Canon promoterer visuell historiefortelling på 2017 Visa pour I’Image

Oslo, 24. august 2017 – Canon er stolte over å presentere sitt aktivitetsprogram for den internasjonale festivalen for fotojournalistikk, Visa pour I’Image 2017¹, som arrangeres i Perpignan i Frankrike. Årets festival markerer 28 års samarbeid, og Canons inspirerende arrangementer og aktiviteter er en hyllest til visuelle fortellinger og menneskene som skaper dem.

Canon vil under hele festivalen legge til rette for faglig utveksling mellom fotojournalister med en plattform for læring og utvikling, og gi deltakerne mulighet til å se og prøve nye teknologier og tjenester i praksis. Dermed får besøkende et unikt innblikk i hele bildeprosessen.

Canons stand på festivalen, kalt Canon Space, er plassert i festivalens hovedkvarter i Palais des Congres, og her får deltakerne en interaktiv presentasjon av Canons engasjement for visuell historiefortelling. I dette området, som har gratis inngang, vil Canon demonstrere de nyeste innovasjonene og teknologiene, og gi besøkende mulighet til å se og prøve produktutvalget for 2017.

Det vil være teknikere fra Canon Professional Services (CPS) til stede og de tilbyr gratis sjekk-og-rens-service til de akkrediterte profesjonelle fotografene. Canon Space vil i tillegg ha en inspirasjonshub med en utstilling av arbeidene til National Geographics anerkjente naturfotograf og Canon Master, Michael ”Nick” Nichols.

I samarbeid med L’Agence VU vil Canon Space også tilby et fotostudio – en egen hub der besøkende kan oppleve hele bildereisen fra opptak til utskrift.

Nytt i 2017 er Canons lansering av et studentprogram som understreker Canons satsing på neste generasjon fotojournalister og profesjonelle historiefortellere. Festivalen besøkes av over 200 studenter fra hele Europa, og de kommer for å delta på workshoper, forelesninger, og guidede omvisninger på utstillinger og bygge nettverk med profesjonelle fotografer og få porteføljen sin vurdert av Magnum Photos.

Også i 2017 sponser Canon, for syttende år på rad, den prestisjefylte prisen for årets kvinnelige fotojournalist som tildeles en kvinnelig fotograf som har utmerket seg innen visuell historiefortelling. Med støtte fra ELLE Magazine mottar årets vinner Catalina Martin-Chico (Cosmos) prisen og et stipend for sin planlagte reportasje om babyboomen blant tidligere medlemmer av FARC-geriljaen i Colombia. I år stiller Canon ut fjorårets vinner Darcy Padillas reportasje om indianerkvinner i Pine Ridge-reservatet i Sør-Dakota.

Hvis du vil ha mer informasjon om Canons program på årets Visa pour I’Image, kan du besøke www.canon-europe.com/visa2017 eller følge @CanonProNetwork på Twitter.1Den internasjonale fotojournalistikkfestivalen Visa pour I’Image, går av stabelen 2. til 17. september 2017. Den profesjonelle uken går fra 4. til 9. september og undervisningsuken er fra 18. til 22. september.