Canon lanserer fire profesjonelle videokameraer, deriblant banebrytende 4K 50P-modeller

Oslo, 12. september, 2017 – Canon styrker i dag utvalget av profesjonelle videokameraer med lanseringen av fire nye modeller: XF405 og XF400 med 4K 50P-opptak og XA15 og XA11 med full HD-kvalitet. Med førsteklasses optikk, kraftige sensorer og en rekke allsidige funksjoner, er disse kompakte og lette videokameraene perfekt til et stort spekter av profesjonell videoproduksjon.

Canon XF405 og XF400

Canon XA15 og XA11

XF405 og XF400– allsidig, kompakt 4K-kvalitet
XF405 og XF400 er utstyrt med et nyutviklet objektiv med 15x optisk zoom (tilsvarende 35mm film: 25,5–382,5 mm), en 1.0-type CMOS-sensor og to DIGIC DV 6-bildeprosessorer som gir høykvalitets 4K/50p i hele zoomområdet. Modellene har også kontinuerlig sakte film-opptak med 100 bilder i sekundet i full HD. De avanserte funksjonene er integrert i et kompakt og lett kamerahus. XF405 og XF400 har innebygde gråfiltre (ND-filtre) som gir flotte bilder med liten dybdeskarphet, også i ugunstige lysforhold. Kontinuerlig og samtidig opptak er mulig takket være to SD-kortspor som gir utvidet opptakstid og mulighet til å sikkerhetskopiere samtidig med opptak. XF405 og XF400 har en rekke grensesnitt, deriblant HDMI, profesjonell XLR-terminal, LAN og fjernkontroll. XF405 har også 3G-SDI-terminal. Innebygd Wi-Fi-funksjon muliggjør FTP-filoverføring, og du kan fjernstyre videokameraet via en nettleser på en mobil enhet.

4K UHD/50P-opptak med høy bildefrekvens til SD-kort
XF405 og XF400 støtter opptak i formatene UHD/50P MP4 og XF-AVC* (150 Mbps), og kontinuerlig sakte film-opptak med 100 bilder i sekundet. En 1.0-type CMOS-sensor og to DIGIC DV 6-bildeprosessorer sikrer lite støy og høy følsomhet, og gir opptak i høy kvalitet med suveren skarphet og detaljrikdom. I tillegg gir programmet for stort dynamisk omfang (WDR) deg mulighet til å filme med 800 prosent større dynamisk omfang, noe som gir enda flere detaljer i mellomtoner til høylys.

Kvalitetsobjektiv med 4K og 15x zoom
Kombinasjonen av et nylig utviklet 4K-objektiv, 1.0-type CMOS-sensor og Super UD-elementer i XF405 og XF400, minimerer kromatisk avvik og gir suveren bildeskarphet. Begge videokameraene har 25,5 mm ultravidvinkel med 15x optisk zoom i 4K. Du har i tillegg 30x avansert zoom i Full HD, uten at bildet forringes. Avansert 5-akset bildestabilisator sikrer stabile bilder i alle opptakssituasjoner som innebærer kamerabevegelse. En 0,8x vidvinkel og 1,5x telekonverter gir ekstra fleksibilitet og dekning i 4K og full HD.

Dual Pixel CMOS AF for rask, presis autofokus
Både XF405 og XF400 har Dual Pixel CMOS AF som gir rask og presis autofokusering i om lag 80 prosent av bildet. De er også utstyrt med berøringsskjerm som gir ytterligere fokuskontroll og intuitiv kamerabetjening. Ulike AF-innstillinger omfatter ansiktsprioritet-AF og kun ansikt AF. XF405 og XF400 har også Dual Pixel Focus Guide – en funksjon som gjør det enklere å filme med manuell fokus ved at fokusposisjonen indikeres visuelt.

XA15 og XA11 – profesjonell ytelse og funksjonalitet
Videokameraene XA15 og XA11 tar opp i full HD og har 20x 26,8–576 mm optiske zoomobjektiver som gir deg fleksibilitet til å filme en rekke motiver i suveren bildekvalitet. En Hi-UD-linse reduserer kromatisk avvik og gir klare bilder. Canons HD CMOS-sensor og den kraftige DIGIC DV4-plattformen for bildebehandling, gir imponerende ytelse i svakt lys og mulighet til opptak av flotte full HD-bilder i 50P med 35 Mbps. WDR-programmet støtter jevn komprimering i områder med høy luminans for å oppnå 600 prosent dynamisk område. Dette gjør det mulig å filme med jevn fargegradering, og det forhindrer overeksponering. Dette gjelder særlig opptaksforhold der forskjellen mellom lyse og mørke områder har en tendens til å gi overeksponering. Du kan skape ulike uttrykk ved hjelp av Slow/Fast Segment-funksjonen som gir deg mulighet til å velge opptakshastigheter fra 0,4x og helt opptil 1200x.

Begge videokameraene kan ta opp i både AVCHD- og MP4-format med flere bithastigheter – og samtidig til to SD-kortspor. XA15 og XA11 byr på en rekke ulike grensesnitt, inkludert HDMI, profesjonelle XLR-lydterminaler, hodetelefonkontakt og mulighet for GPS-støtte. XA15 har også SDI-utgang. Med kompakte og lette kamerahus er XA11 og X15 perfekte til actionopptak der både hastighet og mobilitet er viktig. Dynamisk modus har 5-akset bildestabilisator som korrigerer rotasjon, vannrett rullebevegelse, loddrett rullebevegelse, opp-ned og venstre-høyre og sikrer stabilt bilde i ulike typer fartsfylte opptak.

XF405/0 – nøkkelfunksjoner:

  • 4K UHD/50P-opptak på SD-kort med høye bildefrekvenser
  • Kvalitetsobjektiv med 4K og 15x zoom
  • Dual Pixel CMOS AF for rask, presis autofokus
  • Nettverkskompatibilitet med FTP-overføring og fjernkontroll
  • Kompakt og lett kamerahus, profesjonell betjening

XA15/11 – nøkkelfunksjoner:

  • Høy optisk ytelse
  • Førsteklasses full HD-bildekvalitet
  • Profesjonelle opptaksfunksjoner
  • Profesjonelle grensesnitt
  • Enkel betjening og kompakt design


*XF-AVC støttes av fremtidig firmware-oppdatering 1. halvår 2018