Canon styrker utvalget av 2/3” portable TV-objektiver med lanseringen av to banebrytende 4K-modeller: CJ45ex9.7B og CJ45ex13.6B

Oslo, 1. november 2017 – Canon lanserer i dag to nye 4K TV-objektiver, CJ45ex9.7B og CJ45ex13.6B. De portable 2/3 tommer modellene har overlegen optisk kvalitet og konstruksjon, rask zooming og fokusering og forbedret bildestabilisator. Objektivene har klassens største zoomområde og er et utmerket valg til kringkasting av sports- og musikkarrangementer som krever telefoto. CJ45ex13.6B kan også skilte med den lengste brennvidden i sin klasse og egner seg til bruk i produksjonsbusser og overvåkningsløsninger.

Canon CJ45ex9.7B

Canon CJ45ex13.6B

Enestående 4K-opptak
Nye CJ45ex9.7B og CJ45ex13.6B har den høye ytelsen som kreves for bruk av 4K TV-kameraer, takket være Canons egne optiske designteknologi. Fluoritt- og UD-glass (glass med ultralav spredning) gir 4K-optikk av høy kvalitet, fra senter til ytterkanten av bildefeltet i hele zoomområdet, mens innovasjoner i objektivet sørger for høy skarphet og klassens beste aberrasjonskontroll. Dette gjør de nye objektivene velegnet for 4K HDR-opptak i de fleste opptaksmiljøer – fra nærbilder til panoramabilder av sportsstadioner eller konsertområder. Begge objektivene har 45x zoom og brennvidder på henholdsvis 9,7 til 437 mm, og 13,6 til 612 mm. En innebygd 2x telekonverter skyver hele brennviddeområdet mot teleenden og øker høyeste brennvidde til 873 mm på CJ45ex9.7B og 1224 mm på CJ45ex13.6B, noe som gir flere telefotomuligheter.

Suveren stabilitet
Du er garantert eksepsjonelt stabilt opptak, takket være Canons teknologi for bildestabilisering som registrerer og kompenserer for kamerabevegelser. Bildestabiliseringens oppdaterte kontroll og struktur, utmerker seg også ved høyere frekvenser på 10–15 Hz, for eksempel ved montering på kjøretøy. Den uovertrufne kvaliteten på bildestabiliseringsoptikken sikrer stabile opptak og bilder med teleinnstilling, og objektivene gir imponerende nærbilder som gjør dem til et utmerket valg til filming av naturdokumentarer eller direkteoverføringer av store arrangementer.

Presis kontroll
De nye enhetene inkluderer en 16-bits koder som gir ekstremt presis zoom-, fokus- og irisinformasjon. Disse dataene kan deretter overføres til et virtuelt system¹ slik at brukerne kan kombinere dataanimasjon (CGI) med live-video med presist resultat. Enhetenes visningsfunksjon er ekstra praktiske for funksjoner som oppsett av brukermodus og låsing av tilgang.

Flere høyoppløselige bilder kan lastes ned fra www.canon.no/press-centre/¹ Et system som viser datagrafikk over live videoopptak av sportssendinger, værvarslinger osv.