Canon utvider L-serien med fire nye fastobjektiver av høy kvalitet

Oslo, 29. august 2017 – Canon, en verdensledende produsent av bildeløsninger, lanserer i dag fire nye objektiver i L-serien, og gir profesjonelle fotografer og erfarne amatører en rekke nye og kreative muligheter. De nye objektivene er bygget på den høye kvaliteten som kjennetegner Canons L-serie, og EF 85mm f/1.4L IS USM, TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO og TS-E 135mm f/4L MACRO byr på førsteklasses brukervennlighet, holdbarhet og flere muligheter til å eksperimentere med perspektiv og målestokk.

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

TS-E 50mm f/2.8L MACRO

TS-E 90mm f/2.8L MACRO

TS-E 135mm f/4L MACRO

Nøkkelen til perfekte portretter
Basert på tilbakemeldinger vi har fått fra fotografer over hele verden er EF 85mm f/1.4L IS USM utviklet for å gi nydelige hudtoner og flott perspektiv for imponerende portrett- og bryllupsfotografering. Med ny objektivkonstruksjon bestående av 14 elementer i 10 grupper, har EF 85mm-objektivet linseelementer med høy kvalitet og presisjon som korrigerer kromatisk avvik og leverer den optiske ytelsen som kreves til de nyeste bildesensorenes høye oppløsning. Bildekvaliteten forbedres ytterligere takket være ASC-belegg (Air Sphere Coating). Dette laget med ultralav brytningsindeks i EF 85mm-objektivet eliminerer gjenskinn og skygger, og sikrer skarpe og flotte bilder.

EF 85mm-objektivet er utstyrt med elektromagnetisk blender med stor f/1.4 blenderåpning bestående av ni lameller. Det betyr at objektivet gir flott bakgrunnsuskarphet (bokeh), noe som skaper iøynefallende bilder. Blenderen kan også slippe gjennom mer lys for bedre eksponerings- og dybdeskarphetskontroll. Den lyssterke blenderen bidrar til enestående portrettbilder der hovedfokus er på personen. Fotografer kan også glede seg over uovertruffen stabilitet, takket være EF 85mm-objektivets 4-strinns bildestabilisator som hindrer at kamerarystelser ødelegger bildene. Kombinasjonen av bildestabilisering og lyssterk blender gjør EF 85mm til et velegnet objektiv for videoopptak.

EF 85mm har rask autofokus (AF) av ringtypen med ultrasonisk motor (USM) som fungerer sammen med objektivets CPU og kameraets AF-algoritmer, og gir rask og presis AF. Den USM-drevne autofokusen er helt stille og gjør det mulig å ta flotte bilder på en diskré måte, for eksempel i bryllup. Autofokusen er også utstyrt med full manuell overstyring og er kompatibel med samtlige kameraer i Cinema EOS-serien.

Objektivet har i tillegg L-seriens objektivkonstruksjon som gir forbedret holdbarhet. EF 85mm er spesialdesignet for å takle tøffe og varierende værforhold – det er meget godt beskyttet mot støv og har forseglinger mot vær og vind samt fluorittbelegg.

EF 85mm-objektivet er utrustet med et komplett utvalg funksjoner som gjør det til et perfekt verktøy for alle portrettfotografer. Det er et utmerket valg for alle som trenger et allsidig teleobjektiv som takler en rekke ulike opptakssituasjoner som bryllup, arrangementer, studio og innendørs- og utendørsfotografering.

Førsteklasses kvalitet for fotokreativitet
Siden lanseringen av TS-E 17mm f/4L og TS-E 24mm f/3.5L II har mange etterspurt flere tilsvarende objektiver med større brennvidde. Det kan vi nå tilby med lanseringen av TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO and TS-E 135mm f/4L MACRO. Disse objektivene har funksjoner for kreativ fotografering, som tilt, shift, rotering og makro, i tillegg til L-seriens banebrytende optikk og presisjon. TS-E 135mm utvider TS-E-serien med større brennvidde, mens TS-E 50mm f/2.8L MACRO og TS-E 90mm f/2.8L MACRO erstatter de eksisterende modellene TS-E 45mm f/2.8 og TS-E 90mm f/2.8.

TS-E 50mm er perfekt til kreativ fotografering og gir enestående og presise landskaps-, arkitektur- og studiobilder, mens TS-E 90mm og TS-E 135mm fungerer utmerket til portrett- og makrofotografering i studio.

Med shift-funksjonen på TS-E 50mm, TS-E 90mm og TS-E 135mm kan objektivet forskyves oppover, nedover og sideveis for å minimere perspektivforvrengning. Denne muligheten brukes ofte innen arkitekturfotografering fordi det muliggjør korrigering av perspektivet – for eksempel for å unngå forvrengningen som ofte oppstår når man fotograferer høye bygninger. Tilt-funksjonen kan brukes til å skape en kreativ «miniatyreffekt». Dette innebærer at objektivet beveges slik at ulike elementer i bildet er i fokus, noe som gjør at enkelte ting ser veldig små ut.

Nærgrensen for de tre objektivene er også optimalisert for makrofotografering, og gir bilder i 1:2-målestokk med maksimum forstørrelse på 0,5x. Med TS-E 135mm kan du ta bilder med nærgrense på 49 cm og likevel oppnå denne forstørrelsen. Dette er perfekt når du arbeider med lys i studio, ettersom det gjør det enklere å justere lyssettingen for optimal effekt.

De nye objektivene viderefører Canons tradisjon med presisjonsstøpt glass av høyeste kvalitet, og TS-E 50mm, TS-E 90mm og TS-E 135mm gir alle høy oppløsning i hele bildefeltet helt ut til kanten og svært lav grad av forvrengning. Alle de tre objektivene har innovativ optisk utforming som minsker lysbrytningsproblemer som kan virke forstyrrende på fokuseringen. De har også UD-linseelementer (glass med ultralav spredning) for skarpere bilder. Optimaliserte linsebelegg sikrer utmerket fargebalanse og reduserer samtidig sjansen for at skygger påvirker bildekvaliteten.


EF 85mm f/1.4L IS USM – nøkkelfunksjoner:

 • Avansert optisk utforming gir eksepsjonell bildekvalitet
 • Stor, lyssterk blender for fokusert ytelse ved alle lysnivåer
 • Jevn, presis 4-trinns bildestabilisator
 • Responsiv og presis AF med høy hastighet gir rask fokusering
 • Solid konstruksjon og suveren værbestandighet

TS-E 50mm f/2.8L MACRO – nøkkelfunksjoner:

 • Nøyaktig kontroll over dybdeskarphet for spennende og kreative effekter
 • Korriger perspektiv og vertikale linjer raskt og enkelt i kameraet
 • Juster fokusdetaljer i makrobilder med 1:2-forhold
 • Førsteklasses optikk med avansert objektivdesign og konstruksjon
 • 50mm brennvidde perfekt til fotografering av arkitektur, landskap og produkter

TS-E 90mm f/2.8L MACRO – nøkkelfunksjoner:

 • Nøyaktig fokuskontroll for spennende og kreative effekter
 • Korriger perspektiv og vertikale linjer raskt og enkelt i kameraet
 • Juster fokusdetaljer i makrobilder med 1:2-forhold
 • Førsteklasses optikk med avansert objektivdesign og konstruksjon
 • Få bedre portrett- og produktbilder med suveren skarphet

TS-E 135mm f/4L MACRO – nøkkelfunksjoner:

 • Nøyaktig fokuskontroll for spennende og kreative effekter
 • Korriger perspektiv og vertikale linjer raskt og enkelt i kameraet
 • Juster fokusdetaljer i makrobilder med 1:2-forhold
 • Førsteklasses optikk med avansert objektivdesign og konstruksjon
 • Få bedre portrett- og produktbilder med suveren skarphet