Audun Rikardsen, prisbelønt naturfotograf, offisiell Canon fotograf

Oslo, 22. juni 2017 – Canon Norge er stolte over å kunngjøre at Audun Rikardsen nå er offisiell Canon fotograf og en del av Nordic Photographers i Canon Nordic.

Audun Rikardsen (født 1968) er naturfotograf i tillegg til å være biolog og professor i arktisk og marin biologi ved UiT - Norges arktiske universitet i Tromsø. Han har gjennom, sine fantastiske bilder gjort seg fortjent til en rekke internasjonale prestisjetunge utmerkelser.

- For meg handler foto mye om å formidle naturglede og historier jeg engasjerer meg i, og ikke minst vise fram vår vakre kyst og ha det gøy med kameraet, sier Rikardsen, som opprinnelig er fra Steigen i Nordland.

Rikardsens fotografier er helst lokalt forankret fra Troms og Nordland, og gjerne tilknyttet vann og kyst. Han skildrer natur og dyreliv, gjerne i kombinasjon, i og over vannflaten, og er kjent for å forevige den lille millimeteren som utgjør det fysiske skillet mellom de to helt forskjellige verdene over og under vann.

Internasjonale utmerkelser
Hans oppsiktsvekkende bildevinkler- og skildringer av natur og dyreliv har som nevnt gjort Audun Rikardsen godt kjent også utenfor landets grenser.

Nylig ble han kåret til Europamester i naturfoto (GDT, Tyskland) og har siden 2012 trolig vært den mest premierte naturfotografen internasjonalt, bl. a. blitt årets Arktiske fotograf to ganger (Global Arctic Award), årets Nordiske fotograf tre ganger, vært hovedvinner i Natures best (USA), Fritz Pølking Award (Tyskland), SIPA (Italia) og Oasis (Italia), samt vært premiert tre år på rad i Wildlife photographers awards, som regnes som naturfotografenes Oscarpriser i England. Her vant Rikardsen bl.a. den prestisjetunge fotohistoriekategorien med seks bilder, samt vært premiert i fire andre kategorier.

Trond Gjertsen, kommunikasjonsansvarlig i Canon Norge, sier:
- Vi er svært glade for å ha Audun Rikardsen med på laget. Han er en unik naturfotograf som tør utfordre bildeteknikker og skape spennende komposisjoner. Ikke bare formidler han stemninger på en fantastisk og særegen måte, men også måten bildene hans kommuniserer historier på, noe som også preger Canons tone i kommunikasjonen. Arbeidet hans vekker fortjent oppmerksomhet, nasjonalt så vel som internasjonalt og ser frem til videre samarbeid.

Mer informasjon om Audun Rikardsen som Canon Nordic Photographer:
www.canon.no/nordic-photographers/audun

For mer informasjon om Audun Rikardsen:
http://www.audunrikardsen.com/

Link til NRK dokumentar
https://www.nrk.no/troms/gikk-du-glipp-av-eventyret-gjennom-linsa_-1.13103728

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Audun Rikardsen
Tlf: 924 43 354

Trond Gjertsen
Tlf: 906 96 811

Mer informasjon