Canon styrker EOS-serien med ett nytt speilløst kamera og ett nytt digitalt speilreflekskamera, begge med imponerende oppløsning og suverene muligheter for å fange raske bevegelser

Oslo, 28.08.2019. Canon lanserer i dag to raske, høyoppløselige kameraer – ett digitalt speilreflekskamera og ett speilløst kamera. Kameraene er laget for å ta fotografentusiaster til et nytt ferdighetsnivå. Nyhetene understreker at Canon har kameraer som tilfredsstiller all bruk: EOS 90D er et raskt og pålitelig digitalt speilreflekskamera med et velkjent og robust kamerahus perfekt for sports- og naturfotografering. EOS M6 Mark II er et kompakt, men likevel kraftig speilløst kamera for hverdagsfotografen som gir nydelige og skarpe bilder. De to nye kameraene som nå lanseres bygger på Canons populære speilreflekskamera EOS 80D og EOS M6, og styrker fotoentusiastens valgmuligheter innen EOS-serien.

EOS 90D

EOS M6 Mark II

Gå aldri glipp av et øyeblikk

Med nye EOS 90D og EOS M6 Mark II, kan fotografer fange og dele livets øyeblikk. Begge modellene er utstyrt med Canons nyeste generasjon DIGIC 8-prosessor som gir høy prosesseringshastighet, rask respons og det siste innen foto og film-funksjonalitet. Lynrask lukkerhastighet på 1/16000 sekund er perfekt for å fange raske bevegelser, og gir fotografen større trygghet i opptak som utfordrer på tid og timing. Med denne lukkerhastigheten kan blenderåpningen utvides for å få enda mer dybdefokus selv om lyset skulle være sterkt.

EOS 90D tar 10 bilder per sekund med autofokus og 11 bilder per sekund i «Live View», noe som gjør kameraet ideelt for sports- og naturfotografering. Den optiske digitale zoomen reduserer “lag time” og gir den raske responsen som naturfotografering krever, mens en smart søkerfunksjon gir komplett oversikt over både komposisjon og innstillinger i displayet. I situasjoner hvor motivet er både uforutsigbart og i rask bevegelse, vil den raske bildefrekvensen sammen med et buffer for 58 Large JPEG eller 25 RAW. Opptaksfrekvens gjøre det mulig å kontinuerlig fotografere for et større utvalg av bilder. EOS 90D har også utvidet levetid på batteriet med en kapasitet på opp til 1300 bilder (CIPA-standard). Dette gjør det mulig å fotografere hele dagen uten at batteriet setter begrensninger. 

Speilløse EOS M6 Mark II har en kapasitet på 14 bilder per sekund i serieopptak og imponerende 30 bilder per sekund i RAW burst-innstilling. For at fotografen skal fange øyeblikket på best mulig måte, har Canons nyeste speilløse kamera også UHS-II. I tillegg har begge modeller fokus bracketing-funksjon som gjør det enkelt å oppnå ekstra dybdefokus ved å kombinere flere bilder i DPP-programvaren.

Imponerende bildekvalitet

Med høy kvalitet og svært detaljrike motiver fri for forstyrrende elementer, drar de nye kameraene nytte av en ny 32.5-megapiksel APS-C CMOS-sensor som gir glimrende oppløsning i APS-C format. Sammen med DIGIC 8-prosessoren gjør dette at begge modellene er utstyrt med de nyeste egenskapene til EOS-serien, som blant annet gir flere muligheter for beskjæring og mer detaljerte bilder enn noensinne. Prosessoren åpner også for flere verktøy for objektivkorrigering, inkludert Digital Lens Optimizer og diffraksjonskorrigering, som gir ypperlig bildekvalitet også før eventuell bildebehandling. Med utrolig RAW-bildekvalitet og muligheter for både WiFi og Bluetooth, kan innholdsprodusenter dele direkte på sosiale medier. For mest mulig naturlige og virkelighetsnære bilder, har Canon også inkorporert en rask og presis følgefokus-funksjon i begge kameraene. I EOS 90D opererer denne funksjonen sammen med 220 000-pixel RGB+IR lysmålingssensor med flimmergjenkjenning for bedre ansiktsgjenkjenning og større kontroll på eksponering. Denne nye sensoren gir høyere oppløsning uten å inngå kompromisser på ytelsen i svakt lys, takket være ISO som går fra 100 til 25600. EOS M6 Mark II er kraftig forbedret sammenlignet med EOS M6 og fokuserer til EV-5 brukt sammen med objektiver med f/1.4 eller større blenderåpninger. Dette gir høy ytelse selv i utfordrende lysforhold, enten det er på kveldstid i overskyet vær, inne i bygninger eller i skyggen.

Framtidsrettet innhold i 4K

EOS 90D og EOS M6 Mark II er to svært anvendelige kameraer til bruk for både stillbilder og video, med kapasitet til 4K-oppløsning som nyttigjør seg objektivets fulle brennvidde og full HD opp til 120 bilder per sekund. Dette gir større muligheter for opptak i slow motion, beskjæring eller høy oppløsning. 4K med beskjæring er også tilgjengelig i EOS 90D, noe som gir innholdsprodusenter den samme gode bildekvaliteten, men i tillegg større rekkevidde. Dette gjør det mulig med høykvalitetsvideo selv fra lang avstand – en funksjon som gir fotoentusiaster muligheten til å fange spektakulære scener i situasjoner og øyeblikk hvor det ikke er mulig å komme nært på, som for eksempel hvis man er på safari.

Canons velkjente Dual Pixel CMOS AF-system er tilgjengelig i både Full HD og 4K videomodus, og gjør det mulig å dekke store områder (88 x 100%) med delikat, høyytelse følgefokus i opptak med kvalitet tett opptil det som forventes av profesjonelle produksjoner. I opptak med bevegelse sikrer dette skarpe motiver og uskarpe bakgrunner.

Mikrofoninngang gir vloggere og innholdsprodusenter muligheten til å benytte ekstern mikrofon for perfekt lyd. EOS 90D har også inngang for hodetelefoner, dette for å gi produsenten enda større kontroll over lyden og i tillegg redusere behovet for etterarbeid. For opptak “on the go” har kompakte EOS M6 Mark II en handy skjerm som kan vippes, og på den måten sikrer kvaliteten også ved selfie-opptak.

Større kontroll og bedre håndtering 

Modellenes ergonomiske design sikrer enkel håndtering uansett opptakssituasjon. Som nyeste digitale speilreflekskamera i EOS-serien, har EOS 90D et lettere kamerahus med godt gripetak for enda bedre håndtering og balanse, spesielt velegnet ved bruk av større linser til sports- og naturfotografering. Med to multifunksjonelle betjeningshjul - inkludert en multikontroller på kameraets bakside og ellers velkjente EOS-knapper og betjening, har fotografer enkel og rask tilgang til nødvendige innstillinger. EOS 90D er utstyrt med et utvalg tilpasningsmuligheter for størst mulig gjenkjenning til tidligere erfaringer og egne behov. Kameraets vridbare 7.7 centimeter berøringsskjerm gir optimal visuell fremstilling av komposisjon, nærmest uavhengig av lysforhold og vinkel. 

Den kompakte størrelsen på EOS M6 Mark II muliggjør “pek-og-skyt” som er nødvendig for å fange de umiddelbare øyeblikkene og raske handlingene. Betjeningshjul, multikontroller, knapp for valg mellom AF/MF og AF knapp er plassert slik at fotografen intuitivt og enkelt kan benytte seg av funksjonene. Den avtagbare søkeren er plassert slik at den skaper rom for en altoppslukende fotoopplevelse, mens den vridbare berøringsskjermen åpner opp for kreative opptak og ubegrensede muligheter for video.

I dag lanseres også to RF-objektiver - RF15-35MM F2.8 L IS USM og RF24-70MM F2.8 L IS USM. Disse utvider den banebrytende serien av objektiver for EOS R-systemet. 

EOS 90D er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Canons nettbutikk. https://store.canon.no/

For mer informasjon om Canon EOS 90D, besøk: http://www.canon.no/cameras/eos-90d/ og for Canon EOS M6 Mark II, besøk: http://www.canon.no/cameras/eos-m6-mark-ii/

EOS 90D og EOS M6 Mark II er i salg fra september 2019.