Canon anerkjennes for klasseledende produkter i 2017 EISA Awards

Oslo, 15. august 2017 – Canon, en verdensledende produsent av bildeløsninger, er stolte over å motta tre prestisjefylte utmerkelser av EISA (European Imaging and Sound Association). EOS 5D Mark IV er utpekt som årets profesjonelle digitale speilreflekskamera, EOS 77D stakk av med seieren som årets digitale speilreflekskamera i forbrukersegmentet og Canon EF 16-35mm F2.8L III USM ble kåret til årets profesjonelle speilrefleksobjektiv.

EISA 2017–2018 – årets profesjonelle digitale speilreflekskamera
EOS 5D Mark IV

EISA 2017–2018– årets digitale speilreflekskamera i forbrukersegmentet
EOS 77D

EISA 2017–2018– årets profesjonelle speilrefleksobjektiv
Canon EF 16-35mm F2.8L III USM

EISA-prisene stemmes frem av et panel bestående av redaktører fra over 50 ledende internasjonale magasiner fra 20 ulike europeiske land, samt USA og Australia. Prisene gis til nye produkter som kombinerer den mest avanserte teknologien og ettertraktede funksjoner med klasseledende ytelse.

«Canon er anerkjent i bransjen for sin lange tradisjon med å levere kvalitetsprodukter som gir brukerne mulighet til å formidle sine beste historier gjennom kreative opptaksmuligheter, og med den støtten, påliteligheten og stabiliteten som trengs», kommenterer Lee Bonniface, Marketing Director for Consumer Imaging hos Canon Europa. «Det å få tilbakemelding på produktene våre gjennom utmerkelser som EISA Awards er viktig for Canons kontinuerlige arbeid med å utvikle banebrytende og klasseledende løsninger som gir fotografer over hele verden muligheten til å utforske, forevige og dele sine egne unike historier».

EISA-juryen sier følgende om Canons prisbelønte produkter:

EISA 2017–2018 – årets profesjonelle digitale speilreflekskamera:  Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 5D Mark IV er verktøyet til mange profesjonelle fotografer verden over. Sammenlignet med forgjengeren har Canon forbedret stillbildekvalitetet markant med høyere oppløsning og større dynamisk område, samtidig som autofokusen er mer følsom. Videofunksjonen er også mye mer avansert med høykvalitets 4K-opptak og rask autofokus i liveview-modus. Canon EOS 5D Mark IV har også fått den innovative Dual Pixel Raw-funksjonen, som lar fotografen finjustere skarphet og bakgrunnsdiffusering i etterkant. Alt i alt vil Canon EOS 5D Mark IV fortsatt stå om et ledende kamera i sin klasse i flere år fremover.

EISA 2017–2018 – årets digitale speilreflekskamera i forbrukersegmentet:  Canon EOS 77D
Canon EOS 77D viderefører mange nøkkelegenskaper fra den semi-profesjonelle EOS 80D. CMOS-brikken på 24,2 millioner piksler har fått bedre dynamikkområde enn forgjengeren. En stor fordel er Dual Pixel CMOS AF, som gir svært rask og myk autofokus ved liveview og video. I kombinasjon med STM- og Nano USM-objektiver er fokuseringen svært stillegående. Autofokus i søkeren er også kraftig forbedret, med 45 kryssfølsomme punkter. Den nye DIGIC 7-prosessoren leverer nok datakraft til rask og kontinuerlig fotografering (6 bilder i sekundet) og Full HD video med høy bildefrekvens (1080/60p). LCD på topplaten og kontrollhjulet på baksiden gir rask betjening. Andre moderne egenskaper er en fleksibel pekeskjerm og Wi-Fi, som sammen med Bluetooth gir enkel overføring.

EISA 2017–2018 – årets profesjonelle speilrefleksobjektiv:  Canon EF 16-35mm F2.8L III USM
Canon EF 16-35mm F2.8L III USM har vært etterlengtet av mange profesjonelle fotografer, og overgår forventningene. Det har bedre byggekvalitet enn forgjengeren og gir forbløffende skarphet over hele bildeflaten, selv ved full åpning på f/2,8. Ved 16 mm utkonkurrerer det faktisk mange ultravidvinkler med fast brennvidde. Fortegningen er lav, og antirefleksbehandlingen reduserer effektivt strølys og internreflekser. Canon EF 16-35mm F2.8L III USM er bygd for daglig profesjonell bruk og leverer en bildekvalitet som vil tilfredsstille selv de mest kravstore brukere.