Marinbiolog og naturfotograf Audun Rikardsen blir Ambassadør for Canon Europe

Oslo, 20. november 2017 – Canon Norge, er stolte over å presentere Audun Rikardsen som Ambassadør for Canon Europa. Audun Rikardsen (født 1968) er opprinnelig fra Steigen i Nordland, men bor i Tromsø. Han er naturfotograf i tillegg til å være biolog og professor i arktisk og marin biologi ved UiT - Norges arktiske universitet i Tromsø. Hans siste prosjekt er programmet «Vill Viten» på NRK, der han formidler sin kunnskap til et stort publikum.

Audun Rikardsen (Photo - Tor Evensen)

Han har på få år etablert seg som en av de mestvinnende fotografer i verden. Interessen for foto har vært der siden tenårene men det var først i 2009, da han kjøpte sitt første speilreflekskamera, at det ble alvor ut av hobbyen.

På få måneder har Audun Rikardsen steget fra en ny-signert offisiell Canon Nordic fotograf til å bli tatt opp i Canons Europeiske ambassadørprogram.

  • Jeg har alltid vært en Canon-mann og det er utrolig gøy å bli verdsatt av et merke som jeg er stor tilhenger av. Han forteller også at han gleder seg til å teste ut nytt utstyr og tror det kan ta fotograferingen hans til et nytt nivå.
  • Det er viktig for meg at bildene mine forteller en historie og samtidig spre kunnskap, Videre sier Audun at det å være eneste nordmann inkludert i programmet er en stor ære. Han er glad i å fotografere alt som er relatert til havet. Favorittmotivet er dyr som bor i og rundt havoverflaten. I tillegg ønsker han å promotere Norge, spesielt den vakre naturen i Nord-Norge.

«Vi er svært glade for og mektig stolt av å se Audun løftes fra nordisk til eksklusivt Europeisk nivå i Canons ambassadørprogram. Hans kompetanse er helt unik og som medlem av det øverste nivå ambassadør er jeg overbevist om han vil fortsette å flytte grenser, glede og forbløffe omverden med sine utrolige bilder, sier Trond Gjertsen, kommunikasjonsansvarlig hos Canon Norge.

My self and Buddy - ©Audun Rikardsen

Auroras last love affair - ©Audun Rikardsen