Canon opplever umiddelbar markedseffekt av UVgel-teknologien, med energisk kunderespons i forbindelse med lanseringen av Océ Colorado 1640

Hamburg, 8. mai 2017 – Canon, en ledende leverandør av bildeløsninger, lar nye Océ Colorado 1640, det første produktet basert på Canons UVgel-teknologi, være midtpunktet på FESPA 2017 (Messe Hamburg, 8. til 12. mai 2017 – Stand A1 B55), der skriveren presenteres offentlig for første gang i Europa.

Etterspørselen etter den nye 64-tommers rullbaserte skriveren er allerede stigende, med hele 30 forhåndsbestillinger i EMEA-regionen – kun åtte uker etter produktlanseringen på verdensbasis tidlig i mars. Den første bunken av bestillinger har i hovedsak kommet inn via Canon Europas organisasjoner for direkte salg og fra etablerte leverandører innen storformatutskrift. De første kundene som går til innkjøp av Océ Colorado, er i stor grad veletablerte skilt- og displayprodusenter og mange har allerede flatbedskrivere i Océ Arizona-serien.

–Vi er ekstremt spent på Canon UVgel-teknologiens innvirkning i skilt- og grafikksektoren, og vi gleder oss over den overveldende responsen fra markedet. Produktiviteten, kvaliteten, mediefleksibiliteten og de lave driftskostnadene til Océ Colorado 1640, har vist seg å være svært interessante for skilt- og grafikkprodusenter. Utskriftsleverandørene som umiddelbart har valgt å investere i den nye teknologien, er overbevist om funksjonaliteten til Océ Colorado 1640 og fordelene Canons UVgel vil tilføre virksomheten, sier Mark Lawn, Director for Graphic & Communications Group hos Canon, om responsen på Océ Colorado.

–De få utskriftsleverandørene i Europa som allerede har sett Canons UVgel-teknologi i bruk før FESPA 2017, hvorav mange jobber med interiørdekor, har vært mektig imponert over utskriftskvaliteten og ser klare muligheter for Océ Colorado-skriveren innen en rekke ulike produksjonsområder. Vi er overbevist om at FESPA 2017 vil være en utmerket lanseringsplattform for produktet og forventer at vi sitter igjen med en solid ordrebok på slutten av uken, sier Lawn videre.

Océ Colorado-skriveren blir demonstrert live på Canons stand på FESPA 2017. Det vil være demonstrasjoner hver time, med økter på engelsk og tysk. Produktene som produseres live på messen er en del av den integrerte skjønnhetskampanjen som Canon Europa har utarbeidet spesielt for FESPA 2017. Kampanjen inkluderer innendørs og utendørs reklamebannere, plakater, rullebannere, tekstilskilt, gulvgrafikk, lerret og preget veggdekor.

Océ Colorado 1640 vil være i salg i EMEA-regionen fra 8. mai 2017. Mediefleksibiliteten er en av nøkkelfunksjonene med UVgel-teknologien, og Océ Supplies Knowledge Centre har allerede testet over 100 mediekategorier som støttes og gir tilgang til en rekke ulike bruksområder.

Océ Colorado 1640 vil også bli solgt gjennom et utvidet forhandlernettverk, med nye samarbeidspartnere plukket ut av Canon. Disse har verdifull ekspertise de kan videreføre til kunder som bruker rullbaserte teknologier. Over 50 forhandlere har allerede inngått avtale om levering og produktstøtte av den nye teknologien, og Canon forventer at FESPA 2017 blir en viktig arena for rekruttering av flere forhandlere. Målet er å utvide forhandlernettverket i EMEA-regionen med minst 70 forhandlere.

–Akkurat som de første direktekundene, ser forhandlerne at den unike UVgel-teknologien løser noen av de mest frustrerende kompromissene som utskriftsleverandører, som hovedsakelig jobber med lateksbaserte og eco-solvent teknologier, opplever i produksjonen, fortsetter Pierre-Olivier Esteban, European Marketing Director, Wide Format.

–Canons eksisterende kanalpartnere innen storformatteknologi har vært ivrige etter å utvide porteføljen med Océ Colorado. Vi har også lykkes med en rask utvidelse av nettverket, og skaffet oss nye forhandlere med gode meritter innen salg av rullbaserte produkter fra andre produsenter. De nye samarbeidspartnerne ønsker å jobbe med Canon som et ledende merke innen bildeteknologi og har tro på Canons salg- og serviceorganisasjon.

Det er høye forventninger til produktivitet i den grafiske bransjen, og Canon styrker derfor sin servicestyrte tilnærming gjennom spesialiserte salgs- og rådgivningsteam. Skriveren er utrustet med klasseledende serviceteknologi, inkludert diagnostiseringssystem, ekstern tilgang til enheten og interaksjonsanalyse. Disse teknologiske funksjonene understøttes av førsteklasses kundeservice fra Canon og deres samarbeidspartnere, slik at utskriftsleverandørenes forventninger til kvalitet, hastighet, oppetid, skalerbarhet, pålitelighet og forutsigbare kostnader ivaretas.

–Med Océ Colorado 1640 viderefører Canon den samarbeidsorienterte tilnærmingen til partnerne, slik at alle har tilgang til de samme verktøyene, informasjonen og serviceprosedyrene som har gjort Canon til målestokken for kundeservice i storformatsegmentet. Med Océ Colorado 1640 kan forhandlerne tilby kundene det beste innen pålitelighet, samtidig som de optimaliserer sine egne serviceorganisasjoner og styrker kunderelasjonene, avslutter Esteban.

Dobbeltvinnende produktdesign
Océ Colorado-skriverens innovative konsept har sikret skriveren to prestisjefylte bransjedesignpriser – iF Design Award 2017 og Red Dot Award 2017. Disse prisene er en anerkjennelse av skriverens banebrytende design og funksjonalitet, som optimaliserer ytelsen og brukeropplevelsen.

IF Award organiseres av iF International Forum Design GmbH, som har base i Hannover, og er blant de mest prestisjefylte og største designkonkurransene i verden med over 5500 bidrag fra over 2500 deltakere i 59 land. Den internasjonalt anerkjente Red Dot-kåringen fikk også inn mer enn 5500 bidrag som testes og vurderes av en jury som består av 40 uavhengige designere, designprofessorer og fagjournalister.

–Det er tildelt 56 iF-utmerkelser til Océ-produkter fra 1974 til 2017, noe som viser en sterk vilje til hele tiden å forbedre kvaliteten, til nytte for alle relevante målgrupper. Utskriftsteknologien og markedene har gjennomgått store endringer de siste årene, noe som har gjort diversifisering helt nødvendig. Design og teknologi må brukes på best mulig måte for å møte utfordringene, og samtidig øke kundeverdiene. Canon har alltid vært blant endringslederne, og Océ-merket representerer tillit og pålitelighet. Designkompetanse kan betraktes som en ressurs for markedssuksess, sier Ralph Wiegmann, CEO iF International Forum Design GmbH, Hannover.

–Red Dot-vinnerne følger den rette designstrategien. De har innsett at god design og økonomisk suksess går hånd i hånd. Utmerkelsen fra den kravstore Red Dot-juryen er et bevis på høy designkvalitet og en indikasjon på en vellykket designpolicy, sier Professor Dr. Peter Zec, grunnlegger og CEO for Red Dot Award.

Du finner mer informasjon om Canons UVgel-teknologi http://www.canon.no/thinkdigital/feature/uv-gel-printing/.

Mer informasjon