Canon utvider UHDgc-serien med verdens første portable zoomobjektiver til 2/3" 4K TV-kameraer

Oslo, 2. april 2019 – Canon styrker i dag sin bransjeledende 4K-serie med lanseringen av CJ18ex28B og CJ15ex8.5B – markedets førsteⁱ zoomobjektiver til 4K TV-kameraer med 2/3-tommers sensor. Dermed tilbyr Canon objektiver til ethvert opptaksscenario i kringkastingsindustrien. De nye objektivene kan i tillegg til 4K-ytelse skilte med den samme suverene manøvrerbarheten og betjeningen som Canons objektiver til HD TV-kameraer. De nye tilskuddene i Canons UHDgc-serieⁱⁱ imøtekommer de mange ulike behovene innen live-, reportasje- og sportsproduksjon, og er utmerkede valg for kringkastere som ønsker å fremtidssikre innholdet ved overgang til 4K-baserte systemer og arbeidsflyter.

CJ18ex28B

CJ15ex8.5B

Mer enn bransjestandardene

I fjor feiret Canons objektivproduksjon til kringkastingsindustrien 60-årsjubileum. Lanseringen av CJ18ex28B og CJ15ex8.5B viderefører Canons langsiktige satsing på innovativ optikk av beste kvalitet i dette segmentet. Ved å bruke fluoritt- og UD-glass (ultralav spredning) og Canons egen optiske konstruksjon med optimal plassering av elementene, korrigerer objektivene for kromatiske avvik som fargeblødning og fargespredning, samt at de sikrer suveren fargegjengivelse helt til kanten av bildet. Linsebeleggteknologien og –konstruksjonen hindrer refleksjoner i objektivhuset og reduserer skygger og gjenskinn for produksjon av bilde med suverene farger, skarphet og kontrast som støtter HDR/WCG.

CJ18ex28B – et kompakt 4K TV-objektiv med suveren zoom

CJ18ex28 er det første 4K-teleobjektivet i kategorien for portable 2/3" UHD TV-objektiver, og med 18x zoom dekkes et brennviddeområde fra 28mm i vidvinkelenden til 500mm i teleenden. Med bruk av innebygd 2x telekonverter oppnås en brennvidde på 1000mm i teleenden. Muligheten til å ta opp detaljer i høy kvalitet på lang avstand gjør objektivet velegnet til reportasjer, naturfilm og livearrangementer. Objektivet har i tillegg samme kompakte design og lave vekt som konvensjonelle HD-objektiver, noe som gjør det velegnet til mer dynamiske opptaksstiler og til et utmerket valg ved filming utenfor studio og til lange opptak.

CJ15ex8.5B – unik bildestabilisator

CJ15ex8.5B har Canons eksklusive VAP-bildestabilisator (Vari-Angle Prism) – en vippbar optisk akse som korrigerer uskarphet som skyldes bevegelse. Bildestabilisatoren endrer vinkelen på væsken med høy brytningsindeks mellom de to glasslagene. Den gir også enestående kontroll over opptak i hele zoomområdet – fra vidvinkel til telefoto – perfekt for filming i ujevnt terreng eller under transport, for eksempel ved opptak av sykkelritt eller løping. Det ergonomiske grepet på både CJ18ex28B og CJ15ex8.5B gir behagelig og brukervennlig betjening uansett opptaksscenario. Grepet er designet for å passe perfekt i hånden – og gir mindre belastning ved lange opptak.

Stephen Hart Dyke, Professional Imaging Product Marketing Manager hos Canon Europa sier: «Selv om det er en stund til 4K TV er 'standarden' i de fleste hjem, blir teknologien stadig rimeligere, og vi ser derfor en naturlig økning i etterspørselen etter 4K-innhold. Lanseringen av CJ18ex28B og CJ15ex8.5B demonstrerer Canons satsing på innovative teknologier og produkter som hjelper kringkastere møte overgangen til 4K. Pålitelige objektiver av høyeste kvalitet som skyver de kreative grensene og overgår bransjestandardene for kvalitet har vært nøkkelen i Canons objektivproduksjon til kringkastingsindustrien i hele 60 år, og vi er glade for å kunne tilby nye klasseledende produkter med lanseringen av CJ18ex28B og CJ15ex8.5B som er markedets første i sitt slag.»

CJ18ex28B og CJ15ex8.5B vises frem for første gang internasjonalt på Canons stand på NAB 2019 fra 8. til 11. april (Central Hall, C4425).

CJ18ex28B – nøkkelfunksjoner:

  • 4K-oppløsning fra midten til kanten av objektivet
  • Støtter bredt fargespekter (BT.2020) og stort dynamisk omfang (HDR)
  • Supertele-opptak med 500mm (maks 1000mm med bruk av 2,0x telekonverter)

CJ15ex8.5B – nøkkelfunksjoner:

  • 4K-oppløsning i hele zoomområdet
  • Støtter bredt fargespekter (BT.2020) og stort dynamisk omfang (HDR)
  • VAR optisk bildestabilisering


i CJ18ex28B er objektivet med mest tele blant de portable 2/3" UHD-objektivene til TV-produksjon, og CJ15ex8.5B er det første portable 2/3" UHD TV-objektiv som er utstyrt med VAP-bildestabilisator.

ii Begge objektivene inngår i Canons UHDgc-objektivserie – en populær klasse 2/3" 4K-objektiver til TV-kameraer med betjening på linje med HD-objektiver.