Canon utvider utvalget av 4K-projektorer med to nye modeller, inkludert markedets mest kompakte og letteste 4K-projektor

Oslo, 4.desember 2018 – Canon lanserer i dag 4K5020Z og LX-MH502Z – to brukervennlige installasjonsprojektorer med 4K-oppløsning. Nye 4K5020Z kan skilte med markedets hittil mest kompakte og lette ramme. Den har utskiftbare objektiver, lysstyrke på 5000 lumen og leverer førsteklasses bildekvalitet takket være nyutviklede RS-SL07RST, et kraftig og presist 4K-objektiv utstyrt med Canons mest avanserte linseglass. Canon styrker videre projektorutvalget med LX-MH502Z, en rimelig, klasseledende DLP-projektor med innovativ pikselskift-teknologi og 4K UHD-oppløsning.

4K5020Z

RS-SL07RST

LX-MH502Z

Kompakte laserprojektorer med 4K-oppløsning og enkel installasjon
Både 4K5020Z (markedets letteste 4K LCOS-projektor) og LX-MH502Z veier kun 9,3 kilo og byr på en rekke projiseringsmuligheter, spesielt i trange eller krevende installasjonsforhold. 4K5020Z er utstyrt med motorisert objektiv som gir enklere installasjonsplanlegging, mens laserdioder og gul fosforlyskilde i begge modellene gir fleksibel 360-graders installasjon. I tillegg er det mulig å projisere på høykant, noe som er praktisk i forbindelse med digital skilting.

4K5020Z har Canons nylig lanserte ramme som er utstyrt med en enkel fatningsløsning og som igjen er kompatibel med syv Canon-objektiver. 4K5020Z er Canons mest allsidige modell hittil med støtte for en rekke ulike objektiver fra det nye 4K-objektivet RS-SL07RST til ultravidvinkel og ultralang zoom – alt sammen fra en og samme projektor. Den fjærløse fatningen og låsemekanismen, som er den samme som brukes i Canons profesjonelle objektiver til tv-bransjen, gir presise resultater.

Høy lysstyrke og bildegjengivelse med høy kvalitet
LX-MH502Z er også den første Canon-projektoren som bruker banebrytende pikselskift-teknologi til å oppnå 4K UHD-oppløsning på 3840 x 2160 – uten at dette gir høy prislapp eller stiller omfattende tekniske krav. 4K5020Z har videre imponerende 4K-oppløsning på 4096 x 2160, noe som gjør den til en fremtidssikker projektorinvestering. Både 4K5020Z og LX-MH502Z leverer skarpe bilder, tydelig tekst og jevn grafikk og er i tillegg utstyrt med to HDMI-innganger som gir 4K/60p med en enkelt HDMI-kabel, pluss HDR og 4K med henholdsvis 60p og 30p. Canons bildeprosessorer støtter en rekke ulike medieformater for presis bildeprojeksjon og videoavspilling.

Med blå laserdioder og gult fosforhjul produserer de nye projektorene 5 000 lumen for kraftig projeksjon med klare farger og detaljer, også i opplyste omgivelser. Flere bildeinnstillinger gir presis innholdsgjengivelse, inkludert DICOM-simulering som gir skarp sort-hvitt-projeksjon av røntgenbilder.

LX-MH502Z har stort fargeomfang takket være et nytt fargehjul som dekker sRGB og gir presis fargegjengivelse for alle typer medier. LX-MH502Z benytter HDR-teknologi og har høyt dynamisk kontrastforhold på 50 000:1 med dype, fyldige og naturtro farger for skarpe bilder.

Kraftig og presis optikk
Canon ønsker at systemintegratorer skal få fullt utbytte av 4K5020Zs imponerende 4K-oppløsning og lanserer derfor også et nytt 4K-objektiv i dag. RS-SL07RST bruker Canon-glass som gir jevnt, skarpt bilde i bransjeledende kvalitet. Med 1,76x motorisert zoom gir RS-SL07RST forbedret projeksjonsområde og leverer samtidig perfekt geometri.

Med 1,6x zoom og stor linseforskyvning har LX-MH502Z fleksible installasjonsmuligheter og en rekke ulike bruksområder. Ved projeksjon på en bred flate i trange omgivelser bruker LX-MH502Z enkeltbrikke-DLP til å projisere et bilde på opptil hele 300 tommer (6,5 meter bredt).

Med stor linseforskyvning på +/- 73 prosent loddrett (eller 104 prosent i utvidet modus) og +/- 11 prosent vannrett, er 4K5020Z også enda enklere å integrere og har stort potensielt projeksjonsområde. LX-MH502Z har linseforskyvning på +/- 60 prosent loddrett og +/- 23 prosent vannrett som gjør det mulig å justere bildet uten at du må vippe eller flytte på projektoren.

Brukervennlig med enkelt vedlikehold
4K5020Z er en selvgående modell utstyrt med en 12-måneders planleggingsfunksjon med mulighet for programmering og automatisering av strøm, innganger, objektiv og kalibrering, slik at det går mindre tid til projektoradministrasjon. 4K5020Z og LX-MH502Z er utviklet for å bedre eierkostnadene og er utstyrt med laserlyskilde som muliggjør kontinuerlig drift. Med sin filterløse konstruksjon har LX-MH502Z levetid på 20 000 timer med minimalt vedlikehold, ingen krav til rengjøring eller pærer som må skiftes. Begge modellene har i tillegg rask på/av-funksjon for behovsbasert bruk og en økomodus som gir stille, langvarig drift.

Ytterligere muligheter for kontroll omfatter innbygd LAN-port og RJ-45 som gir bedre synlighet og kontroll over enheten i tillegg til kompatibilitet med Crestron RoomView. Canons innovative Canon Service Tool for PJ-app kan kobles til 4K5020Z for betjening av projektoren i et brukervennlig grensesnitt. Appen er tilgjengelig for smarttelefoner og nettbrett med iOS-operativsystem, og gir integratorer mulighet til å fjernstyre projektoren og kopiere innstillinger til andre projektorer for å spare installasjonstid. Den inneholder også støtte for sluttbrukere, er tids- og kostnadsbesparende og begrenser nedetiden.

Nøkkelfunksjoner 4K5020Z:

 • Lave eierkostnader
 • Høy bildekvalitet og lysstyrke
 • Enkel installasjon med kompakt, lett design
 • Kraftig og presis optikkteknologi
 • Brukervennlig med enkelt vedlikehold

Nøkkelfunksjoner RS-SL07RST:

 • Nytt Canon 4K-objektiv
 • 1,76x motorisert zoom og +/- 73 prosent loddrett linseforskyvning
 • Enkel fjærløs fatning for stabil, sikker montering
 • Projeksjonsforhold på 1.34 – 2.35:1

Nøkkelfunksjoner LX-MH502Z:

 • Høy lysstyrke, kompakt installasjon
 • Quad System Drive FHD (1920 x 1080) 4-veis forskyvning for 4K UHD-oppløsning (3840 x 2160 piksler) i 16:9-format
 • 5 000 lumen for lyssterke, skarpe bilder (3750 i økomodus)
 • Enkel installasjon med +/- 60 prosent loddrett forskyvning og +/- 23 prosent vannrett forskyvning
 • Opptil 20 000 timer levetid for lyskilde og 35 dB i økomodus