Fullfarge-printeren Océ VarioPrint i300 er nå installert hos over 70 kunder på verdensbasis. Inkjet-teknologi med arkmating etablerer et helt nytt nivå for fleksibel grafisk produksjon.

Oslo, 20. februar 2017 – inkjet-printeren Océ VarioPrint i300 med arkmating som ble offisielt lansert av Canon Europa i 2016, leverer nye nivåer av produktivitet, fleksibilitet og kvalitet til kommersielle aktører og bedriftskunder over hele verden, og gjør dem i stand til å dekke et bredt spekter av trykksaker på en rask, produktiv og kostnadseffektiv måte.

Det er nå i overkant av 70 VarioPrint i300-installasjoner over hele verden, og halvparten av disse er i EMEA-regionen. Canons «Lead Customer»-program for denne teknologien startet i Tyskland og Nederland i 2015, og kunder i en rekke ulike markedssegmenter – inkludert direkte reklame, transaksjonsutskrift, bøker og brukermanualer – har rapporter om fordelene med VarioPrint i300s banebrytende produktivitet, allsidighet, kvalitet og oppetid.

Peter Wolff, Senior Director, Customer Group Commercial Printer and Production CRD hos Canon Europa, sier: «Som vi forventet da produktet ble lansert, har det nyskapende VarioPrint i300-konseptet virkelig vært banebrytende i markedet. Med denne skriveren kan vi gi våre kunder et verktøy for å generere inntekter og redusere kostnadene. VarioPrint i300 fyller gapet mellom toner-ark og rullbaserte inkjet-maskiner og vil gi trykkerier mulighet til å levere kostnadsbesparelser og produksjonseffektivitet som kommer kundene deres til gode.»

Esser Printsolutions – en digitaltrykkleverandør med base i Tyskland som produserer håndbøker, bøker og undervisningsmateriell – installerte først et rullbasert blekkskriversystem i 2014. Det resulterte i at de bestemte seg for å satse videre på blekk – en strategi som førte til at de i desember 2016 fikk på plass en VarioPrint i300. Diana Esser, Director hos Esser Printsolutions, sier: «Med VarioPrint i300 kan vi nå på en økonomisk måte produsere de samme produktene som vi laget med rullbasert inkjet, men i mindre opplag. Det betyr at vi kan tilby kundene hele spekteret – fra ett enkelt eksemplar til opplag på mange tusen.

«Når du først begynner «å tenke inkjet», så renner jobbene inn. Vi gleder oss til å se hvor stort volum vi kan tilføre med VarioPrint i300. Denne teknologien er en perfekt symbiose av produktivitet og investeringsavkastning innen høyhastighets inkjet-produksjon – med arkmating som gir ekstra fleksibilitet.

ColorGrip-løsningen, som gir utskrifter med høy kvalitet på et utvalg bestrøket offset-papir, ble lansert på drupa 2016 og utvidet bruksområdene for skriveren betraktelig. Det gjør VarioPrint i300 til en attraktiv løsning for virksomheter som produserer materiell til direkte markedsføring, personlige tilpassede fargebøker, brukermanualer og undervisningsmateriell.

De første installasjonene av VarioPrint i300 med ColorGrip viser også at skriveren er godt egnet til mer krevende grafisk produksjon som brosjyrer og magasiner.

Peter Wolff sier videre «Hittil har tilbakemeldingene fra kundene bekreftet den reelle innvirkningen denne teknologien kan ha på endring av forretningsmodeller og muligheten til å levere verdier som tidligere har vært begrenset.

«En av kundene utmerker seg ved å ha kuttet bruken av forhåndstrykte medier i store deler av produksjonen, noe som gjør at de kan tilby kundene større fleksibilitet og kostnadsbesparelser. For dem har overgangen fra dokumentutskrift i sort-hvitt på fortrykte fargesider til fullfargetrykk på hvitt papir, resultert i 30 % innsparing på totalkostnaden for de endrede dokumentprosessene», legger Wolff til.

Med VarioPrint i300-teknologien har boktrykkerier kunnet jobbe med nye prismodeller og dermed ta steget fra sort-hvitt til fullfarge. Digiforce i Nederland leverte for eksempel 120 000 bøker i fullfarge til sine forlag i løpet av en produksjonstopp på 7 uker.

«Disse eksemplene er et bevis på hvilken suksess og pålitelighet vi er vitne til med VarioPrint i300-teknologien», konkluderer Wollf.

Océ VarioPrint i300 demonstreres på Hunkeler Innovation days 2017, der det vil bli produsert et utvalg bøker i ulike formater, blant annet en reisehåndbok om Luzern. Skriveren vil også bli brukt til å produsere et personlig postkort som inngår som en del av en DM-kampanje for Aston Martin av Hackett. En innbundet bok produsert av Canons kunde Scanlaser vil også bli demonstrert som eksempel på arrangementet.