gjennom strategisk samarbeid med Materialise

Oslo, 3. mai 2016 – Canon Europa, verdensledende leverandør av bildeløsninger, kunngjør i dag et nytt strategisk samarbeid med Materialise NV (NASDAQ; MTLS), en ledende leverandør av programvareløsninger for additiv produksjon (AM) og 3D-utskriftstjenester.

Gjennom samarbeidet får eksisterende og nye kunder i hele Europa tilgang til Materialise Magics-programvaren, spesialutviklet for å guide brukerne gjennom alle trinnene i AM- eller 3D-utskriftsprosessen på en effektiv måte.

Materialise Magics har et intuitivt brukergrensesnitt som kan tilpasses, og fleksibel klargjøring av data som forbedrer kundens arbeidsflyt for 3D-utskrift. Legg til Canons utmerkede tilbud innen rådgivning og støtte, og kundene får mulighet til å:

  • Importere bortimot alle 3D-filformater og opprinnelig fargeinformasjon slik at de har kontroll over originaldataene.
  • Reparere og klargjøre filer, samt løse problemer og opprette data og snarveier som forbedrer arbeidsflyten for 3D-utskrift.
  • Forbedre og redigere data og heve listen for design ved å legge til logoer, serienumre og uthulinger, samt tilføre tekstur og lage gitterstrukturer.
  • Klargjøre byggeplattformen, duplisere deler og plassere dem riktig.
  • Skrive ut bedre komponenter, se på snitt, avdekke konflikter, lagre plattformer og generere nyttige rapporter.

–De kreative og kommersielle mulighetene for 3D-utskrift er enorme, og markedet er i stadig vekst og utvikling. Vi er derfor alltid på utkikk etter muligheter til å forbedre vårt eksisterende tilbud og gi kundene merverdi. Vi er svært glade over samarbeidet med Materialise som gjør det mulig for oss å tilby kundene de beste produktene og løsningene innen 3D-utskrift, i tillegg til gode tjenester og høy kompetanse, sier Chris Blake, Sales & Marketing Director for 3D Printing hos Canon Europa.

–Materialise ønsker å forbedre kommunikasjonen mellom 3D-programvare og 3D-skrivere, slik at det blir enklere for bedrifter å sette ideene sine ut i livet. Vi er svært fornøyde med å kunne samarbeide med et anerkjent navn som Canon. Det gir oss mulighet til å tilby vår programvare for 3D-utskrift til bedrifter som ønsker å skrive ut sine mest ambisiøse modeller og nyvinninger, sier Lieve Boeykens, Business Line Director for 3D Printing Professionals hos Materialise.

Materialise Magics er tilgjengelig for Canons kunder fra 3. mai 2016.