Canon lyser opp rommet med kraftige MT-26EX-RT makro ringblits med to blitslamper

Oslo, 29. august 2017 – Canon, en verdensledende produsent av bildeløsninger, lanserer i dag Macro Twin Lite MT-26EX-RT – en kraftig makro ringblits med høy ytelse for profesjonell fotografering. Den nye modellen bygger videre på forgjengeren MT-24EX’ omfattende funksjoner, og kan skilte med kraftigere lys, økt fleksibilitet, forbedret varighet og brukervennlighet. Den nye blitsen er velegnet ved fotografering på avgrenset plass, for eksempel til produkt- og matfotografering, nærbilder av natur og tannfotografering.

Canon Macro Twin Lite MT-26EX-RT

Meget god belysningsevne
Makro ringblitsen MT-26EX-RT har to bevegelige blitsrør som kan posisjoneres i steg på fem grader rundt objektivet. De kan roteres slik at de lyser oppover eller nedover og pekes innover eller utover, avhengig av hvordan du vil belyse motivet. Det betyr at du kan fange selv den mest intrikate detalj på nært hold, noe som er perfekt til produktfotografering og portrettbilder der du vil fremheve bestemte trekk eller elementer med omhyggelig lyssetting. MT-26EX-RT har også to hvite LED-fokuseringslys med høy lysstyrke som gjør det enklere for kameraet å fokusere på objekter og måle hvordan lyssettingen påvirker bildet før det faktisk tas. Det samlede ledetallet (blitsens evne til å belyse motivet ved en bestemt sensorfølsomhet og vinkel) for begge blitslampene er økt til 26 sammenlignet med forgjengeren MT-24EX (som hadde 24), og gir enestående nærbildefotografering.

MT-26EX-RT leveres med nye diffusere som enkelt klipses på hvert av blitshodene, og gir mykere blitslys og hindrer at hardt høylys skjemmer bildene. Blitsen har nå også en funksjon for lavere blitsstyrke som sikrer riktig eksponering når blitsen brukes med objektiv med fast blender eller til fotografering på kort avstand. MT-26EX-RT har også oppladingstid på 5,5 sekunder eller kun 2,5 sekunder hvis du bruker den kompakte batteripakken CP-E4N (ekstrautstyr) som sørger for at du raskt kan fange og forevige motivet. Dette er ideelt til nærbilder av dyreliv der hvert øyeblikk teller. En blitsindikator i LCD-panelet viser ladestatusen for blitsen. I tillegg til den raske oppladingen har blitsrørene forbedret varighet slik at behovet for service reduseres betraktelig.

Fleksibel kontroll – maksimal kreativitet
MT-26EX-RT er utstyrt med funksjon for trådløs hovedblits, slik at du kan bruke den til å styre andre Speedlite-blitsenheter trådløst. Du kan styre opptil 15 enheter i 5 grupper slik at du får mer lys eller kan lyse opp bakgrunnen for å skape et tydeligere skille mellom objektet og bakgrunnen. MT-26EX-RT kan også styre eksponeringen for eksterne Speedlite-enheter ved hjelp av flere ulike metoder. Helautomatisk eksponeringskontroll kan måles av kameraet gjennom radiostyring ved hjelp av E-TTL. Styrken på hvert blitshode kan også angis manuelt for kontrollerbar og konsekvent blitsstyrke. Hver blitsenhet kan også ha forskjellig metode for eksponerings¬kontroll, for eksempel en blanding av manuell og E-TTL, noe som gir enda større fleksibilitet og kontroll.

MT-26EX-RT er også utstyrt med redesignet grensesnitt og betjeningskontroller, basert på kontrollpanelet på Speedlite 600EX II-RT, noe som gir rask og enkel betjening og forbedret kontroll. Den nye kontrollenheten har mange av de nye tilbehørsfunksjonene som ble lansert med 600EX II-RT, inkludert muligheten til å koble til og fra kameraet med en ett-trykks låsespak på en solid metallfatning.

MT-26EX-RT – nøkkelfunksjoner:

  • Kraftig og fleksibel ringblits med to hoder og kort oppladingstid
  • Hvite LED-lys med høy lysstyrke for enkel fokusering i svakt lys
  • Optisk eller radiostyrt fjernkontroll av andre Speedlite-blitser
  • Kreativ belysning og tilpassede funksjoner for skreddersydd lyssetting