TIPA World Awards 2019: Canon med fire prestisjefylte priser for førsteklasses optikk

Oslo 2. april 2019 – Under årets TIPA Awards (Technical Image Press Association) mottok Canon fire utmerkelser som fremhever selskapets ekspertise innen optikk og nyvinninger, fra EF-objektivene til det banebrytende EOS R-systemet. Etter Canons betydningsfulle år med lanseringen av det nyskapende EOS R-systemet og RF-fatningen, viser årets TIPA-utmerkelser at selskapet for 25. året på rad fortsatt har en sterk ekspertise i fotoindustrien. TIPA Awards er en av de mest ettertraktede internasjonale foto- og bildekåringene med en jury bestående av representanter fra 30 bransjemagasiner fordelt på 15 land og fem kontinenter.

Canon EOS RP

Canon EF400mm
f/2.8L IS III USM

Canon EF-M32mm
f/1.4 STM

Canon RF50mm F1.2
L USM

Følgende produkter mottok pris under TIPA World Awards 2019:

Canons nye system med speilløse fullformatkameraer markerer seg som bransjeledende med to utmerkelser. Den første utmerkelsen gikk til det rimelige, kompakte og lette kamerahuset EOS RP. Den andre prisen ble tildelt det banebrytende objektivet i premiumklassen, RF50mm F1.2 L USM. Begge produktene setter nye standarder for fotografi. Takket være EOS R-systemets funksjonalitet, tilbyr de kreative opptaksmuligheter, inkludert verdens raskeste autofokusi . De to andre utmerkelsene anerkjenner styrken og bredden i Canons utvalg av EF- og EF-M-objektiver som rommer objektiver for alle typer brukere – fra verdens letteste 400mm f/2.8-objektivii EF400mm f/2.8L IS III USM til det kompakte kvalitetsobjektivet EF-M32mm f/1.4 STM. Prisene er et tydelig bevis på Canons kontinuerlige satsing på innovativ objektivteknologi og optisk ekspertise.

Issei Morimoto, Senior Vice President of Product Management and Marketing hos Canon Europa, sier:

«Vi er stolte over de fire utmerkelsene fra TIPA. Dette er 25. året på rad at Canon mottar utmerkelser for selskapets kontinuerlige satsing på utvikling av markedets mest innovative produkter, der objektiver og optikk spiller en sentral rolle. Denne internasjonale anerkjennelsen befester Canons posisjon som markedsleder innen fotografi. Med fremtidig utvikling av nyskapende produkter legger vi til rette for at fotografer innen alle sjangere og med alle ferdighetsnivåer får det perfekte bildet.»

TIPA-juryen sier følgende om Canons prisbelønte produkter:

Beste avanserte fullformatkamera: Canon EOS RP

Allsidige og rimelige EOS RP er et kompakt og lett speilløst kamera med 26,2 megapiksel CMOS-sensor, DIGIC 8-prosessor og Dual Pixel CMOS AF-system. Kamera gar vribar LCD-skjerm på 3 tommer og elektronisk søker med 2,36 millioner punkter som gir bedre visning og enklere komposisjon. EOS RP kan ta opp 4K 24/25p-video og har integrerte HDMI-, hodetelefon- og mikrofonkontakter. Kameraet er utviklet for de som vil ha et avansert, men brukervennlig fullformatkamera med brukergrensesnitt med veiledning på skjermen slik at brukerne enkelt ser hvordan ulike innstillinger påvirker bildet. Andre fordeler omfatter forbedret autofokus i svakt lys med f/1.2-objektiv som gir AF-følsomhet på imponerende EV-5.

Beste fastobjektiv til digital speilrefleks i proffsegmentet: Canon EF400mm f/2.8 IS III USM

Lav vekt, 5-stopps bildestabilisator og enkel betjening er viktige faktorer for fotografer som er ute på oppdrag, og Canons EF400mm-objektiv er lettest i sin klasse. Brukervennlighet spiller også en viktig rolle, og integrert 5-stopps bildestabilisator og fokuslås / aktiver kontroller med full manuell kontroll gjør dette til et allsidig objektiv som fungerer utmerket til håndholdt fotografering. Andre imponerende spesifikasjoner er en blenderåpning med ni lameller, en USM-motor av ringtypen og en nærgrense på 2,5 meter. Objektivet har også full manuell fokusering og en konstruksjon med 17 elementer i 13 grupper med både fluoritt- og super UD-linseelementer samt Air Sphere-, Super Spectra- og fluorbelegg.

Beste fastobjektiv til speilløst kamera med APS-C-sensor: Canon EF-M32mm f/1.4 STM

Kompakt og lett fastobjektiv for stillbilder og video. Fotografen vil sette pris på STM-motoren (trinnmotor) som er i dette EF-M-objektivet. Denne gir en jevn og stille fokusering når du fotograferer, i tillegg til nærmest lydløs fokusering under videoopptak. Objektivet har kompakt størrelse og lav vekt (235 g), samt en stor fokusring med full manuell kontroll. Objektivet er konstruert med 14 elementer i åtte grupper og Super Spectra-belegg som minimerer skygger og gjenskinn. Gjennom stor maksimum blenderåpning som gir nydelig bakgrunnsuskarphet (bokeh), nærgrense på 0,23 meter og maksimum forstørrelse på 0,25x, får fotografen også en rekke kreative muligheter.

Beste standard fastobjektiv til speilløst kamera: Canon RF50mm F 1.2 L USM

Dette raske og superskarpe fastobjektivet til kameraene i Canon EOS R-serien, har værbestandige forseglinger og består av 15 elementer i ni grupper med UD-elementer og asfæriske elementer samt Air Sphere-, Super Spectra- og fluorbelegg. Objektivet har videre blenderåpning bestående av 10 lameller og 40 cm nærgrense med tilpassbar kontrollring. Denne kan brukes til å justere blenderåpning, lukkertid, ISO-innstillinger og eksponeringskompensasjon. Takket være en USM-motor av ringtypen, er også fokuseringen rask og stille.

Du finner mer informasjon om 2019 TIPA World Awards på:
www.tipa.com/en-en/index.htmli Per 13. februar 2019, blant speilløse digitalkameraer med utskiftbare objektiver med bildesensor tilsvarende 35mm fullformat med kontrastsøkende AF og fasesøkende AF i bildeplanet. Beregnet basert på resultatene av målt AF-hastighet i henhold til CIPAs retningslinjer (varierer avhengig av opptaksforhold og hvilket objektiv som brukes). Målt ved hjelp av interne metoder. Måleforhold: EV12 (omgivelsestemperatur/ISO 100), manuelt opptak med RF24-105mm F4 L IS USM (24mm brennvidde) og følgende innstillinger: lukker utløst med utløserknappen, 1-punkts AF (senter AF), enkeltbilde-AF.

ii Blant objektiver for kameraer med utskiftbare objektiver. Per september 2018 basert på Canons egne undersøkelser.