EOS 5D Mark IV – for fotografer som jakter på det perfekte bildet

Oslo, 25. august 2016 – Canon presenterer i dag det lenge etterlengtede EOS 5D Mark IV - det nyeste tilskuddet i den legendariske EOS 5D-serien, designet for fotografer på iherdig jakt etter det perfekte bildet. EOS 5D-serien er kjent for å gi brukerne mulighet til å formidle de historiene de vil, og mange spesielle øyeblikk i historien er fanget med kameraer i denne serien. EOS 5D Mark IV tar over stafettpinnen fra EOS 5D Mark III og er Canons mest allsidige EOS-modell hittil, utviklet basert på førstehånds tilbakemeldinger fra fotomiljøet. Det nye kameraet har CMOS-sensor på 30,4 megapiksler med stort spillerom for eksponering, høyhastighetsopptak med 7 bilder i sekundet, avanserte filmfunksjoner med bla. filmopptak i 4K og innebygd Wi-Fi og GPS, og det forener hastighet og oppløsning med suveren ytelse i svakt lys. EOS 5D Mark IV er også det første EOS-kameraet som kan skilte med det innovative Dual Pixel RAW-filformatet som gjør det mulig for fotografen å finjustere bildene under etterbehandlingen ved å justere eller korrigere skarphetspunkt, tilpasse uskarpheten i forgrunnen eller redusere skygger i bildet.

EOS 5D Mark IV


Canon lanserer også to nye kvalitetsobjektiver i L-serien som går hånd i hånd med den nye EOS-modellen: EF 24-105mm f/4L IS II USM og EF 16-35mm f/2.8L III USM.

Med detaljene i fokus
EOS 5D Mark IV er utstyrt med Canons splitter nye fullformat CMOS-sensor med 30,4 megapiksler som gir bilder fullspekket med detaljer, selv i de lyseste områdene og de mørkeste skygger. Med ISO-område fra 100 til 32000, som kan utvides fra 50 opptil 102400, kan du ta bilder i en rekke ulike lysforhold. Forbedrede algoritmer for støybehandling gir enda bedre ytelse i svakt lys, noe som er ideelt for fotojournalister som må dekke aktuelle nyhetssaker uansett hvilke lysforhold de møter.

Med EOS 5D Mark IVs AF-system med 61 AF-punkter i et bredt nettformet mønster gjør det enkelt å følge ansikter og farger i motiver som beveger seg raskt. De 61 punktene, hvorav 41 er kryssensorer, dekker et større sensorområde og gjør det mulig å fokusere selv i bare månelys med EV -3 når du bruker søkeren, eller EV -4 når du bruker live view-innstillingen. Med EOS 5D Mark IV kan du bruke telekonvertere med alle teleobjektiver for f/8 AF med alle 61 punktene, inkludert 21 kryssensorer for enda større presisjon. LCD-berøringsskjermen på 3,2 tommer har høy oppløsning og gir deg tilgang til hele menysystemet, og det finnes også en ny knapp for valg av AF-område som gjør det raskere å velge AF-punkt. Kameraet har i tillegg en avansert 150000 RGB+IR-lysmålersensor med egen DIGIC 6-prosessor for nøyaktig eksponering og presis motivgjenkjenning og -sporing.

Fartsfantast
Gå aldri glipp av en eneste fotomulighet med EOS 5D Mark IV som er designet for lynrask respons og har teknologier for rask utlesing og DIGIC 6+-prosessor som sørger for at du kan ta 7 bilder i sekundet i full oppløsning med full AF/AE-følgefokus. Med serieopptak av 21 RAW-bilder eller ubegrenset antall JPEG-bilder er du alltid klar for neste bilde. Når situasjonen krever det, har kameraet også innstillinger som silent single og silent continuous, som gir minimalt med kameralyd, noe som er praktisk til nyhetsreportasjer eller fotografering av dyr.

Ta spranget til 4K-film
Med EOS 5D Mark IV er 4K-filming tilgjengelig for alle som ønsker å formidle i dette videoformatet. Dette allsidige kameraet har DCI 4K (4096 x 2160) med opptak av 30/25/24 bilder i sekundet og mulighet til å hente ut JPEG-bilder fra 4K-video, noe som gjør kameraet til et perfekt verktøy for alle som ønsker å veksle raskt fra video til stillbilder. Dagens strømmetjenester krever i stadig større grad innhold som er tatt opp med den aller nyeste teknologien på området, og det betyr at høy opptakskvalitet er viktigere enn noen gang. EOS 5D Mark IV byr på alt dette i form av en digital speilrefleks for video med intern 4K, 120p, Dual Pixel CMOS AF, intervallopptak og ny HDR-filmmodus.

Forbedret betjening og mange tilkoblingsmuligheter
EOS 5D Mark IV er utstyrt med en rekke nye og finjusterte funksjoner etterspurt av Canons profesjonelle fotomiljø og byr på eksepsjonell fleksibilitet når det gjelder tilkoblingsmuligheter. Innebygd Wi-Fi åpner for fjernstyring og sikker filoverføring (FTPS/FTP) via smartenheter og Canons Camera Connect-app, mens nærfeltskommunikasjon (NFC) gir umiddelbar tilkobling mellom kompatible enheter. GPS-en geokoder hvert eneste bilde i EXIF-dataene med automatiske tidsoppdateringer som gir enkel bildeadministrasjon, og for første gang legges det også automatisk til IPTC-metadata, for eksempel opptaksdetaljer.

Forbedret vann- og støvbestandighet gjør kameraet velegnet for reisefotografer og fotojournalister som jobber i krevende omgivelser.

Få nye perspektiver med enestående bildekvalitet
Canon er kjent for å ha markedets største utvalg av objektiver, og i dag utvides dette med EF 24-105mm f/4L IS II USM og EF 16-35mm f/2.8L III. Nye EF 24-105mm f/4L IS II USM er et virkelig allsidig og solid hverdagsobjektiv og et utmerket verktøy for fotografer som ønsker bilder som er skarpe fra kant til kant i hele zoomområdet. Brennvidde på 24–105 mm og blender f/4 passer til en rekke opptaksscener, motiver og lysforhold, mens forbedret 4-trinns bildestabilisering og ny elektronisk avstandsmåling for video gir stille blenderjustering under videoopptak. Canon er også stolte over å presentere EF 16-35mm f/2.8L III USM for bilder med eksepsjonelt høy bildekvalitet som imponerer. Dette objektivet med høy ytelse fungerer i perfekt harmoni med sensorer med høy oppløsning, som den som finnes i EOS 5D Mark IV, og leverer eksepsjonell bildekvalitet for profesjonelle fotografer og seriøse entusiaster. Den allsidige brennvidden (16–35 mm) vil appellere til bryllupsfotografer og fotojournalister som må jobbe tett på motivet, mens lyssterk, fast maksimal blenderåpning på f/2.8 gjør objektivet til et opplagt valgt for de som jobber i svakt lys.

Utvidet funksjonalitet til EOS 1DX Mark II
Canon lanserer i dag også en ny fastvareoppdatering til EOS-1D X Mark II basert på tilbakemeldinger fra kundene. Oppdateringen utvider med støtte for IPTC og LCD-fargetone, som på EOS 5D Mark IV. Oppdateringen gir også forbedret nettverks- og GPS-funksjonalitet. Fastvareoppdateringen er tilgjengelig fra september. Du finner mer informasjon på http://www.canon.no/cameras/eos-5d-mark-iv/

EOS 5D Mark IV – nøkkelfunksjoner:

 • 30,4 megapikslers CMOS-sensor med stort spillerom for eksponering
 • Konstruert for å fungere med nyskapende Dual Pixel CMOS AF og Dual Pixel RAW
 • Ta steget opp til 4K-kinokvalitet med DCI 4K opptil 30p
 • Alltid tilkoblet med innebygd Wi-Fi, NFC og GPS

EF 24-105mm f/4L IS II USM – nøkkelfunksjoner:

 • Allsidig zoomområde på 24–105 mm
 • Fast, maksimal blenderåpning på f/4
 • L-seriens værbestandige konstruksjon
 • 4-trinns bildestabilisator
 • Avansert optisk konstruksjon

EF 16-35mm f/2.8L III USM – nøkkelfunksjoner:

 • Allsidig utvalg vidvinkel brennvidder
 • Førsteklasses bildekvalitet
 • Lyssterk, fast blenderåpning på f/2.8
 • Solid L-seriekonstruksjon
 • Avansert autofokus

Pris og tilgjengelighet
EOS 5D Mark IV kamerahus har salgsstart i september og anbefalt utsalgspris inkludert mva er kr. 40 599.

EF 24-105mm f/4L IS II USM har anbefalt utsalgspris inkludert mva kr. 12 559.

EF 16-35mm f/2.8L III USM har anbefalt utsalgspris inkludert mva kr. 26 179.

Objektivene vil være tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal.

Flere høyoppløselige bilder kan lastes ned fra www.canon.no/press_centre