Canon gratulerer vinneren av World Press Photo 2016

London, 13. februar 2017 – Canon Europa, en ledende leverandør av bildeløsninger, gratulerer Burhan Ozbilici som vinner av årets beste pressefoto 2016. Vinnerbildet viser drapet på den russiske ambassadøren Andrey Karlov i et kunstgalleri i Ankara i Tyrkia.

© Burhan Ozbilici, The Associated Press Tatt med Canon EOS 5D Mark III og EF24–105mm f/4L IS USM

Canon har siden 1992 sponset World Press Photo som nå er inne i sitt 60. år og regnes som verdens mest prestisjefylte konkurranse for fotojournalister. Årets jury valgte ut vinnerbildet blant totalt 80 408 bidrag fra 5 034 profesjonelle fotografer fra 125 land. Årets konkurranse bestod av 8 temakategorier.

«Vi er stolte over å støtte World Press Photo som i 60 år har feiret den enestående fortellingsevnen til fotojournalister verden over», kommenterer Kieran Magee, Director, Professional Imaging hos Canon Europa. «Bilder som Ozbilicis er en sterk påminnelse om hvilke tøffe situasjoner de som jobber i bransjen møter, men det er også en hyllest til motet de utviser for å kunne forevige de viktige historiene som må frem i lyset. Det er grunnen til at vi har sponset denne konkurransen de siste 25 årene.»

Burhan Ozbilici tok vinnerbildet med et Canon EOS 5D Mark III med EF24‑105mm f/4L IS USM-objektiv. Vinnerbildet gikk også av med førsteplassen i Spot News-kategorien. Andre kategorier der vinnerbildet er tatt med et Canon-kamera, inkluderer:

  • Kategorien Contemporary Issues: «Taking a stand in Baton Rouge» tatt av Jonathan Bachman med et Canon EOS-1D X og EF16‑35mm f/2.8L II USM-objektiv i Baton Rouge, Louisiana, USA
  • Kategorien Daily Life: «The Silent Victims of a Forgotten War» tatt av Paula Bronstein med et Canon EOS 5D Mark III i Kabul, Afghanistan
  • Kategorien Spot News: «Pakistan Bomb Blast» tatt av Jamal Taraqai med et Canon EOS 700D i Quetta, Pakistan
  • Kategorien General News: «Offensive on Mosul» tatt av Laurent van der Stockt med et Canon EOS 5D Mark II og EF24‑105mm f/4L IS USM-objektiv i Mosul, Irak
  • Kategorien Sports News: «Grand National Steeplechase» tatt av Tom Jenkins med et Canon EOS‑1D X og EF24‑70mm f/2.8L II USM-objektiv i Liverpool, Storbritannia
  • Kategorien People: «009-war» tatt av Magnus Wennman med et Canon EOS 5D Mark III og TS‑E45mm f/2.8-objektiv i flyktningleiren Debaga i Irak.
  • Kategorien Nature: «Caretta Caretta Trapped» tatt av Francis Pérez med et Canon EOS 5D Mark III og EF15mm f/2.8 Fisheye-objektiv på Tenerife, Kanariøyene, Spania

Som vinner av World Press Photo of the Year mottar Burhan Ozbilici en pengepremie på 10 000 euro av World Press Photo på en prisseremoni i Amsterdam den 22. april 2017. Han får også et utvalg Canon-produkter av Canon Europa.

De prisvinnende bildene presenteres i en utstilling som skal innom 95 byer i over 45 land i løpet av året og vil bli sett av mer enn 3,5 millioner mennesker over hele verden. Årets 2017 World Press Photo-utstilling åpnes i Amsterdam den 14. april, og bildene i utstillingen er skrevet ut på Canon storformatskrivere og Arizona flatbedskrivere.

I tillegg til partnerskapet med World Press Photo arrangeres det i samarbeid med flere europeiske universiteter en serie forelesninger kalt «Reflections» som ser på historien bak profesjonell fotojournalistikk og bildets kraft.

Du finner mer informasjon om WPPF på www.worldpressphoto.org

Du kan lese spennende historier fra Canon Professional-brukere på www.canon-europe.com/pro/

Du kan laste ned pressepakken for World Press Photo her: https://www.worldpressphoto.org/press

Flere høyoppløselige bilder kan lastes ned fra www.canon.no/press_centre