Canon styrker den PowerShot G-serien med to nye kompakte kvalitetskameraer for fotoentusiaster og videobloggere

Oslo, 9. juli 2019 – Canon utvider i dag PowerShot G-serien med to nye kompaktkameraer med stor sensor som gir en perfekt balanse av ytelse og kompakt størrelse. Med raske serieopptak og 4K-film gir Canon innholdsskapere, videobloggere og fotoentusiaster mulighet til å ta kreativiteten og tekniske ferdigheter til neste nivå. PowerShot G5 X Mark II bygger videre på kvaliteten i Canons eksisterende G5X modell og er utstyrt med et nytt 5x f/1.8–2.8-objektiv, samt integrert elektronisk søker. Dette er et utmerket valg for lidenskapelige fotografer som vil ha et lett, men avansert reisekamera. PowerShot G7 X Mark III kan skilte med 4.2x f/1.8–2.8 zoomobjektiv og 3,5 mm mikrofoninngang som gir innholdsskapere og ivrige vloggere både imponerende bildekvalitet og sylskarp lyd.

PowerShot G5 X Mark II

PowerShot G7 X Mark III

Høy bildekvalitet i kompakt kamerahus

PowerShot G5 X Mark II og PowerShot G7 X Mark III veier henholdsvis 340 og 304 gram, og er utstyrt med Canons avanserte DIGIC 8-bildeprosessor for uslåelig opptaksytelse i lommeformat. Med 1.0-type stacked sensor på 20,1 megapiksler leverer begge modellene stillbilder og 4K-videoopptak i suveren bildekvalitet og strålende farger. Begge kameraene benytter CR3 RAW-formatet og har et stort dynamisk omfang som støttes av Canon Digital Photo Professional (DPP) og andre ledende tredjepartsprogrammer for bildebehandling, noe som gir enda større fleksibilitet i etterarbeidsfasen.

PowerShot G5 X Mark II er utstyrt med et suverent 5x zoomobjektiv, utviklet basert på Canons omfattende optikkekspertise, og som gir skarpe bilder for viderekomne fotografer på jakt etter et kamera nummer to. Legg til lyssterk f/1.8-2.8-blender og du har en modell som er perfekt til opptak i svakt lys (for eksempel fotografering i by etter mørkets frembrudd) og som gir flere opptaksmuligheter enn noensinne. Til sammenligning har PowerShot G7 X Mark III et 4.2x f/1.8–2.8 zoomobjektiv som sørger for at videobloggere som filmer på ulike steder og under ulike forhold, får videoopptak med høy oppløsning, uansett lysforhold. Med den grunne dybdeskarpheten som oppnås med den store blenderåpningen i de nye PowerShot G-seriemodellene, fotograferer du motiver i sylskarp detalj mot en flott bakgrunnsuskarphet (bokeh) for et profesjonelt sluttresultat.

Full kreativ kontroll fra automatisk til manuell modus

De nye kompaktkameraene gir full kreativ kontroll i både automatisk og manuell innstilling – perfekt for både viderekomne fotoentusiaster og videobloggere som ønsker å bygge opp profilen sin. PowerShot G5 X Mark II og PowerShot G7 X Mark III er brukervennlige og har menydesign inspirert av Canons klasseledende EOS-kameraer. Med speilreflekslignende kontroller og tilpasningsmuligheter kan brukerne forbedre de tekniske ferdighetene sine mens de er på farten. En kontrollring gir direkte tilgang til viktige innstillinger for en praktisk og enklere betjening. PowerShot G5 X Mark II har integrert elektronisk OLED-søker med 100 prosent dekning og 2,36 millioner punkter som gjør kreativ komposisjon enklere, mens den vippbare berøringsskjermen gir suveren synlighet for opptak fra mange forskjellige vinkler. Berøringsskjermen på PowerShot G7 X Mark III gir videobloggere muligheten til å spille inn video og ta bilder med seg selv i perfekt fokus – riktig plassert i bildefeltet for innhold som ser flott ut.

PowerShot G5 X Mark II og PowerShot G7 X Mark III har begge brukervennlig autofokus. En praktisk AF+MF-funksjon er også integrert slik at fokus kan justeres manuelt, også etter at autofokus er oppnådd. Innebygd ND-filter lover flotte bilder med intense farger, også når du fotograferer i sterkt lys.

Begge kameraene har rask autofokus og imponerende opptakshastighet på 20 bilder i sekundet i kontinuerlig modus, slik at du ikke går glipp av et eneste øyeblikk når du er på reise eller byferie. Modellene har i tillegg serieopptak av 30 RAW-bilder i sekundet. Disse funksjonene gjør PowerShot G5 X Mark II og PowerShot G7 X Mark III til et perfekt verktøy for reisefotografer og videobloggere som trenger et lett, men pålitelig kamera.

Fremtidssikret innhold i 4K

Takket være innebygd digital bildestabilisator gir begge kameraene jevne filmopptak uten rystelser når du filmer på farten, om du går i ulendt terreng eller sitter i et kjøretøy. HDR-filmfunksjonen minimerer detaljtapet, og det forbedrede dynamiske omfanget gir videoentusiaster mulighet til å slippe kreativiteten løs og få naturlige opptak. Med 4K-filmkvalitet fremtidssikrer de nye kompaktkameraene både videoer og stillbilder for vldeobloggere og fotografer som vil heve videoferdighetene. Bildefrekvenser på opptil 120 bilder/sek i full HD gir fantastisk jevne opptak i sakte film – ideelt for videobloggernes B-rull, mens et vertikalt opptaksprogram gir opptak skreddersydd for sosiale medier. PowerShot G5 X Mark II og PowerShot G7 X Mark III har også automatiske innstillinger for filmopptak som gir balansert eksponering og høy bildekvalitet, dette er praktisk for alle som vil tilegne seg nye ferdigheter og definere sin egen stil. Manuell kontroll av lukkertid, blender og ISO er også tilgjengelig og gir videoentusiaster mulighet til å utvikle de tekniske ferdighetene.

Tilkoblet mens du er på farten

Med kompakt størrelse og bedre tilkoblingsmuligheter, er de nye modellene perfekte verktøy for videobloggere og fotografer på farten. Med Wi-Fi og Bluetooth®i kan du fange spontane øyeblikk og sende dem direkte til datamaskinen, telefonen eller sosiale medier med det samme. PowerShot G7 X Mark III har i tillegg en funksjon for strømming i sanntid som videobloggere kan bruke til å dele liveinnhold med følgere i sosiale medier. Når PowerShot G5 X Mark II og PowerShot G7 X Mark III kobles til en kompatibel smartenhet, kan de automatisk motta GPS-koordinater for bilder, dette gir enklere tagging av bilder i sosiale medier. HDMI for strømming og eksternt opptak, der kameraene brukes sammen med en ekstern enhet, gir enklere produksjonsarbeidsflyt.

Du finner mer informasjon om utvalget i Canons PowerShot G- serie, inkludert PowerShot G5 X Mark II og PowerShot G7 X Mark III, på:
https://www.canon.no/cameras/powershot-g5-x-mark-ii/
https://www.canon.no/cameras/powershot-g7-x-mark-iii/

Nøkkelfunksjoner felles for PowerShot G5 X Mark II og PowerShot G7 X Mark III:

 • Ny 1.0-type stacked CMOS sensor på 20,1 megapiksler
 • DIGIC 8
 • 4K (UHD) film
 • 120 bilder/sek full HD-film
 • 20 bilder/sek i kontinuerlig opptak og høyhastighetsserier på 30 RAW-bilder i sekundet
 • Wi-Fi- og Bluetooth®-tilkobling
 • Størrelse og vekt i lommeformat

PowerShot G5 X Mark II – nøkkelfunksjoner:

 • Nytt 5x f/1.8–2.8 zoomobjektiv
 • Integrert elektronisk søker

PowerShot G7 X Mark III – nøkkelfunksjoner:

 • 4,2x f/1.8–2.8 zoomobjektiv
 • Strømming i sanntid
 • Mikrofoninngang


i Bluetooth®-ordmerket og -logoene er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc. Canon Inc. bruker disse merkene under lisens. Andre varemerker og varenavn tilhører de respektive eierne.